Komentarze do wiadomości: Wyszła 3 miesiące temu, ale była tak nijaka, że potrzebowała nowej wersji, która zmienia niemal wszystko. Gra fantasy Echoes of the End walczy o życie

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
31.10.2025 12:26
😂
1
2
odpowiedz
LokalnyRzezimieszek
10
Generał

Szkoda, że zapomnieli o fabule, narracji i dialogach.

31.10.2025 14:26
2
2
odpowiedz
4 odpowiedzi
mariusx78
48
Konsul

Jakoś za bardzo się tym tytułem nie interesuję, ale ogólnie bardzo pozytywnie odebrałem ten przekaz. Widać że devi od razu wzięli się do roboty i mają bardzo zdrową relację z graczami, co owocuje szybką progresją w ulepszaniu tytułu. Jest to też kolejny dowód na to, że im mniejsze studio, tym robota idzie szybciej i sprawniej. Jak to mówią: " Gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść", dlatego do dzisiaj nie rozumiem jak to jest możliwe, że niektóre tytuły robi kilka tysięcy osób. Przykładowo przy 'AC Shadows' było to około 7000 osób XDDD.....WTF?. Wiadomo, że stoją za tym grube przewały finansowe itd..., ale próba skoordynowania pracy kilku tysięcy osób nad jednym tytułem to jest jakaś totalna abstrakcja.
Jeśli chodzi o 'Echoes of the end', to z pewnością dam tej grze szanse, ale zgodnie z moją zasadą odczekam rok lub dwa, a do tego czasu to się jeszcze wiele zmieni i finalnie pewnie nie będzie to zła gra.

31.10.2025 16:53
2.1
1
makaronZserem
49
Generał
Image

Widać że devi od razu wzięli się do roboty i mają bardzo zdrową relację z graczami, co owocuje szybką progresją w ulepszaniu tytułu.

No rzeczywiście super relacje z graczami, których nie ma.

31.10.2025 20:10
2.2
mariusx78
48
Konsul

O Qrva... Nie wiedziałem, że jest aż tak źle, ale tak jak pisałem wcześniej, nie interesowałem się jakoś tym tytułem. Odniosłem się tylko do video powyżej i wyczułem, że devom jednak zależy na odbiorze ich dzieła i jak najbardziej wsłuchują się w krytykę graczy, co jest bardzo pozytywne w dzisiejszych czasach. Lepiej przyjąć na klatę i wziąć się do roboty, niż obwiniać odbiorców za własną porażkę.

post wyedytowany przez mariusx78 2025-10-31 20:11:59
31.10.2025 23:29
2.3
tynwar
96
Senator

mariusx78
Jak to nie wiedziałeś? Przecież o tym było w artykule.
Poza tym jakie wideo? Ja żadnego w artykule nie widzę.

Co do ilości osób pracujących przy tytule to pełna zgoda. Kiedy przy jednej grze pracuje już tak wiele osób, że dodanie więcej pracowników nie rozwiąże problemu, nie przyspieszy, a nawet jedynie pogorszy sprawę i pochłania tylko więcej kasy. A przecież dawniej wiele dużych gier nie robiło więcej niż 1k, ba czasem nawet nie więcej niż 100. A czasami nawet zdarzało się, że świetne gry były tworzone przez zaledwie kilkunastu bądź parudziesięciu ludzi, a nawet niektóre niemałe gry były robione przez niewielkie ekipy. I na to wszystko nie trzeba było takiego budżetu co dziś. Od pewnej granicy ilość pracowników przestaje mieć znaczenia. Niestety taki jeden z problemów współczesnej branży gier, której obecnie wiele problemów zwykle wygląda w ten sposób, tak że to jest po prostu przerost formy nad treścią (choćby wielkość zespołu, grafika, rozdmuchanie gry np. znajdźkami, wielkością mapy, itd.).

post wyedytowany przez tynwar 2025-10-31 23:30:42
31.10.2025 23:45
2.4
mariusx78
48
Konsul

U mnie jest video gdzieś pośrodku artykułu pomiędzy wersami o tytule: Echoes of the End: Enhanced Edition - Official Update Overview Trailer.

31.10.2025 23:47
Marky
3
odpowiedz
Marky
28
Konsul

Jakoś się specjalnie nie dziwię liczbą graczy, bo pierwszy raz słyszę o tej grze...
Jak się kładzie marketing to trudno o to, żeby jakoś dużo graczy to kupiło...

01.11.2025 02:03
temp2
4
odpowiedz
temp2
148
ARET

makaronZserem
Co to za aplikacja na screnie?

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl