Oczywiście nie przyznają się że skręcili w lewo na tyle że trzeba jakiegokolwiek samca wykreślić z istnienia.
Przecież męski V a konkretnie spoty i plakaty reklamujące grę w USA były krytykowane przez organizacje feministyczne oraz środowiska lgbt a CDP oskarżany o transfobię. Zmienili kierunek i męski V zniknął bez względu na to co teraz przedstawiciele tej firmy mówią.
To chyba nie jest tajemnicą, że RED to międzynarodowa korporacja, która z Polską nie ma już prawie nic wspólnego i w związku z tym, że są w trybach globalnych korpo to obowiązują ich te same zasady, co innych, czyli wciskanie na siłę wszelkiej maści dewiacji, multikulti, BLM, LGBTQWERT+, "feminizmu", narracji o złych orkach i dobrych ukropach i czort wie, co jeszcze :D
Oczywiście nie przyznają się że skręcili w lewo na tyle że trzeba jakiegokolwiek samca wykreślić z istnienia.
Nie przyznają, bo nie mogą tego przyznać i tak dziwne, że ten "menski wi" czy tam "pieńć" był biały, bo "zensca wi" oczywiście jest już pigmento dodatnia.
Zaraz się dowiemy, że obsadzenie Ciri jako głównej protagonistki Wiedźmina 4 to też jest lewoskręt.
I bardzo dobrze. Od początku nie czułem męskiego V i mimo sympati Kamila Kuli to uważam, że żeńska wersja jest niebo lepsza, zarówno graniem emocjami w głosie jak i po prostu samym głosem. Jakoś zawsze dla mnie V jest hardą babką z świetnymi relacjami z Jhonym. Nie wiem. Ograłem grę 4 razy i tylko raz męskim i z każdym zadaniem czułem sie jakby mi ktoś postać dał z papieru a to teoretycznie tylko głos.
Pamiętam jak kiedyś zrobili zwiastun assassin’s creed valhalla i była tylo męska postać. Ludzie się sprali w komentarzach że jak tak można seksizm, przecież jest wybór płci a pokazali tylko faceta itp więc musieli zrobić specjalnie drugi zwiastun tylko z kobieca postacią.
Męski V wyjechał z Panam do Arizony, no i pozostała tylko żeńska V... ;-)
Powiedzmy sobie wprost, powód podstawowy jest oczywisty, premiera przeszła z problemami a wtedy na okładkach był męski V, teraz promuje się wersję żeńską by nie było skojarzeń z oryginalnym marketingiem i problemami na konsolach poprzedniej generacji.
A więc tutaj mamy raczej marketingowe odcięcie w celu poprawy wizerunku a nie jakieś teorie spiskowe o spisku kobiet czy coś w ten deseń co masa ludzi uprawia w tym wątku.
Do tego żeńska V jest popularniejsza na socjalach (Twitch, YT)
Przecież męski V a konkretnie spoty i plakaty reklamujące grę w USA były krytykowane przez organizacje feministyczne oraz środowiska lgbt a CDP oskarżany o transfobię. Zmienili kierunek i męski V zniknął bez względu na to co teraz przedstawiciele tej firmy mówią.
Gdyby ta żeńska V jeszcze wyglądała jak ta z pierwszego gameplayu, a nie to coś które cały czas promuje tą grę.
Redzi się przejadą na tym całym cyrku zwłaszcza z Wiedźminem 4 gdzie gry z kobietami w rolach głównych zawsze sprzedają się po prostu gorzej, a już tym bardziej poważne mroczne fantasy to będzie im bardzo ciężko na zachodzie.
Druga sprawa to odczują obecną sytuację na rynku gier gdzie tak naprawdę gry AAA już z miesiąca na miesiąc szorują po dnie przez zmieniające się trendy także tutaj walka z czasem im szybciej to wydadzą tym lepiej dla nich bo premiera w 2028 roku będzie dla nich katastrofą, a jak już jeszcze jakiś większy regionalny konflikt wybuchnie to mogą się pakować.
Oczywiście twórca CP2077 korzysta z BlueGaySky i tam odpowiedział...
Korzystałeś? masz tam konto? Śmiem wątpić, że kiedykolwiek wbiłeś na bluesky. Wolę milion razy bardziej tego bluskaja, niż tego zaboconego X'a. Polubiłem sobie tam oficjalne profile giereczkowe, kilka osób piszących o grach, programowaniu itd i w odróżnieniu od tej muskowej, czy cukierbergowej spierd**iny nie mam tam żadnych politycznych botów, żadnych lewaków, żadnych prawaków, żadnych lgbt.
Wydaje mi się, że właśnie tak powinny działać social media ;) Dawać mi to co mnie interesuje oraz dać opcjonalną możliwość znalezienia tego, co popularne wśród ludzi.
Przecież właśnie na BlueSky w przeciwieństwie do X wątki LGBT są rzadkością. Oczywiście zdarzają się ale to nie jest sytuacja jak na X gdzie pod każdym tematem, nawet całkowicie neutralnym, pałuje się amerykańska prawica z liberałami i lewicą.
czyli z okazji 5 lecia gry świętowali tylko Widmo Wolności, a nie całego Cp 2077. Durne tłumaczenie.
Ci co otworzą dzioba, to co chwilę kłamią. Niech Ci twórcy może lepiej milczą i nie usiłują robić z graczy idiotów.
Przecież CDP od 5-6 lat prawie zawsze ma graczy za debili.
To chyba nie jest tajemnicą, że RED to międzynarodowa korporacja, która z Polską nie ma już prawie nic wspólnego i w związku z tym, że są w trybach globalnych korpo to obowiązują ich te same zasady, co innych, czyli wciskanie na siłę wszelkiej maści dewiacji, multikulti, BLM, LGBTQWERT+, "feminizmu", narracji o złych orkach i dobrych ukropach i czort wie, co jeszcze :D
O biednych żydach i złych palestyńskich dzieciach zapomnieli chyba.
Ja nie tak zastanawiam, jak niektórzy łączą żeńską protagonistkę, i to nie trans, orientacja zależna od wyborów gracza, nie w formie babochłopa jak to w niektórych grach bywa z LGBT?
Ta sama gównoburza co pod W4 i Ciri jako protagonistką.
Gdy zobaczyłem, że Phantom Liberty, w przeciwieństwie do podstawki, jest promowane kobiecą V pomyślałem: spoko pomysł. Jedna wersja postaci promuje podstawową grę, druga wersja promuje dodatek - przynajmniej kampania reklamowa nie jest nudna, obie też są odróżnialne od siebie.
Ale zaraz coś mnie tknęło: jeszcze żadne umysłowe niedojdy spod znaku "kobieta=lewactwo" albo "wszystko co nie jest białym chłopem to ideologia" nie zaczęły szlochać po Internecie jak to znowu są dyskryminowani i prześladowani?
Na szczęście, jak widać, użytkownicy GOL-a może i po czasie, ale stanęli na wysokości zadania i postanowili znowu się ośmieszyć i dostarczyć trochę rozrywki.
Jedyne co mnie dziwi, to że jeszcze żaden tytan intelektu nie zaczął majaczyć o tym, że CP77 obok V promował biały Keanu Reeves, a PhL czarny, o zgrozo, Idris Elba. Ale pewnie i tu jakiś nieborak niedługo "zabłyśnie".
Bo w tęczowym CDPR nie ma miejsca dla białych mężczyzn.
A faceci nie walczą o swoje tylko pozwalają się dyskryminować.
Przecież normalnie można przelecieć Panam jako kobieta, co to za pierdolenie xd
Czy to oni wywalili chłopa z zespołu,bo go baba oskarżyła o molestowanie???