Komentarze do wiadomości: Zespół NVIDII od samego początku chciał stworzyć własną konsolę do gier; wiceprezes firmy zdradził, co było problemem

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
03.02.2026 11:35
animatiV
1
1
odpowiedz
animatiV
111
The Ultimate PCMR

Miałem tablet Nvidia Shield K1 - mój pierwszy tablet (i jedyny); fajny sprzęt, lecz szybko się zestarzał.

03.02.2026 13:09
prawdziwy
2
1
odpowiedz
prawdziwy
35
Konsul

Oba silnika to gówna takie ze szok. Jedyna nadzieja to silniki Super a teraz do dzieła i tworzyć shield 2.

03.02.2026 16:05
3
odpowiedz
1 odpowiedź
asasin24
45
Konsul

Chciałem kupić tablet z tej serii, ale sklep był chamski i się nie odpowiadał na moje wiadomości, a później go wycofali. Sprzęt na pewno na papierze prezentował się interesująco. Ciekawe co straciłem.

03.02.2026 20:45
Mqaansla
3.1
Mqaansla
47
Generał

Nic. Nawet 5 letni procek od Rockchip'a powinien ogarnąć bez problemu praktycznie wszystkie gry na androida, a do GFN jest w playstore apka...

Do tego ma mało RAMu, i jesteś mocno "proprietary" w sensie NVidia i jej Androida dyszący ci za uchem - co jest wbrew pozorom sporą wadą (ograniczeniem) już teraz, a jeśli Valve ogarnie tą swoją warstwę translacji/emulacji ARM~x86 to razem z Protonem na bardziej otwartych ARM'ach wspierających Linuxa będzie można ogrywać lokalnie swoje gry z windows'a. To znaczy teraz niby też się da, ale efektywność (procent traconej wydajności) i utrudnienia/ograniczenia trochę odstraszają.

post wyedytowany przez Mqaansla 2026-02-03 20:48:19
03.02.2026 17:10
4
odpowiedz
Felipesku
78
Konsul

Tyle chaosu mają że powinni codziennie rozdawac 100 shieldow graczom. Wstyd tak się dorobić i nic nie dać w zamian

04.02.2026 19:22
5
odpowiedz
davidk
12
Legionista

Z przedrukami też jesteście dużo w tyle...

04.02.2026 20:59
baltazar1908
6
odpowiedz
baltazar1908
44
Generał

Kolejna forma zarobienia na kryzysie związanym z pamiecią, najpierw dlss 4,5 do kart serii rtx2000/3000 choć nigdy przedtem nikt nawet nie przewidział że powyższe układy są zdolne pomimo braku generowania klatek, następnie przywrócenie do łask starej już trochę ale wciąż popularnej RTX3060.
Wyjdzie za dwa lata że nasz martwiący sie o gracza syndyk wyjdzie na tym kryzysie jakby trafill kumulację w lotto bo zarobi na inwestycji w AI jak i na graczach.

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl