Komentarze do wiadomości: Wrażenia z Forzy Horizon 6 i nowości w AC Evo w cieniu Toru Poznań uciekającego spod gilotyny. Motoprzegląd Drauga

Forum Gry MMO
Dodaj komentarz
19.04.2026 08:51
1
9
odpowiedz
LoneBleidd
13
Legionista

Dla zdecydowanej większości mieszkańców Poznania, w tym mnie, cała ta akcja to jeden wielki absurd. Tor istnieje od lat 70., gdy wokół nie było żadnych zabudowań, jedynie lotnisko. Lewe/nieprzemyślane pozwolenia na budowę osiedli domków wokół do tego doprowadziły, a ich mieszkańcy zachowują się jakby nagle im tor wybudowali. Masakra. Nie brakuje też głosów, że na teren toru ostrzą sobie zęby deweloperzy i wcale by mnie to tutaj, w Poznaniu, nie zdziwiło.

19.04.2026 11:01
1.1
5
odpowiedz
xan11pl
99
Generał

LoneBleidd A to przecież w polandzie jest absolutnie normalne, zrobić coś głupiego, i potem udawać jeszcze większego głupka.
Ja nie chcioł, ja nie wiedzioł, ale to mie przeszkadza i rzondam tego i macie coś z tym zrobić! A najelepiej wypłacić milionowe odszkodowania, to nagle hasał nie przeszkadza. 
Przecież dokładnie to samo z budowaniem się na terenach zalewowych. Znane jest ryzyko, a potem jest płacz. 
 Żyjemy w kraju absurdów, i powinniśmy już dawno się do tego przywyknąć, bo na zmiany raczej nie mamy co liczyć

19.04.2026 10:17
2
9
odpowiedz
rybka5
25
Centurion

Z torem w Poznaniu jest taka sama sytuacja jak z mieszczuchem który przeprowadził się na wieś i mu rolnik w ciągniku przeszkadza. Tak jak kolega zauważył to deweloperuchy sobie ostrzą zombki na ziemię pod budowę nowych mieszkań bo niby tor wszystkim przeszkadza, a lotnisko obok już nie.

19.04.2026 12:32
pyszniak
3
1
odpowiedz
1 odpowiedź
pyszniak
33
Centurion

Tyle gier powstało z "milionami" aut i modeli a do dziś nie moge pojeździc moją ukochaną Mazdą MX-3.

19.04.2026 19:37
Draugnimir
3.1
1
odpowiedz
Draugnimir
155
Mały diplodok

GRYOnline.plRedakcja

Na szczęście jest Assetto Corsa z modami :)
https://www.overtake.gg/downloads/mazda-mx-3.55141/ (choć temu modelowi trochę brakuje do ukończenia)

19.04.2026 15:57
kuzyn123
4
odpowiedz
kuzyn123
148
Konsul

EA kontynuuje swój festiwal żenady z obcinaniem funkcjonalności w DR 2.0, ale było to do przewidzenia. Mam nadzieję, że kiedyś to korpo w końcu upadnie =)

19.04.2026 17:27
MaxxGroo
5
odpowiedz
MaxxGroo
43
Centurion

Forza Horizion 6 rozczarowuje.
Brak zmian w nużącej już formule zemści się słabą sprzedażą i w efekcie powolnym upadkiem marki - ale tylko jeżeli sytuację stagnacji wykorzysta nowe The Crew.

19.04.2026 18:05
Ergo
6
odpowiedz
1 odpowiedź
Ergo
104
Generał

Draugnimir

Grałeś już może na kierownicy w FH6 i mógłbyś coś powiedzieć na ten temat?

19.04.2026 19:37
Draugnimir
6.1
odpowiedz
Draugnimir
155
Mały diplodok

GRYOnline.plRedakcja

Niestety jeszcze nie; najpewniej dopiero w recenzji będę w stanie powiedzieć, jak się jeździ na kierownicy na PC.

20.04.2026 22:21
7
odpowiedz
2 odpowiedzi
Danio100
1
Junior

Draugnimir Jak oceniasz rozmiar Tokio w FH6? Po ujawnieniu mapy mam obawę, że takie ogromne miasto jak Tokio jest za małe ?? Jest chociaż większe od Honolulu z Motorfesta? Jak zdobywa się auta, wpadają za zrobienie byle czego? Czy miałeś dostęp do aut z klas B,A itp. - jeśli tak, to w jaki sposób?
Zmienili fizykę kolizji z ruchem ulicznym?
Jak wygląda gęstość ruchu ulicznego, zwłaszcza w centrum Tokio? Wszędzie są szerokie drogi czy są też węższe drogi, jak na Japonię przystało?

21.04.2026 08:53
Draugnimir
7.1
odpowiedz
Draugnimir
155
Mały diplodok

GRYOnline.plRedakcja

Danio100 
Po ujawnieniu mapy mam obawę, że takie ogromne miasto jak Tokio jest za małe ?? Jest chociaż większe od Honolulu z Motorfesta?
Relatywnie niedużą powierzchnię nadrabia rozbudowaniem w pionie (tunele i estakady) - nie wydaje się mniejsze niż Honolulu w TCM. Myślę, że jest wystarczająco rozległe.

Czy miałeś dostęp do aut z klas B,A itp. - jeśli tak, to w jaki sposób?
Miałem, były dostępne do kupienia jako używane auta zaparkowane w różnych miejscach na mapie. Salon był zablokowany w wersji testowej, losowań też nie widziałem.

Zmienili fizykę kolizji z ruchem ulicznym?
Kolizje działają tak samo jak w poprzednich grach.

Odpowiedzi na resztę pytań znajdziesz w moim tekście :) 
https://www.gry-online.pl/opinie/forza-horizon-6-zachwycila-mnie-japonia-i-skala-swiata-ale-jedna/z44907

post wyedytowany przez Draugnimir 2026-04-21 08:54:51
21.04.2026 12:07
7.2
odpowiedz
Danio100
1
Junior

Draugnimir Ok, dzięki za odpowiedź ;)

Forum Forum Gry MMO
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl