Komentarze do wiadomości: Wszyscy porównują ich RPG do Baldur's Gate 3, a oni wiedzą, że tego nie unikną. Solasta 2 wkroczyła na wyboistą drogę ku premierze

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
13.03.2026 16:02
Sarafan
1
3
odpowiedz
Sarafan
41
Konsul

To będzie świetne RPG. Potrzeba tylko czasu. Gra pokroju BG3 zdarza się jednak raz na dekadę, dlatego trzeba nieco stonować oczekiwania.

post wyedytowany przez Sarafan 2026-03-13 16:03:12
26.03.2026 20:55
1.1
TyRaNoX
47
Chorąży

Sarafan Nie do końca raz na dekadę... BG3 jest dobre, ale w 2021 roku wyszła gra która nim zamiotła podłogę.

13.03.2026 21:24
Lepudruk
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Lepudruk
65
Demencjusz

Zapowiada się nieźle. Pomijając żale na kreator postaci, to gierka prezentuje się całkiem dobrze. Masa pracy przed twórcami - to jasne, ale fundament wydaje się solidny. Level cap jest bardzo niski (4), brakuje sporo klas i ras znanych z DnD - mam nadzieję, że dodadzą je w ramach "podstawki", a nie płatnych DLC (jak to było w części 1szej).

26.03.2026 23:05
Silvaren
2.1
Silvaren
9
Konsul

Ma być 12 klas i przynajmniej 3 podklasy dla każdej. Ras też trochę dojdzie, ale trzeba pamiętać, że D&D 5.5 wywaliło półelfy i półorków. Kiedyś była ankieta czy mają być na starych zasadach jak w jedynce, czy bez nich czy na nowych zasadach, czyli mechanicznie wybierasz np. elfa albo człowieka tylko dostosowujesz sobie cechy wyglądu by odzwierciedlał mieszańca.

14.03.2026 01:54
3
odpowiedz
MichaelloS
3
Junior

Zapowiada się naprawdę solidny RPG. Pograłem trochę i mocno polecam. Jak na wczesny dostęp naprawdę sztos. Ludzie już czasem nie wiem czego oczekują po wczesnym dostępie. Tak jakbym Baludra oceniał 5 lat temu gdy wychodził i tylko 1 akt był dostępny.

Co do kreatora faktycznie te wstępnie generowane postacie potrafią być zniewieściałe, ale jak się pobawi opcjami, to szybko osiągnie się męskiego mężczyznę. Ja lubię się bawić w kreatorach, więc szybko go rozpracowałem.

14.03.2026 12:25
4
odpowiedz
2 odpowiedzi
makaronZserem
54
Generał

Malutkie studio Indie może dodać polskie napisy do ich kolejnej gry RPG a wielkie studio owlcat games z ponad 400 pracownikami i dużo większymi zyskami nadal ma z tym problem XD

14.03.2026 17:19
4.1
5
gamerX
116
Konsul

makaronZserem Owlcat robi to celowo, bo w D ma Polaków. Kiedyś gdzieś tam w internecie powiedzieli takie stwierdzenie. Zresztą to rosyjskie studio więc...

26.03.2026 23:10
Iselor
4.2
Iselor
47
Senator

Ale to malutkie studio w pierwszej części swojej gry dodało ruskie napisy ale polskich nie.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl