Komentarze do wiadomości: W końcu się udało: Red Dead Redemption 2 to oficjalnie trzecia najlepiej sprzedająca się gra w historii

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
22.05.2026 00:24
Spocony Pampers
1
8
odpowiedz
Spocony Pampers
1
Legionista

Bo to istny majstersztyk, tylko ma strasznie wolne tempo.

22.05.2026 00:24
Spocony Pampers
1
8
odpowiedz
Spocony Pampers
1
Legionista

Bo to istny majstersztyk, tylko ma strasznie wolne tempo.

22.05.2026 01:17
1.1
6
odpowiedz
MarioAleWLewo
6
Legionista

Spocony Pampers Fanom Rockstara można wcisnąć wszystko, a i tak będą piali z zachwytu. Wszystkie ich ostatnie produkcje mają wspaniały świat, wypełniony masą unikalnych interakcji, ale na poziomie gejmpleju i mechanik to są jakieś kasztaniory rodem z 2005 roku.

22.05.2026 02:04
1.2
8
odpowiedz
ArnoldBoczeQ
3
Legionista

MarioAleWLewo skończ bredzić

22.05.2026 05:04
1.3
3
odpowiedz
PolujacySult@n
2
Legionista

ArnoldBoczeQ Niestety, ale ma rację. R* nie robi gier, tylko symulatory. Ich gry można porównywać do symulatora kozy, czy jazdy tirem- są fenomenalni w swojej niszy.

22.05.2026 08:57
1.4
1
odpowiedz
Gosen
179
Generał

Spocony Pampers I przez to tempo się odbiłem, bo żeby to chociaż fabularnie było wolne to ok, ale każda animacja czegokolwiek trwa wieki. Wielka strzelanina, dziesiątki trupów, podnoszenie z każdego przedmiotów zajmuje zbyt dużo czasu, wszystko zbyt realistyczne do bólu. RDR1 grało mi się dobrze, ale 2 mnie rozczarowała i po godzinie dałem sobie siana, nie dla mnie taki „majstersztyk”. Jeśli Gta6 też takie będzie to nie chce. To był zawsze arcade.

22.05.2026 09:08
1.5
1
odpowiedz
domol97
41
Centurion

MarioAleWLewo Mnie to wkurza czemu feeeling postaci jest od gta IV taki powolny, przecież taki Max payne 3 był majstersztykiem pod tym względem, tam się tak lekko i finezynie porusza postać ze aż się to prosi o skopiowanie 1:1.

22.05.2026 21:41
1.6
odpowiedz
bartek21
18
Centurion

Spocony Pampers Jaki się lubi symulatory to tempo gry nie przeszkadza dla mnie ta gra to nuda w porównaniu do Wiedzmina 3

23.05.2026 00:22
Link
1.7
1
odpowiedz
Link
37
Senator

Spocony Pampers Tak jak Death Stranding 1-2. Ale to nie problem dla mnie.

RDR2 i DS 1-2 nie są dla wszystkich, bo to kwestia gustu i ... cierpliwość.

22.05.2026 00:40
2
1
odpowiedz
10 odpowiedzi
tomaszr2
3
Junior

Super. Szkoda że zasrany Rockstar, ma w dupie graczy konsolowych. Którzy prawie do końca obecnej generacji nie doczekali się zastanych 60fpsow. Powinni za to dostać siarczystego liścia na mordy. Żenada nic więcej.

22.05.2026 00:42
LlanosDelu
2.1
odpowiedz
LlanosDelu
3
Legionista

tomaszr2 co zrobisz...

22.05.2026 00:44
2.2
6
odpowiedz
Znubionek
68
Generał

tomaszr2  beka z konsolowcow że twórcy muszą im limity klatek zdejmować xd nawet nie zdejmować tylko przesuwać trochę xxd

post wyedytowany przez Znubionek 2026-05-22 00:44:43
22.05.2026 02:04
2.3
1
odpowiedz
ArnoldBoczeQ
3
Legionista

Znubionek beka z twojej matki

22.05.2026 04:33
Mutant z Krainy OZ
2.4
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
275
Farben

Znubionek jak tam pececiarzu, youtube przygotowany do ogladania jak konsolarze swietnie czas spedzaja w GTA6?

22.05.2026 05:09
2.5
1
odpowiedz
PolujacySult@n
2
Legionista

Mutant z Krainy OZ GtaV nic się nie zmieniło od premiery, a w pierwszych latach była uważana za słabiutką grę na poziomie 70% pozytywów na steam. Dopiero kiedy zarobili miliardy na ponowne wpompowywanie w marketing i filmiki  "niezależynych twórców" na youtubie okazało się, że to arcydzieło XD

22.05.2026 08:51
2.6
odpowiedz
tomaszr2
3
Junior

Znubionek Doedukuj się kolego. Bekę to możesz mieć nie z konsolowcow a z zasranego Rockstara. Na PC dostałeś natywna wersję dla PC. Na konsolach nie ma takowej do dziś dnia, co jest totalnym partactwem. Tylko szmelc we wstecznej z poprzedniej generacji. To nie wina konsolowcow, tylko partaczy, którzy nie chcą wydać glupiej latki.

22.05.2026 11:34
OSSA14
2.7
1
odpowiedz
OSSA14
119
Pretorianin

tomaszr2 Z jednej strony konsole to ich główny target, a z drugiej strony nie chcą dodać 60 fps, to co jest prawdą? :D Główny target o ile gra zarabia 10 milionów dolarów tygodniowo, więc GTA się liczy :D

22.05.2026 14:09
2.8
1
odpowiedz
Znubionek
68
Generał

beka z twojej matki
ArnoldBoczeQ ale widac ze zabolalo
jak tam pececiarzu, youtube przygotowany do ogladania jak konsolarze swietnie czas spedzaja w GTA6?
Mutant z Krainy OZ chlopie, ja jeszcze nawet w rdr 2 nie zagralem. mi sie nigdzie nie spieszy, a szczegolnie do gier w 30 czy 60 fps.
Doedukuj się kolego. Bekę to możesz mieć nie z konsolowcow a z zasranego Rockstara. Na PC dostałeś natywna wersję dla PC. Na konsolach nie ma takowej do dziś dnia, co jest totalnym partactwem. Tylko szmelc we wstecznej z poprzedniej generacji. To nie wina konsolowcow, tylko partaczy, którzy nie chcą wydać glupiej latki.
tomaszr2 beke jak najbardziej mam z prymitywnej architektury konsol ktore wymagaja jakis łatek. niech wam tam na przyklad blokuja kazde gry po roku i kazdy dev by musial co rok latke wydawac bo inaczej gra wam sie nie wlaczy xd wtedy tez bedziesz winic tworcow czy moze prymitywna architekture konsol?
Z jednej strony konsole to ich główny target, a z drugiej strony nie chcą dodać 60 fps, to co jest prawdą? :D Główny target o ile gra zarabia 10 milionów dolarów tygodniowo, więc GTA się liczy :D
OSSA14 beka jeszcze wieksza, bo gta v nigdy nie dostalo patcha dla ps4 pro i xbox one x. ciekawe ilu konsolowcow kupilo specjalnie te konsole zeby miec lepsza jakosc w gta v a tutaj nic, co najwyzej bardziej stabilne 30 fps (jak to brzmi w ogole xDD). bez patcha nie maja pozwolenia by wykorzystac ich ulepszone konsole xDD

22.05.2026 14:15
OSSA14
2.9
odpowiedz
OSSA14
119
Pretorianin

Znubionek A to nawet nie wiedziałem myślałem, że mieli eksluzywnie ray tracing i dopiero po roku albo dwóch wyszło to na pc z tego co kojarzę i przez to myślałem, że GTA jest głaskane przez rockstar

24.05.2026 17:04
miraakos
2.10
odpowiedz
miraakos
24
Chorąży

Mutant z Krainy OZ Chyba tylko na prędkości x2, żeby było te minimalne 60 klatek. Od 30 to mnie w ziemię wbije od tej żenady.

22.05.2026 08:16
3
odpowiedz
1 odpowiedź
krzysztofk260267
7
Chorąży

Od zawsze się mówiło że RDR online przestali wspierać bo mało popularny…

22.05.2026 08:49
3.1
1
odpowiedz
FSB znowu nadaje
48
Generał

krzysztofk260267  Zrób tryb online w którym nie ma żadnej komunikacji pomiędzy graczami, nawet czatu. Co mogło pójść źle. Do tego całość działa w otwartym pvp czyli już na starcie jest martwe tak samo jak online w GTA5 gdzie w 99% aktywności zostało przerobionych aby dało się je ukończyć solo w prywatnym pokoju z dokładnie tego samego powodu.

post wyedytowany przez FSB znowu nadaje 2026-05-22 08:50:23
22.05.2026 08:21
Racja
4
1
odpowiedz
Racja
14
Generał

Wczoraj zacząłem grać ponownie.

22.05.2026 08:27
5
odpowiedz
FSB znowu nadaje
48
Generał

Skoro tyle zarobili to może w następnym rdr konie zyskają chociaż dwa zwoje w mózgu i przestaną się przewracać o kamienie i walić na czołówkę z drzewem.

22.05.2026 09:34
6
odpowiedz
sabaru
37
Senator

Kupiłem tą grę parę lat temu i nie umiem jej skończyć. Strasznie mi się w niej wszystko dłuży.

22.05.2026 10:23
Shadoukira
7
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Shadoukira
121
Chill Slayer

Osobiście nie rozumiem narzekania na tę grę, zwłaszcza jeśli chodzi o mechaniki i animacje postaci, które ok są może dłuższe niż w innych grach, ale też bez przesady. 

Gdzie w innych grach coś jest automatyczne np. podnoszenie przedmiotów, skórowanie, zbieranie czegoś z szafek, tutaj są na to animacje i są one całkiem ładne i dobrze zrobione. Ja serio nie wiem jak to jest, że ludziom przeszkadza to, że muszą coś robić o sekundę lub kilka sekund dłużej niż w innych grach. Mechanicznie według mnie RDR2 to nadal jedna z najlepszych gier nawet dzisiaj i w sumie nie kojarzę gry, gdzie świat i jego mechaniki byłyby zrobione lepiej i bardziej immersyjnie.

Moim problemem z RDR2 było tylko to, że fabularnie ta gra przez pierwszą połowę gry jest według mnie nijaka i dopiero później robi się ciekawiej. Nawet sam podchodziłem do tej gry 2 razy i dopiero za drugim razem udało mi się ukończyć fabułę. Nie żałuję, bo gra naprawdę jest dobra.

Jak dla mnie problem gier Rockstara leży jeszcze w samych misjach, gdzie gracz nie ma w nich żadnej swobody, tylko jest to całkowicie liniowe doświadczenie. Z drugiej jednak strony gry Rockstara to nie są gry RPG, tylko gry akcji w otwartym świecie, ale nadal fajnie by było mieć jakiś wybór i swobodę jak chcemy rozwiązać dane zadanie.

Szkoda, że Rockstar nie robi żadnej gry w średniowieczu (a najlepiej fantasy), bo w coś takiego grałbym jak szalony, zwłaszcza gdyby było to tak dopracowane jak RDR2 lub lepiej. A gdyby to jeszcze lekko skręcało w stronę gry RPG, gdzie np. gracz miałby wybory w dialogach i ogólnie wybory fabularne to już w ogóle kosmos.

22.05.2026 11:41
7.1
odpowiedz
tomaszr2
3
Junior

Shadoukira Byle ogarnęli że do biegu konia, czy jazdy na rowerze, nie jest potrzebne wciskanie przycisku na padzie miliardy razy, bo po to wymyślili gałki analoga. Wciskasz, koń biegnie, to samo rower. Do biegu postaci pomagało przestawienie na FPF dla kamery TPP i postać biegła pow ciągnięciu gałki. Niestety w przypadku konia ta opcja jest zepsuta do dziś dnia. Nie mienia się nic. Mam nadzieję że Rockstar po latach, doszedł do czego służą analogi w padzie.

22.05.2026 11:44
Shadoukira
7.2
1
odpowiedz
Shadoukira
121
Chill Slayer

tomaszr2 A to ja tego problemu nie znam, bo nie gram na padzie. Tylko klawiatura i mysz, zwłaszcza do strzelanek. Ogólnie ja w RDR2 zagrałem dopiero na PC, bo nie mam konsoli.

22.05.2026 11:20
MilornDiester
8
1
odpowiedz
MilornDiester
58
Generał

Liczę na to, że W4 jeszcze da radę przebić ten wynik.

Oczywiście - pod warunkiem, że na to zasłuży i będzie grą co najmniej tak dobrą jak W3.

Przedwczoraj zapowiedziany projekt od Warhorse również ma szansę skoczyć bardzo wysoko bo ma jedną z najbardziej znanych marek + KCD2 pokazało, że w kreowaniu świata wcale nie tak daleko Czechom do R*. 

No ale wynik RDR2 w pełni zasłużony. Nieporównywalnie lepsza gra od przehajpowanego GTAV.

22.05.2026 14:18
Grifter
9
odpowiedz
Grifter
56
Generał

Wybitna gra. 
Dycha ode mnie!

22.05.2026 22:28
retruśgejmer
😍
10
odpowiedz
retruśgejmer
50
Generał

Najlepszy sandbox jaki wyszedł!

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl