Dokładnie tak. Z jednej strony trochę zdolnych osób odeszło. Z drugiej strony zostali nieudacznicy jak w filii Singapur, którzy bez doświadczenia i pomysłu robili projekt AAAA, który utopili (zamierzona gra słów). Takich ludzi tylko zwolnić, filię zamknąć i "zaorać".
Sami sobie na to zapracowali, jakbym był deweloperem też nie chciałbym utknąć w firmie, gdzie kolejne części największych IP to była albo kolejna kopia z podmienionymi assetami (Far Cry) albo co tytuł następował kryzys tożsamości (Assassin’s Creed). Gdyby nie gry z serii Anno to dawno bym zapomniał o istnieniu Ubisoftu.
Aż śmieszne patrząc na dawne dzieje, kiedy wychodził nowy prince of persia sands of time, który tym razem jako 3D sequel dobrze i godnie kontynuował poprzednią część, która była w 2D, tak samo rayman 2 the great escape jako 3D sequel po 2D pierwszej części. Pomimo rewolucyjności, to i tak kontynuacje miały ten charakter co poprzedniki.
Dajcie sobie spokój nie piszcie już o tej firmie ok bo w niej nie ma nic pozytywnego tylko same ludzkie dramaty.
Ciekawe,jakimi to nowościami nas uraczyli,pominając gry usługi które mnie kompletnie nie interesują,a serie poza zmianą historii niczym się nie różnią,dalej te same mechaniki tylko w innych okolicznościach przyrody
Wtórność bądź przekształcanie całej serii jest tym bardziej niestety odczuwalne, to nie za dobrze wyszło seriom takim jak far cry, assassin's creed itd.
Pełno dobrych ludzi odeszło, przyjęli pełno kolorowych i idiotów znaczy się lewaków. Postawili na gry usługi i brak świeżości. No i padają na ryj, bardzo dobrze.
A to nie jest tak, że zamiast gier dających fun, to skupiono sie na reprezentatywnosci mniejszości o różnorakich poglądach, kolorze, czy orientacji? To nie to czasem to? I mielenie dwóch ip to znudzenia? Gupisoft sam sobie na to zapracował gdzie jest. Potem wyskakują takie abominacje jak ten (heh) AAAA polprodukt, czy (to juz nie od niech) jakiś "Ałałd"
po prostu gry dzielą się na lepsze i gorsze, to co ostatnio wypuszczał Ubi widocznie było gorsze, proste
Problemem nie jest sama różnorodność a to że niektórzy tak się skupiają na różnorodności że zapominają o tym by dobrze napisać postacie czy historię a do tego stworzyć dobry gameplay.
A i zatrudniają przygłupów, nie ważne że dobrej gry stworzyć nie potrafią, ważne że są różnorodni.
A myślałem, że współpraca ze sweet baby inc nada im nowego stylu i zostanie doceniona przez graczy, przecież to jest an award-winning team of writers and narrative designers who help make stories better.. Dziwne, że takie talenty nie pomogły.
A tak poważnie, to nie jest najgorzej, z kilku ostatnich gier tej firmy, w które grałem tylko SWOutlaws był w moim odczuciu crapem, ale świat zaprojektowano ładnie (gorzej z oszpeceniem Kay Vess i stanem technicznym gry w chwili premiery). Zasadniczo gry ubi warto kupować z rok i więcej po premierze.
Przypomnijcie sobie tak jak mówisz początki assasyna albo sprinter cell czy też rainbow sic , wielkie prełki ubisofta.
A skupili się na grach far czy i far cry podobne. Non stop jedno i to samo , czas może zrobić poważne bum i także skończyć z mikro płatnościami , czas plac multi skupić się bardziej na fabule tak jak to było za początku assassin's Creed czy soliter cell, a nawet rainbow sic Vegas, czym skopaliscie tym extraction, devision też jest niczego sobie, posłuchajcie ludzi i nie balansujcie na waszym ego i nie mówcie że to wina zwolnień czy czegoś innego to są tylko wymówki, normalność powinna być zawsze a nie LGBT czy też jakieś dziwne odstrzały kulturowe, w sumie odysey assassin's tu nie ma czego się doczepiać podobnie w czasach starożytnych było, firma abstergo naprawdę istnieje i macie tą możliwość by sięgać prawdziwych historii.
Posłuchajcie ludzi , poczytajcie jakie są częste błędy czy niezadowolenia,
Ubisoft ja jestem zawsze z wami bo gdyby nie wy to moje dzieciństwo było by na marne bo na tych prerełkach się wychowałem, i nadal i nich pamiętam, a assassin's Creed przerobili książki na podstawie fabuły każdej części i jest to sztos.