Komentarze do wiadomości: Tworząc Red Dead Redemption 2, Rockstar tak bardzo szastał pieniędzmi, że deweloper „wolał o tym nie myśleć”. Z wyciętej zawartości mogłaby powstać nowa gra

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
01.11.2025 13:55
jozinzbazin
1
odpowiedz
jozinzbazin
62
Pretorianin

Więcej takich ludzi.

01.11.2025 23:22
1.1
PZPN33
1
Junior

Nie

02.11.2025 04:06
2
odpowiedz
1 odpowiedź
ArtGenerator
20
Centurion

"[Produkcje z cyklu GTA są tak popularne – przyp. red.] ponieważ nie pojawiają się tak regularnie. Myślę, że wykonaliśmy naprawdę dobrą robotę, nieustannie wprowadzając innowacje w ramach tej samej serii. Gry zawsze wydawały się inne."

To jeden z czynników, ale bynajmniej nie główny.
Najbardziej imponuje rozległy świat z dobrze napisaną historią głównego bohatera bądź bohaterów (GTA 5), świetnie zarysowane postacie niezależne i wszechobecna satyra, a do tego różne aktywności poboczne. Te cechy mocno oddziałowują na popularność serii, a odkąd do GTA dodano tryb wieloosobowy tak ostatnia część znacznie dłużej zagościła na dyskach graczy. Fakt, że GTA nie ukazuje się co roku świadczy też o tym jak Rockstar koncentruje się na jakości gry.

post wyedytowany przez ArtGenerator 2025-11-02 04:09:40
02.11.2025 21:55
2.1
DaZz007
51
Pretorianin

Zgadzam się. Plus dodatkowo robią zawsze znaczące skoki technologiczne. Odwrotność takich Assassins Creedów, które wychodzą co roku i masz wrażenie, że grafika lekko drgnęła. Światy Rockstara to także przełom odnośnie utrzymywania detali. To co zrobili w RDR 2, żadna inna gra nawet się do tego nie zbliżyła.

03.11.2025 00:28
leaven
3
1
odpowiedz
leaven
158
Konsul

RDR2 - symulator jazdy konnej bo za wiele się tam nie dzieje. Na co poszło im aż tyle kasy? Bardzo fajnie stworzony świat i przyroda, w tym zwierzęta ale poza tym dobra jak ktoś chce się porządnie wynudzić w siodle. Nie trzeba daleko szukać. Ostatnio włączyłem tryb halloween, trzy dni jeździłem i nie spotkałem żadnej zjawy, potwora lub ducha.

03.11.2025 12:07
4
odpowiedz
asasin24
43
Konsul

GTA 5 z tym beznadziejnym modelem jazdy i fizyką samochodów, w której zachowują się jak jakieś niewydarzone pudełka zapałek. Do tego żadnej fizyki zawieszenia. Dno i wodorosty jak na taką firmę. RDR2 podziela ten sam drewniany silnik i to widać po grze już od pierwszej minuty. Do tego gra jest niesamowicie nudna.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl