Komentarze do opinii: Warlock w Diablo 2 jest w tej chwili absolutnie zepsuty - i bardzo dobrze. Zastanawia mnie tylko, jak długo Blizzard zamierza monetyzować 25-letnią grę

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
21.02.2026 16:18
6
10
odpowiedz
8 odpowiedzi
slavekU
2
Junior

Żałosny jest ten Blizzard, widać tytuły typu POE2 robią im niezła presje, bo nie dość że dają ogrom wrażeń i materiału za darmo to jeszcze ludzie wolą grać własnie w te tytuły. Dla mnie jako nawalacza w D2 (ostro mieliłem) odpycha mega wprowadzanie nowej postaci i robię je z niej koksa nie do za****nia. Nie dość że to nudna gra bo Nielisz każdego bez znaczenia w co wpakujesz drzewko. To później jak go znerfią to już nikt nie będzie nim naginał, jak to ma miejsce w D4 spirytysta i teraz palladyn ?? niech się już nie błaźnią bo dla hajsu to nawet matce wcisną to g***o za 100zł. Chociaż jeszcze większą bekę mam z tych fanatyków co za wszelką cenę bronią firmy która ich doi jak frajerów. Może to i jednak prawidłowo

21.02.2026 09:08
Rumcykcyk
1
1
odpowiedz
Rumcykcyk
135
Ojciec Zarazy

Inne klasy na tle warlocka są żałosne. Zagrałem Nekromantą i to taki leszczyk pod każdym względem. Nie ma sensu dawać w golemy bo dziadostwo, klątwy za bardzo rozwleczone bo warlock rzuci sigil i ma 4-5 debuffów w jednym, ataki magiczne i synergie też do d....y u nekromanty bo trzeba masę punktów wydać na synergię włóczni z kości, a i tak będzie słabszy niż warlock.

Ogólnie Nekromatna powinien mieć podobny summon jak warlock tylko warlock łapie i przyzywa demony, a Nekromanta powinien łapać podobnym skilem ale nieumarłych. Wzmocnienie golemów i ogarnięcie klątw bo lipa straszna.

post wyedytowany przez Rumcykcyk 2026-02-21 09:09:48
21.02.2026 10:02
1.1
Gosen
174
Generał

W Project Diablo jest to o czym mówisz. Build na golemy, bo można mieć ich kilka.

21.02.2026 10:47
😐
2
odpowiedz
Nomis
81
Pretorianin

Z jednej strony są mieszane uczucia. Bo jednak D2 ma moje miejsce w sercu i fajnie,że coś do niego dodają. Tak na marginesie pragnę przypomnieć,że nekromanta do D3 też był płatny( nie oznacza to,że pochwalam płacenie tylko za nową klasę). Jednak jeśli by z głową dodali nowe rzeczy do D2, czyli jakiś nowy akt, endgame itp. ( i może coś jeszcze - jak w LoD dostaliśmy dwie nowe klasy). Z drugiej strony... jest to ryzykowne by z ulubionej przez wielu gry dodać coś nowego by jej nie zepsuć... zobaczymy, może na Blizzconie coś powiedzą więcej. Pozdrawiam

21.02.2026 12:44
3
2
odpowiedz
7 odpowiedzi
Darek1785
8
Konsul

Gdyby Blizzard był starym Blizzardem to przynajmniej na 30 lecie Diablo zrobiłby z tego Diablo 2 otwartą grę i udostępnił możliwość modowania i dodawania nowej zawartości to wtedy gra byłby popularna jak nigdy i Blizzard może i nawet więcej by zarobił bo gracze kupowaliby samą grę aby sprawdzić nową dodatkową zawartość zrobioną przez samych graczy.

21.02.2026 13:03
Kwisatz_Haderach
3.1
2
Kwisatz_Haderach
24
GIT GUD or die trying

https://www.moddb.com/games/diablo-ii-resurrected/mods

https://www.nexusmods.com/games/diablo2resurrected

Nawet Brother Laz (oryginalny kreator i ojciec moda MedianXL) wrocil i robil moda do resurrected, ale chyba zdechlo.

Dla przykladu rzecz znana i lubiana, ktora jest w wiekszosci modow do oryg. D2LoD - https://www.nexusmods.com/diablo2resurrected/mods/934

Nie musisz dziekowac.

