Twórcy zrezygnowali z tej zawartości z jakiegoś powodu. Balans rozgrywki? Skalowanie stopnia trudności? Kto wie, może po prostu uznali, że odstają, czy to jakościowo, czy ze względu niepasujący desing. Więc wcale nie jestem pewien, czy zabieg z ich przywróceniem wpłynie pozytywnie na odbiór całości.
Więc wcale nie jestem pewien, czy zabieg z ich przywróceniem wpłynie pozytywnie na odbiór całości.
Tylko, że to niema żadnego znaczenia bo to jest MOD, a nie jakiś pełnoprawny patch od Larianów. To jest całkowicie opcjonalnie jak, np. granie na kodach w GTA, tobie sie to nie podoba to nie instalujesz, nie używasz, komuś się podoba to używa czy instaluje takie rzeczy. Niema to żadnego wpływu na twoją rozgrywkę i nikogo innego, poza osobą, która chce tego użyć.
Tak jak ta gra od byłych członków CDPR co grasz wampirem a czas leci kiedy wykonujesz zadania, jak ktoś nie lubi takiej mechaniki, jak ja, to poczeka albo sam stworzy moda, któruy blokuje upływ czasu i będzie taką osobę mało obchodzić, że to ważna mechanika, i że cos straci. To jest wąłsnie to za co kocham PC, to ta wolność nikt nie bedzie mi narzucał jak mam grać w SP, żaden deweloper, nikt. Jak mi się coś nie podoba, to walne good moda, dodam sobie materiałów by zaoszczędzić grind czy wyłączę jakąś denerwującą mnie mechanikę i nadal będę się bawił dobrze.
Podejrzewam, że zrezygnowali z tej zawartości, bo skończył się budżet, a twórcy nie mają już więcej siły i czasu (za bardzo to widać w akcie 3). Projekt trwał prawie 6 lat, jeśli nie mylę się.
Czasami lepiej jest zrezygnować z coś, niż wciskać niedopracowane zawartości do gry na siłę. Cóż... Nie można mieć wszystkiego.