Komentarze do wiadomości: W Tainted Grail nie wszystko co da się pogłaskać jest tego warte. Twórcy strollowali masę graczy

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
26.01.2026 15:32
WeCreateWorlds
1
1
odpowiedz
WeCreateWorlds
9
Pretorianin

Tak, też odkryłem te opcję, potwór po polsku nazywa się całkiem ładnie, bo "mordownica".
Chciałem nazwać to "drobiazgiem", ale utrata kończyn dla bohatera gry to chyba coś więcej niż drobiazg...
Niektóre gry idą nawet dalej - w nadchodzącym Sword Hero ma być całkiem rozwinięta mechanika utraty kończyn i zastępowania ich protezami.
W Tainted Grail takich ukrytych konsekwencji pozornie drobnych interkacji w grze jest sporo i budują mój odbiór gry. Nie zawsze te konsekwencje mają realne znaczenie, czasami to kosmetyka, ale już np. takiego Qrko, początkowo zaprojektowanego jako kosmetyczna znajdźka,  z kolejnymi patchami coraz bardziej rozwijano i obecnie pełni dość istotne gameplayowo funkcje. 
Takimi rzeczami zdobywa się serca graczy.

26.01.2026 16:05
2
odpowiedz
luq8912
46
Centurion

Fajna klimatyczna gra, z fajnymi zadaniami

26.01.2026 16:07
Dead Men
3
odpowiedz
Dead Men
193
Senator

wow dopiero teraz to odkryliście aby newsa o tym spłodzić

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl