Dla zdecydowanej większości mieszkańców Poznania, w tym mnie, cała ta akcja to jeden wielki absurd. Tor istnieje od lat 70., gdy wokół nie było żadnych zabudowań, jedynie lotnisko. Lewe/nieprzemyślane pozwolenia na budowę osiedli domków wokół do tego doprowadziły, a ich mieszkańcy zachowują się jakby nagle im tor wybudowali. Masakra. Nie brakuje też głosów, że na teren toru ostrzą sobie zęby deweloperzy i wcale by mnie to tutaj, w Poznaniu, nie zdziwiło.
Ja nie chcioł, ja nie wiedzioł, ale to mie przeszkadza i rzondam tego i macie coś z tym zrobić! A najelepiej wypłacić milionowe odszkodowania, to nagle hasał nie przeszkadza.
Przecież dokładnie to samo z budowaniem się na terenach zalewowych. Znane jest ryzyko, a potem jest płacz.
Żyjemy w kraju absurdów, i powinniśmy już dawno się do tego przywyknąć, bo na zmiany raczej nie mamy co liczyć
Z torem w Poznaniu jest taka sama sytuacja jak z mieszczuchem który przeprowadził się na wieś i mu rolnik w ciągniku przeszkadza. Tak jak kolega zauważył to deweloperuchy sobie ostrzą zombki na ziemię pod budowę nowych mieszkań bo niby tor wszystkim przeszkadza, a lotnisko obok już nie.
Tyle gier powstało z "milionami" aut i modeli a do dziś nie moge pojeździc moją ukochaną Mazdą MX-3.
Na szczęście jest Assetto Corsa z modami :)
https://www.overtake.gg/downloads/mazda-mx-3.55141/ (choć temu modelowi trochę brakuje do ukończenia)
EA kontynuuje swój festiwal żenady z obcinaniem funkcjonalności w DR 2.0, ale było to do przewidzenia. Mam nadzieję, że kiedyś to korpo w końcu upadnie =)
Forza Horizion 6 rozczarowuje.
Brak zmian w nużącej już formule zemści się słabą sprzedażą i w efekcie powolnym upadkiem marki - ale tylko jeżeli sytuację stagnacji wykorzysta nowe The Crew.
Zmienili fizykę kolizji z ruchem ulicznym?
Jak wygląda gęstość ruchu ulicznego, zwłaszcza w centrum Tokio? Wszędzie są szerokie drogi czy są też węższe drogi, jak na Japonię przystało?
Po ujawnieniu mapy mam obawę, że takie ogromne miasto jak Tokio jest za małe ?? Jest chociaż większe od Honolulu z Motorfesta?
Relatywnie niedużą powierzchnię nadrabia rozbudowaniem w pionie (tunele i estakady) - nie wydaje się mniejsze niż Honolulu w TCM. Myślę, że jest wystarczająco rozległe.
Czy miałeś dostęp do aut z klas B,A itp. - jeśli tak, to w jaki sposób?
Miałem, były dostępne do kupienia jako używane auta zaparkowane w różnych miejscach na mapie. Salon był zablokowany w wersji testowej, losowań też nie widziałem.
Zmienili fizykę kolizji z ruchem ulicznym?
Kolizje działają tak samo jak w poprzednich grach.
Odpowiedzi na resztę pytań znajdziesz w moim tekście :)
https://www.gry-online.pl/opinie/forza-horizon-6-zachwycila-mnie-japonia-i-skala-swiata-ale-jedna/z44907