PS. Ty nie napisales tu na forum normalnego posta jesli chodzi o Blizzard i jego gry. I jestem pewny ze nawet w te stare nie grales, bo twoja wiedza ogranicza sie do klamstw i polprawd z grifterskich kanalow z yt.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-02-21 13:09:39
21.02.2026 13:08
😂
3.2
1
hahahuhiś
0
Legionista

Znowu zamknęli mordę darkowi o nie.

21.02.2026 13:11
3.3
3
Darek1785
8
Konsul

Śmieszny jesteś, te gówno modziki to możesz sobie wsadzić wiesz gdzie.

Blizzard nigdy nie udostępnił i nie udostępni do żadnego Diablo taki narzędzi, że takich nowych postaci jak ten Warlock to mielibyśmy dziesiątki jak nie więcej ale jak ty wierzysz, że w WoW-a gra 10 milionów osób to żyj w swoim śmiesznym świecie.

post wyedytowany przez Darek1785 2026-02-21 13:11:26
21.02.2026 13:15
Kwisatz_Haderach
3.4
1
Kwisatz_Haderach
24
GIT GUD or die trying
Image

Blizzard NIGDY nie udostepnil zadnych "narzedzi" do starego D2LoD. Wszystko bylo zrobione przez ludzi, ktorym sie chcialo. Lacznie z reverse enginerringiem (ktory zajal gruuuubo ponad DEKADE czasu, zeby dzialalo, i nastepnych pare lat zeby pododawac features do silnika). Min. dlatego ze rowniez byl z perpektywy Blizzarda "illegal" (i jest szara strefa prawnie w niektorych krajach). Jest rowniez niesamowicie skomplikowany i czasochlonny.

Jakbys wiedzial cokolwiek o tej grze i jej modowaniu to bys to tez wiedzial. Klaunie z jutubem pod pacha.

Nikt nie bedzie robil modow, tylko po to zeby zrobic takim darkom i innym oderwanym od rzeczywistosci mentalnym dzieciom dobrze (i ewentualnie wystawic sie na harrasement, jak dodach bron boze cos co im sie nie spodoba albo jest "woke").

Srsly wpelznij spowrotem do dziury, z ktorej wylazles bo to co piszesz (ogolnie) to poziom teorii plaskiej ziemi.
=====
BTW. Mimo 20 lat moddingu i reverse engineringu NIE MA (duzych/dobrych/dzialajacych) modow do D2LoD DODAJACYCH calkowicie nowe klasy. Zaden z uznanych, duzych modow tego nie robi. TO tez powinienes wiedziec.
Tak samo jak nie ma modow dodajacych cale akty fabularne i questy w quest logu, wszystko jest upychane na instniejacych mapach, a questy sa robione w inny sposob niz oryginalne.

Podsumowujac piszesz bzdury o temacie o ktorych nie masz pojecia roszczeniowy dzieciaczku.

ale jak ty wierzysz, że w WoW-a gra 10 milionów osób to żyj w swoim śmiesznym świecie.

Nie 10. Siedem. To ty nie potrafisz sie pogodzic z prawda i musisz wyolbrzymiac. Liczba nieoficjalna ale potwierdzona min. sporyyym researchem na kanale bellular.
btw. 10 pewnie maja w Chinach, bo to jest liczba bez Chin.
haha

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-02-21 13:30:53
21.02.2026 15:10
3.5
4
Darek1785
8
Konsul
Wideo

Z tobą jest coś nie tak i już nie jedna osoba ci to napisała gdy wypisywałeś te swoje agresywne ataki pod artykułami związanymi z grami Blizzarda zwłaszcza z WoW-a.

Gdybym się nie znał to bym wypisywał te twoje obrazy w twoim stylu ale, że się znam to wiem, że masz problem z psychiką przez śmieciowe żarcie i brak ruchu i dlatego traktujesz gry Blizzarda jak wiarę w jakąś religię ale na szczęście można to wyleczyć także na początek spróbuj może jakiś rekreacyjny wysiłek fizyczny spocencu sprzed monitora.

Chociaż myślę, że masz jeszcze większe problemy ponieważ zacząłem tą dyskusję pisząc, że Blizzard mógłby wydać coś oficjalnego do Diablo 2 na 30 lecie serii czego po prostu nie ma, a ty zacząłeś wypisywać.. no właśnie nawet nie wiem co, a nawet potwierdziłeś, że nie ma żadnych modyfikacji i nigdy nie było nic o Blizzarda także dyskutuje dalej sam z sobą bo nawet nie wiem w czym masz tutaj problem.

I nie, nie 7 milionów to jakaś twoja zmyślona liczba tylko bliżej 10:

https://www.youtube.com/watch?v=-NJLtiNr9Mo

Realnie nie ma nawet 5 milionów ale ty wierzysz we wszystko co mówią korporacje które lubią dymać takich jak ty na każdym kroku.

post wyedytowany przez Darek1785 2026-02-21 15:11:31
21.02.2026 16:22
Kwisatz_Haderach
3.6
1
Kwisatz_Haderach
24
GIT GUD or die trying

Via Tenor

lol

Idz poszukaj woke w lodowce, i popatrzec sobie na malunek Jainy Proudmoore z wielkimi slonecznikami, bo chyba cisnienie ci skacze.

Psy szczekaja....

EDIT: haha i polecial wklejac filmik o tym, ze "Wow umiera" od jakiegos randoma (ktory podobno nie gra i uwaza ze wszytko jest chujowe, ale mimo to na kanale ma tylko wowa, zeby trzepac kaske na glupkach ala pan dareczek) do glownego tematu gry.

Blazenada.

Uwielbiam jak onlajnowi spocency z syndromem oblezonej twierdzy pouczaja jak robic gre i biznes developerow, ktorzy od 20 lat nie oddali palmy pierwszenstwa w gatunku.
Ucz nas mistrzu dareczku.

lol

ps. Im bardziej mnie starasz sie obrazic, tym bardziej ciesze sie ze tacy jak ty nie graja i nie zatruwaja swoim smrodem community.
Niestety nie przeszkjadza to im wypowiadac sie o grze/grach, mimo tego ze nie maja pojecia jak ona wyglada.

21.02.2026 21:34
3.7
dbq
31
Centurion

Kwisatz_Haderach Siemka, stworzylem też overhaul mod do D2R - ale niestety nikt nie zostawil nawet 1$ na pocieszenie czy wsparcie i taka to smutna rzeczywistosc:( swiat taki duzy a taki mały :(
mod nazywa się Reduktor. Jakby ktośc chiał popykać zostawić like komentarz albo wesprzec paypalem to zapraszam
Grywalne postacie to paladyn i czarodziejka. Reszty nie zrobiłem bo mi sie przykro zrobiło że robię to tylko dla siebie.

21.02.2026 13:09
Kwisatz_Haderach
4
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
24
GIT GUD or die trying

Design Warlocka niestety uwypuklil duza wade D2 LoD.
Mianowicie to jak prosto zaprojektowane sa klasy i skille (w porownaniu do nowszych HnS'ow). I jak slabym "bandaidem" sa synergie.

Nie mialbym nic przeciwko mechnicznemu i gameplajowemu (bo to w sumie nie chodzi o numerki, tylko o gameplay) tuningowi skilli i drzewek, zeby cos sie w nich dzialo. Bo w porownaniu z innymi grami nie dzieje sie wiele.
To byly inne czasy jak je robiono, i dzis bronia sie.... no slabo.

Co wlasnie uwidocznil Warlock. Na szczescie pokazal tez ze da sie jeszcze z tego systemu wykrzesac ciekawe rzeczy.

21.02.2026 13:36
maciell
5
1
odpowiedz
8 odpowiedzi
maciell
139
Senator

To nie jest dodatek do 25 letnie gry. Sam autor napisal, ze ta nowa postac nie ma opcji grania w legacy. Diablo 2 R jest z 2021 roku.

21.02.2026 16:09
5.1
3
slavekU
2
Junior

maciell no ogromną różnica, najpierw znaleźli frajerów na kupno diablo w odswiezonej odsłonie graficznej, teraz znaleźli frajerów na nową postać

21.02.2026 16:27
Kwisatz_Haderach
5.2
Kwisatz_Haderach
24
GIT GUD or die trying

No hej siemanko slaweczku.

Kupilem trzy razy i dwa gifty dalem znajomym z BN, specjalnie po to zeby was wkurzyc.

Do nastepnej premiery!

Nie watpie ze mimo tej calej pogardy nadal tu bedziecie uprawiajac growy odpowiednik masochizmu i zeby podreperowac swoje watle ego, mowiac ludziom co moga a czego nie moga uwazac za warte swoich pieniedzy i czasu.

A beda nastepne, bo onjalnowcy z zakurzonego forum internetowego z syndromem goticzka swoje, a real life swoje i odbior tego co wydal Blizz jest ogolnie bardzo dobry.

No to hej i pamietajcie zeby smarowac, bo moga sie zrobic hemoroidy.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-02-21 16:32:28
21.02.2026 16:35
maciell
5.3
5
maciell
139
Senator

Kwisatz_Haderach

Ktos mi wytlumaczy o co chodzi temu pacjentowi ? Napisalem tylko, ze mylnie jest podawanie o nowej postacji, ze jest do 25 letniej gry. No bo nie jest. Nie dziala w trybie legacy,anie nie mozna jej kupic do starej wersji gry.. Ta postac zostala zrobiona do remaku D2 z 2021 roku. Gdzie sklamalem, albo jakis hejt napisalem. Sam posiadam D2R i gram teraz barbem . Nowa postac kupie na promocji.

21.02.2026 16:36
Kwisatz_Haderach
5.4
Kwisatz_Haderach
24
GIT GUD or die trying

Via Tenor

ehhh... slawkowi odpowiadam (i kazdemu innemu co sie przy...uje do tego ze ktos smie sobie kupic, bo ptrzeciez powinni za darmo robic i za darmo dac).

Nie tobie.

Mea culpa moglem uzyc tagowania.

Peace, Love, Diabolo!

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-02-21 16:39:14
21.02.2026 16:38
maciell
5.5
maciell
139
Senator

A sorry myslalem, ze do mnie pijesz.

22.02.2026 04:49
5.6
3
Micelius
35
Pretorianin

Kwisatz_Haderach erm... Tylko że to właśnie ty obrażasz wszystkich, którzy nie chcą tego kupić. - Pewnie marzysz nawet, żeby móc zapłacić więcej, po to by ci zwiększyło poczucie "szmocy" za pieniądze... którego inaczej nie możesz znaleźć?

22.02.2026 08:26
Illuminackiretpalianinnajezdzcazdalekiegokosmosu
22.02.2026 19:24
5.8
vegann2387
3
Legionista

Kwisatz_Haderach Zdenerwuj ich bardziej I mi tez daj ??

21.02.2026 16:18
6
10
odpowiedz
8 odpowiedzi
slavekU
2
Junior

Żałosny jest ten Blizzard, widać tytuły typu POE2 robią im niezła presje, bo nie dość że dają ogrom wrażeń i materiału za darmo to jeszcze ludzie wolą grać własnie w te tytuły. Dla mnie jako nawalacza w D2 (ostro mieliłem) odpycha mega wprowadzanie nowej postaci i robię je z niej koksa nie do za****nia. Nie dość że to nudna gra bo Nielisz każdego bez znaczenia w co wpakujesz drzewko. To później jak go znerfią to już nikt nie będzie nim naginał, jak to ma miejsce w D4 spirytysta i teraz palladyn ?? niech się już nie błaźnią bo dla hajsu to nawet matce wcisną to g***o za 100zł. Chociaż jeszcze większą bekę mam z tych fanatyków co za wszelką cenę bronią firmy która ich doi jak frajerów. Może to i jednak prawidłowo

21.02.2026 16:35
Kwisatz_Haderach
6.1
2
Kwisatz_Haderach
24
GIT GUD or die trying

Dobrze gadasz mordo! O wiele lepiej wydac 100 zyla na slownik jezyka polskiego i korki z polaka.
I na kurs obslugi telefomu, bo na nim tez da sie pisac poprawnie i normalnie, a nie jak 6latek.

Watpie zeby ktos sie przejac twoim zdaniem, bo targetem Blizzarda sa ludzie raczej pracujacy, ktorzy maje te 100zl do wydania na rozrywke.

Pozdro.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-02-21 16:35:32
22.02.2026 04:44
6.2
6
Micelius
35
Pretorianin

Kwisatz_Haderach Wiesz, to że kogoś stać, wcale nie znaczy, że musi na daną rzecz wydawać... Zawsze mnie śmieszą takie naiwne okrzyki "jak tego nie kupił, to po prostu biedak"... Pewne rzeczy po prostu nie są warte swojej ceny; także przez porównanie...

22.02.2026 09:31
6.3
MarioAleWLewo
5
Legionista

slavekU W jaki sposób proponujesz w takim razie, aby był monetyzowane nowy content? Czy oczekujesz, że będzie po prostu rozdawany za darmo "bo się należy"?

22.02.2026 10:59
6.4
NekoRei
2
Centurion

Kwisatz_Haderach niezły ragebait XD

22.02.2026 17:34
SerwusX
6.5
SerwusX
114
Marszałek

Premium VIP

slavekU Może moja opinia jest niepopularna, ale o wiele bardziej wolę Diablo 2 i nowe klasy, niż poe, w którym aktualnie jest strasznie nasrane wszystkiego (nie wiem jak dwójka, nie interesuje mnie wczesny dostęp). Dla mnie te gierki są po to, żeby je przejść, a nie żeby robić jakieś laddery czy inne ligi.

22.02.2026 19:15
6.6
vegann2387
3
Legionista

Kwisatz_Haderach Tak czy tak troche strzał w kolano i skok na kasę. Zamiast dać te postac za darmo dla posiadaczy gry, to ci krzyczą stówę. Tymczasem ile chciało GGG za druida? A...No tak. Nic. W ten sposób Zamiast przyciągać ludzi do Diablo 2 pchają ich na siłę do Path of exile 2 tam wydajesz 120 i elo, masz wszystko za darmoszke. Pewnie zagrałbym czarnoksieznikiem bo lubie takie klimaty w RPG, a nie że wiecznie światły wybraniec losu o nieskazitelnie czystej duszy. Ale stówę dwacac za postać i rzeczy które sami powinni dodac za darmo? Sami sie proszą by path of exile ich biło w koncie.

22.02.2026 19:19
6.7
vegann2387
3
Legionista

SerwusX PoE2 just o wiele bardziej "poukładane" niż jedynka. Sam jedynke ominalem. Ale dwójka to jest cos pięknego. Jasne jest jeszcze duzo do zrobienia, ale trochę blizzard sam sie prosi by ich olewać. Teraz sie raptem obudzili z aktualizacją do Diablo 2? I jak oni chcą przyciagnac ludzi do niego? Nie zeby cos bo dwójeczka na zawsze w naszej pamieci. Ale to co obecnie zrobili to trochę scam

22.02.2026 19:26
SerwusX
6.8
SerwusX
114
Marszałek

Premium VIP

vegann2387 No to boję się, że jak ta gra w końcu wyjdzie z limbo ea, to może zupełnie inaczej wyglądać i znowu będzie wszystkiego nasrane. Nie podoba mi się, że cały ten gatunek zmierza do młócenia w kółko endgame'u, zamiast dać powiedzmy 50 godzin niezłej kampani.

21.02.2026 21:18
7
odpowiedz
Pszeszkood
1
Junior

Mniej AI poproszę - tekst stracił Twój wydźwięk

21.02.2026 21:58
Kalem
8
1
odpowiedz
Kalem
28
Centurion

Gdy tylko zobaczyłem te różowo fioletowawe kolorki to wiedziałem, że będzie badziew. Jak widać znaleźli sposób żeby spaprać nawet takiego klasyka jak D2. Choć wersja Resurrected wizualnie wyszła im akurat dobrze.

22.02.2026 00:26
cenzura
9
2
odpowiedz
cenzura
61
Konsul

Zamierza monetyzować tak długo jak gracze dadzą się...

26.02.2026 21:37
10
odpowiedz
Revange
1
Junior

Skasowali za dodatek a pózniej rozdali bany za Mh a najlepsze jest to ze nawej jak uzywałes mh na straej wersji i zakupile dodatek to i tak dostales bna prma na konto po zagraniu paru dni na nowym LD. Skok na kase jest oczywisty pora pozegnac sie z blizzardem.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl