Komentarze: Golfowa reklama internetowa

Forum Inne Gry
Odpowiedz
11.01.2011 19:26
kwiść
1
odpowiedz
kwiść
129
Generał

Komentarze: Golfowa reklama internetowa

"Ja sam spędziłem z dziesięć minut na radosnym klikaniu i gdzieś tak po trzech dołkach dotarło do mnie, że to reklama."

Czyli pomysł do najlepszych nie należy ;) Reklam jest za dużo, niekt nie zwraca uwagi na nie podczas gry, a sama gra jest słaba i źle wykonana, co wywołuje frustracje i złe skojarzenia z reklamującą się w ten sposób firmą. Gorzej wydać 150$ na marketing się chyba nie da ;)

11.01.2011 19:29
yasiu
2
odpowiedz
yasiu
199
Legend

kwiść - a może to jest właśnie sposób? nachalne reklamy odrzucają od razu, te mniej walące po gałach mogą przyciągnąć ludzi. Pamiętaj, że moje 10 minut to 2 minuty normalnego człowieka który nie ma wokół siebie dwójki dzieci, psa, kota i Farscape w TV.

11.01.2011 20:30
kwiść
3
odpowiedz
kwiść
129
Generał

yasiu mało nachalna reklama jest dobra tylko nie wtedy jak wkoło jest 15 innych ^^ Jakby dali jeden znaczek na cały tor, to wtedy można by go jakoś zapmiętac, a tak po 10 min grania nie pamiętam żadnej z wypisanych tak firm ;)

11.01.2011 20:39
yasiu
4
odpowiedz
yasiu
199
Legend

ja też nie, bo to firmy dla nas z kosmosu. Ale, taka gierka na stronie galerii handlowej, albo np. sklepu z zabawkami dla dzieci może już dać konkretne efekty. Utrwala znajomość znaku towarowego, u dorosłych może tak sobie, ale u dzieciaków to działa mocniej.

Rzecz jest pomysłowa, i tu zdania nie zmienię, a pomysły można poprawiać :)

12.01.2011 00:23
kwiść
5
odpowiedz
kwiść
129
Generał

Pomysłowa napewno :) Co do jakości, to specem od marketingu nie jestem, wiec moge tylko oceniac jej działa na mnie, ale pokaze mlodszemu bratu. Może rzeczywiście on lepiej zapamięta. Młody umysł, nie przeżarty jeszcze sklerozą ^^

12.01.2011 01:05
Morgul Maugoth
6
odpowiedz
Morgul Maugoth
175
Konsul

Gierka szybko sie nudzi, zas skutecznosc samej reklamy jest zerowa. Jakby mi ktos 2min po skonczeniu gry (z 5min poswiecilem) zaoferowal 1000zl za wymienienie jakiejkolwiek nazwy z reklamodawcow to nic bym nie zarobil. Poza tym nikt na ta strone nie wroci, nie ma po co - ogolnie fail.

12.01.2011 01:44
7
odpowiedz
Lutz
173
Legend

[1] widze ze ciagle sa ludzie, ktorym ciagle jeszcze wydaje sie ze reklama to "pokaze komus reklame i on pojdzie zaraz do sklepu i kupi".

a co do gry, jak dla mnie swietna, dobrze bawilem sie do samego konca.

12.01.2011 08:02
yasiu
8
odpowiedz
yasiu
199
Legend

@morgul - a ja bym wymienił chociaż branże. To zresztą jest tylko przykład, reklama formy reklamy, to już od użytkownika zależy, gdzie ją umieści. Np. w galerii handlowej na dotykowych ekranach mogłaby się dobrze sprawdzić.

@Lutz - wrócić pewnie do niej nie wrócisz, ale swoje zrobiła. No chyba, że można oprogramować, że za punkty są jakieś bonusy, promocje, wtedy ludzie grali by po parę razy :)

12.01.2011 10:53
kwiść
9
odpowiedz
kwiść
129
Generał

@Morgul
Biorąc pod uwagę fakt, że zycie przeciętnej ulotki trwa 2 sekundy, to 5 min twojego czasu jest bardzo dobrym wynikiem ^^

12.01.2011 13:51
Harry M
10
odpowiedz
Harry M
201
Master czaszka

Pomysłowe

Forum Forum Inne Gry
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl