Komentarze do wiadomości: „Wielka nadzieja RPG” nagle wystrzeliła na Steam. Twórca No Rest for the Wicked składa odważną deklarację

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
26.01.2026 11:19
duxdaro
1
odpowiedz
duxdaro
72
Pretorianin

Jak czekam na wersję 1.0 i mam dosyć spore nadzieje co do gry, to jak czytam posty Thomasa "Mesjasza Gamingu" Mahlera na X-ie, to zastanawiam się co ten człowiek bierze... Albo czy nie zapomniał wziąć leków xD Koleś nakręca taki hajp na swoją grę jakiego jeszcze nie widziałem.

26.01.2026 11:32
DocHary
2
odpowiedz
DocHary
85
Unclean One

Nie wiem o co chodzi z tym "Wielka nadzieja RPG", może podkręca klikalność, ale to robi się irytujące. Kiedyś w końcu trzeba będzie przejść na normalny tytuł, chyba że chcecie stworzyć coś na miarę "bede grau w gre".

26.01.2026 11:46
Fyrdraka
3
odpowiedz
Fyrdraka
9
Midinvaerne

I ja sprawdziłem to "arcydzieło" i... celebryta Mahler powinien zjeść snickersa. Po prostu zmieszał mechaniki z różnych gier, ot cała tajemnica "nowej jakości". Tym gwiazdorzeniem bardziej grze szkodzi niż pomaga. Nie wiem czy łowienie ryb i soulsowa walka w jednej grze to taki przełom i powód do samozachwytu. Mi nie podeszło właśnie przez ten misz-masz plus nie jestem też fanem zbierania śmieci i craftingu w grach. Na pewno fajnie, że dali darmowy weekend aby można było samemu się przekonać.

post wyedytowany przez Fyrdraka 2026-01-26 12:08:38
26.01.2026 12:06
4
1
odpowiedz
Molid
3
Junior

Nadzieje mam całkiem spore na 1.0, w EA nie spędziłem zbyt wiele czasu bo wolę jednak gotowe, skończone produkty, chociaż takich dzisiaj niewiele bo i tak po wersji 1.0 będą dalej zmieniać pewnie. No, ale widać w tym, że będzie z tego solidna gra, sterowanie, mechaniki, art-style, wszystko zmierza w dobrym kierunku. Gadanie twórcy niewiele mnie obchodzi bo to marketing i musi jakoś to sprzedawać. Szkoda tylko, że iterują, aż tyle na bazie feedbacku graczy. Trochę jakby sami nie wiedzieli co robić i idą za populizmem. Wolę jednak jak twórcy stawiają na swoim i podejmują pewne ryzyka, zamiast cały czas patrzeć, co się podoba tym a tamtym i próbują znaleźć rozwiązanie, które nikogo nie urazi, ale też nikogo nie zachwyci. Tak powstawały nowe gatunki, mechaniki itp.

26.01.2026 12:35
Crazy_Bambino
5
odpowiedz
Crazy_Bambino
47
Pretorianin

Czekam na 1.0 nie lubie grać w gierki które są w ea, nagram się w niedokończony produkt, to potem jak już wchodzi wersja premierowa to nie chce mi się jej nawet sprawdzać a jak sprawdzam to po chwili wyłączam bo już danym tytułem jestem nasycony.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl