Komentarze: Golfowa reklama internetowa
"Ja sam spędziłem z dziesięć minut na radosnym klikaniu i gdzieś tak po trzech dołkach dotarło do mnie, że to reklama."
Czyli pomysł do najlepszych nie należy ;) Reklam jest za dużo, niekt nie zwraca uwagi na nie podczas gry, a sama gra jest słaba i źle wykonana, co wywołuje frustracje i złe skojarzenia z reklamującą się w ten sposób firmą. Gorzej wydać 150$ na marketing się chyba nie da ;)
kwiść - a może to jest właśnie sposób? nachalne reklamy odrzucają od razu, te mniej walące po gałach mogą przyciągnąć ludzi. Pamiętaj, że moje 10 minut to 2 minuty normalnego człowieka który nie ma wokół siebie dwójki dzieci, psa, kota i Farscape w TV.
yasiu mało nachalna reklama jest dobra tylko nie wtedy jak wkoło jest 15 innych ^^ Jakby dali jeden znaczek na cały tor, to wtedy można by go jakoś zapmiętac, a tak po 10 min grania nie pamiętam żadnej z wypisanych tak firm ;)
ja też nie, bo to firmy dla nas z kosmosu. Ale, taka gierka na stronie galerii handlowej, albo np. sklepu z zabawkami dla dzieci może już dać konkretne efekty. Utrwala znajomość znaku towarowego, u dorosłych może tak sobie, ale u dzieciaków to działa mocniej.
Rzecz jest pomysłowa, i tu zdania nie zmienię, a pomysły można poprawiać :)
Pomysłowa napewno :) Co do jakości, to specem od marketingu nie jestem, wiec moge tylko oceniac jej działa na mnie, ale pokaze mlodszemu bratu. Może rzeczywiście on lepiej zapamięta. Młody umysł, nie przeżarty jeszcze sklerozą ^^
Gierka szybko sie nudzi, zas skutecznosc samej reklamy jest zerowa. Jakby mi ktos 2min po skonczeniu gry (z 5min poswiecilem) zaoferowal 1000zl za wymienienie jakiejkolwiek nazwy z reklamodawcow to nic bym nie zarobil. Poza tym nikt na ta strone nie wroci, nie ma po co - ogolnie fail.
[1] widze ze ciagle sa ludzie, ktorym ciagle jeszcze wydaje sie ze reklama to "pokaze komus reklame i on pojdzie zaraz do sklepu i kupi".
a co do gry, jak dla mnie swietna, dobrze bawilem sie do samego konca.
@morgul - a ja bym wymienił chociaż branże. To zresztą jest tylko przykład, reklama formy reklamy, to już od użytkownika zależy, gdzie ją umieści. Np. w galerii handlowej na dotykowych ekranach mogłaby się dobrze sprawdzić.
@Lutz - wrócić pewnie do niej nie wrócisz, ale swoje zrobiła. No chyba, że można oprogramować, że za punkty są jakieś bonusy, promocje, wtedy ludzie grali by po parę razy :)