Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Wyszli z kina i od razu weszli na Steam. Spider-Man 2 i Spider-Man Remastered przeżywają drugą młodość po gigantycznym sukcesie Spider-Man: Brand New Day

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
03.08.2026 18:27
baltazar1908
1
odpowiedz
baltazar1908
47
Senator

Filmy odbiegają sporo, gry lepiej nie pisać bo zaraz będzie posądzenie o spoiler.

03.08.2026 18:27
2
2
odpowiedz
SlabeNieGralem
19
Legionista

Marvel Avengers po premierze Avengers Doomsday raczej na listy nie powróci.

03.08.2026 23:11
RoyRedemptioned
3
odpowiedz
1 odpowiedź
RoyRedemptioned
38
Generał

Trochę zapominają studia robić coś ze światem gier przy okazji premier filmów. I nie mówię tu o robieniu gry do każdego filmu, ale jak już planują wszystko naprzód, to trochę by można uzupełniać kinowe doświadczenia tymi growymi. Takie DCEU od Gunna też niby coś by miało być i jakby zrobili gierę z Peacemakerem, porządną bijatykę z coopem na dwóch i gościnnymi występami Supermana czy Lobo, no to podjarka by była gruba.
Marvel też trzaska te seriale i inne badziewia, no a Punisher albo Daredevil idealnie by się do gry nadawali. Krótka kampania single-player na 10-12 godzin i do domu, z okazji nowego sezonu czy takiego gościnnego występu bohatera jak tutaj niech nowego skina dadzą i by gracze wrócili.
O Star Wars nawet nie wspominam. Bo Mandloriana i Grogu wszędzie wpychali przy okazji filmu i tylko w grach video ich nie było. A Battlefront II się prosi o DLC. Jak Wiedźmin 3 po 12latach może dostać, to czemu nie BF.

Bo mnie tak ostatnio naszło na gierki ze znanymi bohaterami i postaciami z filmów. Ograłem Wolverine'a, Riddicka, Watchmanów i za Wolverine'a i Blade się teraz zabieram, synergia między medium filmu i gier video jest niesamowita. Fakt, że trzeba zrobić w miarę przyzwoity produkt, zarówno grę jak i film, ale jak już się uda, to siada taka kombinacja ostro.

04.08.2026 09:48
3.1
odpowiedz
geohound
149
Generał

RoyPremium NA SZCZĘŚCIE słusznie minęły czasy robienia gier pod premiery filmów na ich licencji. Nie wyszła im chyba ani jedna, którą wyprodukowano w ten sposób.

04.08.2026 08:04
4
odpowiedz
NekoRei
7
Pretorianin

Te wszystkie filmy Spider man od homecoming bardzo mi się podobały. Zresztą te stare tak samo, nawet bardziej. 2 części animacji multiversum to już wgl peak jak dla mnie, ale gry to kompletnie mi nie siedzą. Po chwili grania i jarania się jak ładnie wyglądają i jak fajnie się porusza po mieście... Czar pryska bardzo szybko. Konstrukcja misji i ogólna fabuła mi nie siedzi chyba. Jeszcze ten 2018 to jako tako, ale Miles i dwójka to totalnie się odbiłem. No coś nie potrafią mnie te gry zaangażować. Insomniac jakoś dziwnie te gry pisze. To samo z ratchetem mam. No to jest poziom pisania jak z tych najgorszych marvelowskich filmów i gdyby nie było tutaj gameplayu i by to przerobić na film to ludzie suchej nitki by nie zostawili na tych grach.

04.08.2026 08:24
Sepecha
5
1
odpowiedz
Sepecha
5
Centurion

agnieszka holland zaskoczenia, tak się dzieje przy okazji wielu kinowych premier. Podejrzewam, że po debiucie trzeciej Diuny do łask wróci Dune Awakening albo Spice Wars ;p

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl