Komentarze do wiadomości: Ubisoft mógłby się bać tej nowej pirackiej gry survivalowej z otwartym światem, gdyby jego produkcja AAAA nie szorowała po dnie. Windrose ograsz za darmo na Steam

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
18.02.2026 21:25
1
odpowiedz
Micelius
35
Pretorianin

Wow, całkiem ciekawe, i zdaje się rozwijać w dobrą stronę! Animacje może ciut sztywne, ale to standard w gatunku... Dzięki za inspirację!

18.02.2026 22:12
Jeżowiec
2
2
odpowiedz
Jeżowiec
6
Chorąży

Jest literówka w tytule, nie "AAAA" tylko "HA TFU"

18.02.2026 22:47
baltazar1908
3
1
odpowiedz
baltazar1908
46
Generał

Brzmi nie źle, tylko po co komu te elemnety fantastyki w piractwie.

19.02.2026 00:21
4
odpowiedz
1 odpowiedź
TobiAlex
214
Legend

A co to jest Crosswind przy wymaganiach gry???

19.02.2026 02:14
hexx0
4.1
hexx0
60
Konsul

GRYOnline.plTeam

TobiAlex Stary tytuł gry, info o zmianie masz na początku newsa. Ale oczywiście powinno być Windrose. I już jest :)

19.02.2026 06:58
5
2
odpowiedz
1 odpowiedź
FSB znowu nadaje
43
Generał

Widzę słówko survival i już wiem że mamy do czynienia z kolejnym crapem. To ja już wolę Skull and Bones. Powoływanie się na SteamDB w przypadku gier Ubisoftu nie zbyt dobrze świadczy o autorze bo 99% graczy posiada Skull and Bones na Ubisoft Connect. A biorąc pod uwagę dropy na twitchu w Skull and Bones gra nadal mnóstwo osób.

post wyedytowany przez FSB znowu nadaje 2026-02-19 06:58:58
19.02.2026 08:34
maszynypancerne
5.1
maszynypancerne
55
Pretorianin

FSB znowu nadaje Zgadza się, sam wróciłem na poprzedni sezon i już ponad miesiąc gram, śmiesznie się stało bo znajomi się zainteresowali mimo ze to niby nie ich klimat a jednak kupili i nie żałują, 4 osoby w sumie. Sesje pełne,ludzie przybywają z pomocą więc nie może być tak źle, co ciekawe najbardziej polacy objechali gre, polskie grypy martwe  a zagraniczne żyją, ciekawe Dlaczego. :)

20.02.2026 02:06
6
odpowiedz
2 odpowiedzi
Delutden_NPC
51
Pretorianin

No nie no, nie.. Kolejna gra o posiadaniu łopaty pod dwójką, siekiery pod trójką i kilofa pod czwórką. Kolejna gra o farmieniu udek z KFC i skór z wilka. Dośc, za dużo. Mamy Valheim, Enshrouded, Aska, Soulmask, Bellwright, Medieval Dynasty i Runescape: Dragonwilds. Pewnie jeszcze coś by się znalazło. Ta gra miała szanse na bycie fajnym MMO o piratach to posłuchali spłakanych casuali i zrobili kolejną kopię o zabijaniu AI i budowaniu chatek z gówna. Ten rodzaj gier już jest wypchany po brzegi. Serio. Budowanie chatek z gówna jest napakowane do maxa. Rzyg.

21.02.2026 22:38
woody_alen
6.1
1
woody_alen
25
Chorąży

Delutden_NPC  to tak jak napisać pod nowym nfs, nie no kolejna gra o jeździe autem, a pod BF nosz ku*wa kolejna gra o strzelaniu z karabinu, nic nowego nie potrafią wymyślić :D

23.02.2026 11:22
6.2
Daroslaw
46
Pretorianin

Delutden_NPC no, bo gier "live service" wypchanych mikropłatnościami wcale nie jest za dużo. Tych "spłakanych" casuali jest dużo więcej niż bezrobotnych i rencistów, którzy zawsze dominują tego typu gry (MMO) oraz odpychają wszystkich pozostałych swoim obrzydliwym elitaryzmem, bo tylko tam mogą pokazać swoją wyższość.

post wyedytowany przez Daroslaw 2026-02-23 11:25:40
21.02.2026 22:35
woody_alen
7
1
odpowiedz
woody_alen
25
Chorąży

Jakiej alternatywy, przecież S&B to g**no, a ta gra jest całkiem fajna, a przynajmniej demo się dobrze zapowiada.

24.02.2026 02:16
8
odpowiedz
pawel1812
79
Generał

Jeśli ta gra będzie taka jak to demo, to nie porywa na tle innych survivali... Demo ograłem, ale ogrywałem już dużo bardziej rozbudowane tego typu gry, które sa martwe... Dla mnie bez aspektu ekonomiczno/handlowego gra ląduje w kategorii z Atlasem i Skull & Bones, czyli kasy na ten moment na to nie wydam... Lepiej to działa od Atlasa, ale grałem single player, w Atlasie single player też dobrze działał(ale na premiere go nie dowieźli, co było gigantycznym błędem)... Lepiej też wygląda od Atlasa. Jest dużo mniej rozbudowane, ale za to mniej grindu potrzeba. 

Tak porównałem tą grę do Atlasa, ale w rzeczywistości gameplayowo bardziej zbliża się ta gra do Valheima, tylko bez bosów na ten moment. 

Jak zawartość tej gry będzie sporo większa od dema (demo ograłem w 3-4h) i jednocześnie nie będzie powieleniem dotychczasowej części gry, to może mnie to zainteresuje. 

W sumie ciekawe czyje jest to studio, które wyrosło w Uzbekistanie. Może tamtejsze... A może zamiast obvious zarejestrować firmę na Cyprze/Węgrzech Ruscy zrobili to w mniej podejrzanym Uzbekistanie... Ruska Akella kiedyś robiła pirackie gry. Co prawda gry Akelli bardziej mi gameplayowo przypadały do gustu, ale czasy się zmieniły i teraz klepie sie survivale na jedno kopyto...

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl