Komentarze do wiadomości: Wewnętrzna wojna w Naughty Dog. Mało brakowało, a The Last of Us straciłoby to, za co kultową serię pokochały miliony graczy

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
18.03.2026 13:03
rafq4
1
odpowiedz
rafq4
186
Shadow in the darkness

Pierwsze TLOU było świetne, pamiętam jak łyknąłem tą grę jednym haustem grając cały wolny, dostępny mi czas. Byłem oczarowany. W TLOU2 jednak nie zagrałem nigdy. Nie spodobał mi się fabularny kierunek gry. Zdaję sobie sprawę, że "dwójeczka" też jest pewnie świetną grą od strony narracyjnej, technicznej, gameplayowej, ale kierunek fabularny, jaki twórcy obrali kompletnie mi nie podszedł. Mam tu na myśli głównie uśmiercenie Joela i zrobienie z Ellie głównej postaci z pragnieniem zemsty. Pewnie twórcy chcieli, by było dramatycznie, ale dla mnie to było jak zabicie Shepard w Mass Effect 2 z powodu zabicia kiedyś jakiegoś najemnika i narzucenie mi grania dalej jednym z moich przybocznych. No mi nie podeszło. I tak, wiem też, że nikt nie pytał i nikogo to.

18.03.2026 15:14
Marder
2
1
odpowiedz
Marder
273
Senator

Podziękujmy Bruce'owi. Przebić się przez beton myślenia o tym jak coś ma wyglądać a jak nie to naprawdę trzeba mieć zdrowie. Co do fabuły w "dwójce" niestety nie zawsze jest tak jak sobie to wyobrażamy. Ja np nigdy nie pogodziłem się z faktem że Arni jako Terminator był "dobry" w drugiej części co jednak nie zmienia mojej oceny że i tak film był świetny na swój sposób.

23.03.2026 11:23
CaptainGąsior
3
odpowiedz
CaptainGąsior
30
Centurion

Było warto. Brawo za to, że nie odpuściliście tematu.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl