Komentarze do wiadomości: „Zalogowałem się i od razu dostałem wiadomość od znajomego sprzed 20 lat, który nie mógł mnie znaleźć”. Popyt na Guild Wars Reforged zaskoczył twórców

Forum Gry MMO
Dodaj komentarz
07.12.2025 19:53
1
odpowiedz
SagittariusA
43
Pretorianin

pogromca D4

07.12.2025 22:19
2
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Onikage
17
Legionista

Nigdy nie lubiłem gier z instancjami, ale życzę wszystkim którzy kochali tę grę miłej zabawy. Dla mnie MMO to otwarty świat i setki, czy tysiące graczy w jednym świecie naraz.

08.12.2025 08:25
2.1
NightGeisha
6
Generał

Imo instancje to była jedna z większych zalet GW1. W dwójce męczyły mnie te ludziki psujące moją i przyjaciół rozgrywkę. W GW1 było bardziej jak w realu, w gildii, miastach, wioskach, osadach spotykałeś ludzi, tworzyliście drużynę i ruszaliście na misje. Względnie robiłeś ją solo. Cudowna gra!

post wyedytowany przez NightGeisha 2025-12-08 08:25:47
08.12.2025 07:49
Ohydny Czerwonodupny Pirat
3
1
odpowiedz
3 odpowiedzi
Ohydny Czerwonodupny Pirat
86
Gracz raczej autystyczny

GW to dobra konkurencja dla WoWa, który jest obecnie zasrany mikrotransakcjami

08.12.2025 09:27
3.1
1
Beneksor
15
Generał

W WoWie nie masz żadnych mikrotransakcji, które w jakikolwiek sposób wpływałyby na grę.

08.12.2025 09:49
3.2
1
makaronZserem
51
Generał
Wideo

W WoWie nie masz żadnych mikrotransakcji, które w jakikolwiek sposób wpływałyby na grę.

Oczywiście, że są i wpływają na rozgrywkę, gra jest p2w, kupujesz token za prawdziwą kasę wystawiasz na AH za złoto kupujesz przedmioty np. ekwipunek, tak samo nie chcesz się męczyć kupujesz charakter boosta i masz z głowy w 90% rewelowanie (co wpływa na umiejętności samego gracza).

Nie mówiąc już, że jakieś 20-30% jak nie więcej graczy to boty karmiące złoto, nie mówiąc już o farmieniu ekwipunku za prawdziwe pieniądze w raidach (sprzedawanie przedmiotów, które wypadną)

Kanał, który ujawnia skale przestępstw osób, które używają botów, to są miliony dolarów miesięcznie, za co dostał groźby śmierci, koleś nadal nagrywa filmy i pokazuje jak ogromny to jest problem.

https://www.youtube.com/watch?v=XnauN2pkDBQ

Ale wy fanboje dalej możecie pisać, że jak Blizzard pluje wam w twarz, to deszcz pada.

08.12.2025 12:39
3.3
Eflix
21
Chorąży

XDD ten typ co stwierdził tu w odpowiedzi, że gra jest p2w, bo można kupić golda, a za niego eq, które nawet nie jest najlepsze do zdobycia xDD uwaga teraz każda gra MMORPG jest p2w, bo w większości można zrobić to samo za pomocą allegro. To teraz każda gra z opcją trade bedzie p2w, bo można od kogoś kupców golda, o boziu komedyjka. Ależ ludzie zrobili się bezbronni intelektualnie w tych czasach, idźcie grać w single playery to nie będziecie się narażać na interakcje z innymi typu handel. Już pomijając ten brak znajomości i wypaczanie terminu p2w o którym się krzyczy...czysta ignorancja.

post wyedytowany przez Eflix 2025-12-08 12:42:24
10.12.2025 11:47
4
odpowiedz
mcl007
176
Galaxy Ranger

Wrocilem do gry. Nie powiem, przyjemnie, ale kilka problemow jakie widze. Na poczatek sciaganie sie mapy ktora sie ciagnie w kb/s i to jest dramat na dzien dobry. Kolejna sprawa to dalej to samo co bylo kiedys - wejscie na instancje samemu z druzyna kierowana przez gre jest trudne. Trafiaja sie na tyle gesto rozsiane grupy mobow z lvl 24 ze jedyne co mozna to zginac chwalebna smiercia.
Moze zrobie nowa postac, zaczne od Prophets, pozniej faction i nightfall. Jezeli sie odbije, no coz. Wiem jedno, bede solowal tytul.

Forum Forum Gry MMO
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl