Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedUkochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Zwykłe Wi-Fi może rozpoznawać ludzi nawet bez telefonu. Naukowcy pokazali nowy koszmar dla prywatności

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
15.06.2026 16:13
baltazar1908
1
1
odpowiedz
baltazar1908
47
Senator

Wszystko zaczyna się od adresu IP a kończy że jesteś w klatce, prawie.

16.06.2026 16:10
1.1
odpowiedz
pawel1812
82
Generał

baltazar1908
Adres IP, w porównaniu do korzystania z Wifi to żadna identyfikacja... Bo po adresie IP Google nie sprawdzi gdzie mieszkasz. A po identyfikatorze sieci Wifi już tak. Wystarczy że ktoś kilka razy przejdzie z smartphonem z Usługami Google (99% smartphoneów w Polsce).
Nie trzeba do tego jakiejś technologii kosmicznej, wystarczy smartphone, który odczyta pozycje w której jest i identyfikator sieci.

Oczywiście część osób i tak się samemu sprzedaje z tożsamości i wszystkich danych odnośnie zamieszkania, przeglądanych rzeczy itp. ale nawet jak będziesz super ostrożny w tej kwestii, to Wifi Cie sprzeda.

16.06.2026 19:19
baltazar1908
1.2
odpowiedz
baltazar1908
47
Senator

pawel1812 Po adresie IP znajdzie sie dostawce nternetu, kraj, miasto i okolicę wieć idąc dalej i głębiej chyba by sie znalazło u dostawcy bo bez dowodu nic dziś nie zrobisz chyba że siedzisz w kawiarni, sklepie etc.. i korzystasz z ich netu w danej chwili ale na dłuższą mętę.

15.06.2026 17:56
DupskoBociana
2
2
odpowiedz
DupskoBociana
1
Junior

Czyli chcecie mi powiedzieć że sąsiedzi, których wifi przechodzi mi przez ściany mogą widzieć mój codzienny gooning?

15.06.2026 23:39
WolfDale
😎
3
odpowiedz
WolfDale
108
~sv_cheats 1

Jeszcze trochę i routery będą wykrywać erekcję.

16.06.2026 10:01
Cziczaki
4
odpowiedz
Cziczaki
210
Renifer

Po co teraz przeprowadzali badanie jak to już przebadano lata temu? Chyba nawet na GOLu już o tym pisaliście w zeszłej dekadzie. Youtuberzy nawet pokazywali swoje wizualizacje z Wifi i sterowanie smart domem za pomocą gestów ręką.

16.06.2026 13:11
😐
5
odpowiedz
Jerry_D
84
Senator

Widać trochę jestem nie na bieżąco. Jak ostatni raz o tym czytałem, to tylko przy użyciu Wi-Fi dało się wykryć czy ktoś przebywa w pomieszczeniu i w którym miejscu, ale o identyfikacji osób mowy nie było.

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl