Komentarze do wiadomości: W nowym God of War Kratos ma dostać broń, która idealnie pasuje do egipskich klimatów. Informator potwierdza, że powstają dwie gry z serii

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
20.09.2025 09:07
mastarops
1
odpowiedz
mastarops
151
Generał

Ja wolałem GOW w starym stylu, trójka to był dla mnie szczyt serii. Smutny tata Kratos też ok - fabularnie nawet bardzo, ale brak mu widowiskowych walk, w sumie z obu nowych części chyba najlepsze było pierwsze starcie z baldurem.

Metroiwania? No nie wiem, zobaczymy.

20.09.2025 12:00
2
odpowiedz
1 odpowiedź
katai-iwa
61
Legend

Po Egipcie to pójdą na wschód tłuc chińskich i japońskich bogów, czy na zachód mezoamerykańskich?

20.09.2025 12:53
2.1
4
silesius
20
Centurion
Image

W GoWie z 2016 roku była tablica z czterema symbolami: omegą (Grecja), triskelionem (Celtowie czy ogólnie poganie, może nawet ma tu symbolizować kulturę nordycką), okiem Horusa (Egipt) i tomoe (Japonia). Więc zakładałbym że raczej Japonia.

20.09.2025 14:17
3
odpowiedz
4 odpowiedzi
tynwar
97
Senator

mastarops
Też wolałbym stary styl, aczkolwiek nowy styl też jest całkiem spoko. Ale ile jeszcze można w starym stylu? Czy w końcu by formuła nie wyczerpała się i zaczęło nudzić? Czasem jednak zmiany wychodzą na dobre, takie odświeżenia serii zawsze są potrzebne po wielu częściach, aczkolwiek najlepiej takie nie za wielkie. Tak samo było z heroes of might and magic IV, niemałe odświeżenie, które dało kolejnego świetnego homm.

21.09.2025 04:31
MrPawlo112
3.1
MrPawlo112
60
Pretorianin

Hom 4 to był jeden wielki strzał, nawet nie w kolano a cała nogę, najgorsza część hom (przy nim to nawet 1-2 są całkiem grywalne).

22.09.2025 02:01
3.2
tynwar
97
Senator

MrPawlo112
Nie wiem po co próbujesz mnie przekonywać. Tak uważasz, ale to nie jest fakt, więc niepotrzebnie próbujesz mnie przekonywać. Zresztą co ludzie to inne opinie i tak poza tym to sporo ludzi i tak ceni tę część, więc nie ma co próbować przekonywać ludzi do swojej racji, bo to głupie i nieuprzejme, gdyż twój "fakt" nie jest prawdziwy. W końcu część nie może być najgorsza skoro dużo ludzi ją ceni. Ja napisałem, że ta część jest wspaniała, ale nie przymuszam ludzi do tej opinii, więc mnie też do swojej nie przymuszaj.

23.09.2025 07:31
3.3
Thane242
11
Chorąży

Dla konserwatystów to było po prostu nie do ogarnięcia. Czwórka to najlepsza część po trójce moim zdaniem i jedyna tak grywalna. Nie każdemu się podobało, rozumiem, ale ma rzeszę fanów i daje możliwości niedostępne w żadnej innej części.

24.09.2025 15:28
3.4
tynwar
97
Senator

Thane242
Może nie myślę, że w ogóle to najlepsza gra w całej serii, ale uważam jednak, że jest to najlepsza gra na równi z trójką, tylko po prostu są one od siebie trochę inne. Ot mamy świetne gry, jedna bardziej klasyczna, druga trochę odmieniona forma w trochę nowszej formule i obie są super. Dzięki mojemu podejściu jestem zadowolony z obu gier, 2 razy więcej przyjemności i 2 razy mniej nudy :).
Podobnie też traktuję GoWy, chociaż nawet jeśli odmienione względem klasycznych to dalej sprawia frajdę, ale inną niż w przypadku klasycznych GoWów.

post wyedytowany przez tynwar 2025-09-24 15:31:43
20.09.2025 14:26
Felipe
4
odpowiedz
Felipe
20
Marked of Kane

Szkoda, że pewnie już nie będzie topora. Albo będzie od początku. Chyba jedna z najlepszych broni w grach jakie widziałem. Mechanika rzucania i przyzywania to złoto. Niby lodowy topór do gorącego Egiptu nie pasuje, ale może byłoby jak z ostrzami chaosu i w pewnym momencie by wrócił.

20.09.2025 18:30
5
odpowiedz
bjblazkowicz
12
Legionista

Jak zawsze uwielbiałam tę serię, tak po przeniesieniu jej do Skandynawii zupełnie przestała mnie interesować. W drugiego osadzonej tam Gow-a nie grałem. Pierwszy nie był zły, ale jakoś nie podeszła mi ta migracja Kratosa. Gdyby zostawili tytuł, ale wprowadzili innego bohatera, pewnie nie miałbym z tym problemu, a tak jakoś to naciągane wszystko mi się wydaje.

20.09.2025 19:07
6
odpowiedz
;-p
106
Generał

Teraz mitologie Egiptu będą gwałcić - niech spierdzielają... a ten miecz nazywa się chepesz

20.09.2025 19:32
WeCreateWorlds
7
odpowiedz
WeCreateWorlds
7
Pretorianin

Wolalbym mitologie mezoamerykanska, np Azteków. Tam to się działo... ;)

21.09.2025 04:32
MrPawlo112
9
odpowiedz
MrPawlo112
60
Pretorianin

Szkoda że nie wydadzą portów starych części na nowsze konsole/PC.

22.09.2025 13:20
10
odpowiedz
getsugat
14
Chorąży

Nie informator niczego nie potwierdza. Informator tak twierdzi a czy tak będzie to się okaże.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl