Komentarze do wiadomości: Współtwórca Cyberpunka 2077 lubi narzekania graczy na „zmarnowany potencjał” postaci i ma ku temu konkretny powód

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
04.03.2026 10:53
Bociek69
1
3
odpowiedz
Bociek69
61
Byle do Wiosny

Via Tenor

Zamiast mowic ze jestes leniwy w robocie -> mow ze lepiej zostawic uczucie niedosytu.

04.03.2026 11:56
2
1
odpowiedz
3 odpowiedzi
G'nvi-oth_NPC
11
Centurion

Jackie Welles, postać której śmierć miałem głęboko w czterech literach bo nawet nie poznałem tego gościa na tyle dobrze by przejmować się jego losem. Może i v go zna dobrze, ja nie. Dla mnie to jakiś random napalony na hajsy i sławę.

04.03.2026 13:06
2.1
pawel1812
79
Generał

FAS-ACA3 

spoiler start

Vesemir przecież też nie jest jakoś szczególnie wyeksponowany w serii Wiedźmin... 

spoiler stop

Bohaterów których uśmiercamy pokazuje się na tyle, by wywołało to jakąś reakcje, ale nie na tyle silną, by to odrzucało od gry... Bo różne mamy poziomy tolerancji na takie kwestie. Bo różne też są nasze doświadczenia życiowe. 
W Kingdom Come takie, a nie inne przedstawienie realiów tamtych czasów jest na tyle mocne, że odrzuca sporą część graczy. Oczywiście tam też jest kwestia takich, a nie innych mechanik walki i tego że Heniu nie jest supermanem. Obstawiam jednak że aspekt psychiczny daje tu sporą różnice. 

To też kwestia osobista, jak bardzo wczuwasz się w grę i o ile ja w W3, CP2077, KCD1/2 jestem się w stanie wczuć, tak np. w bohaterów horrorów już nie bardzo.

04.03.2026 13:18
2.2
G'nvi-oth_NPC
11
Centurion

pawel1812 Bohaterów których uśmiercamy pokazuje się na tyle, by wywołało to jakąś reakcje, ale nie na tyle silną, by to odrzucało od gry
Jackie Welles jest pokazywany na tyle by wiadomo było że jest w grze. Deweloper spartaczył tą postać i tyle. Całą historię która brzmi jak zrobiona na kolanie i w pośpiechu.

04.03.2026 13:43
Zły Wilk
2.3
Zły Wilk
91
Generał
Image

Jackie Welles to nie jedyna postać pisana na kolanie i w pośpiechu. Można to powiedzieć o praktycznie każdej postaci z tej gry. Może poza Silverhandem - tą postać pisało na kolanie kilka osób :P i wyszło tak jak na obrazku

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl