Totalny sztos !
Chyba nie mogli wybrac gorszego uniwersum dla total warów.
To zależy.
Jeżeli podniosą poprzeczkę i odejdą od przeruchanej już formuły starć to może to być game changer.
Potrzeba tutaj otwartej głowy
Już mogli dać Age of Sigmar. Przynajmniej nie sprowadzałby się do strzelanki.
Cieszy uniwersum i to że na ps5 będzie w końcu można grać jak człowiek.
Symulatory i strategie na padzie to stara czasu wszystko się dłuży, a kto ma dzisiaj na to czas.
panowie chyba nie wiedzą, że do konsoli można podłączyć klawę + myszkę xD
Nie jestem jakims wielkim fanem 40K. No, ale po trailerze i zobaczeniu tych wycinkow gameplayu to jestem na tak. Total War potrzebuje resetu. No i bedziemy mielu Medka dla purystow historycznych i 40K dla ludzi co lubia scfi/fantasy.
Widzę mamy wyrób totalwaropodobny. Ta gra wygląda jak Dawn of War albo zwarhammeryzowany Empire at War 2.0. A że w przyszłym roku ma wyjść DoW4 to zobaczymy kto zrobi to lepiej. Relic czy CA (nwm choć się domyślam kto ma większe doświadczenie z grami DoWo i CoHo podobnymi)
Faktycznie :O Byłem pewien że to Relic za niego odpowiada. No to już wgl będzie śmiesznie w 2026
Firma, która to robi to nie Relic, ale akurat ma doświadczenie z grami DoW/CoH podobnymi. Więc prawdę napisałeś.
Kiepsko czytasz wiadomości. Miedievela 3 zapowiedzieli kilka dni temu, podczas obchodów rocznicowych serii Total War
[link]
kolejmy medieval to też była by nuda jak pisałem w innym komentarzu jak nie ciagle albo starożytnosć albo średniowiecze to warhamery...
epoka wiktoriańska była by idealnym tematem pod total wara przecież to wiem ogromnych przemian społeczno gospodarczych i militarnych idealny na gre tego typu.
Jak zwykle moderzy muszą robić to czego deweloperzy nie umieją a szkoda...
No i to mi się podoba. W końcu Total War Sci-fi, do tego w uniwersum Warhammera 40k.
Wszyscy narzekają na błędy i skopane AI wroga w W3 więc tutaj nie liczyłbym na poprawę. Po prostu kolejny TW i Warhammer do dojenia.
Moge wlaczyc gre, rozegrac cala kampanie i ukonczyc ja bez crashy, bugow czy wiekszych problemow. Czego jeszcze potrzebuje aby okreslic gre mianem "dzialajacej dobrze"?
Mam już prawie 2tys godzin grając online kampanię różnymi rasami i jakoś tych błędów nie doświadczam ? Raz na ruski rok może gra scrashuje ale takto jest bez zarzutu. O jakie błędy ci chodzi skoro przy tylu godzinach gry nie doświadczyłem ich jakoś szczególnie ?
Dla mnie te wszystkie Total wary są nudne, próbowałem grac w Total war medieval i dałem sobie spokój nuuuuda
Brakuje jakiejś ciekawej fabuly i kampanii fabularnej
Jak chcesz fabułę to są fabularyzowane kampanie w WH2 i WH3
O, dobrze wiedzieć :D Niestety nie pójdą mi te gry na razie
Zanosi się na pierwszą odsłonę TW od momentu powstania serii, którą sobie daruje, zupełnie nie moja bajka i kierunek jaki obrali. Niewiele co prawda było z tej rozgrywki ale w ogóle nie wyglądało to jak TW tylko jakiś standardowy RTS na małej mapie z wielkim bajzlem. Wydanie tego na konsole również nie wróży niczego dobrego. Sprawdzę za 3-4 lata czy są jeszcze w stanie zrobić porządną, historyczną odsłonę.
Ze wszystkich opcji wybrali to. Ostatnie na czekałem to s-f. Zalatuje też DoW a już powstaje DoW 4, więc tym bardziej po co.
No zobaczymy jak im to wyjdzie. Na tę chwilę mam dużo wątpliwości, ale sama gra nawet mnie interesuje. Pokazane fragmenty rozgrywki nie ukazują zbyt wiele, fajnie jednak, że dali szeroką możliwość dostosowywania swojej armii. Z drugiej strony boli ilość frakcji, bo 4 frakcje na grę w formacie Total War to wydaje się nieco mało... (DLC alert).
Niestety już widać, że gra faktycznie jest robiona pod konsole, bo interfejs jest kafelkowy i bardzo uproszczony... no ale zobaczymy trzeba być dobrej myśli.
Wiadomo czy ta część to już jest ten ich nowy silnik (chyba Warcore) czy jeszcze stary?
Total Warhammer też startował z 4 frakcjami. Stary skoro to ma wyjść przed Medivalem III a on jest na nowym .
To trochę szkoda jeśli to nadal ten stary silnik, bo to oznacza też stare problemy, które gnębią tę serię od dawna.
Raczej na nowym... primo: to co pokazywali przy zapowiedzi nowego silnika uzywalo plikow z nazwami 40k (oczywiscie moga byc importowane wiec nic nie znaczy). Ale: mowili, ze nowy silnik daje destrukcje otoczenia i pozwala lepiej poruszac pojazdami. Ciekawe w ktorej grze maja byc pojazdy... chyba po raz pierwszy (?) w total warach.

Też mi się wydaje, że na nowym skoro gra zmierza na konsole. Na starym to chyba nie byłoby możliwe. Co do pojazdów to właśnie w 40k mają być, zresztą chyba na trailerze je widać.
Mnie właśnie ciekawi jak podejdą do frakcji. Bo jeżeli zrobią po prostu Imperium, Orków, Eldarów, Tau, Tyranidów, Necronów i Chaos, to będzie mało różnorodności i niewielki potencjał na dalszy rozwój w DLC. Korzystnej byłoby wykroić z tego np. Gwardię Imperialną, Mechanicus, Sororitas, Space Marines, Inkwizycję, Ligę Votann itd., ale to by się trochę kłóciło z lore, bo niby jak frakcje imperialne miałyby wojować ze sobą w imię tego samego Imperatora? Ktoś w takim scenariuszu musi być lojalistą, a ktoś zdrajcą.
Mi przychodzi do głowy taki system, że wybierasz jedną z sub-frakcji Imperialnych (lorda danej sub-frakcji) na starcie, a potem w jej imieniu reprezentujesz całe imperium of Man na mapie. Następnie w trakcie kampanii rekrutujesz kolejnych lordów sub-frakcji, a wraz z nimi dostęp do nowych jednostek i budynków (Mechanicus, Sororitas itd.).
O pojazdy to bylo pytanie retoryczne...
A rozgrywka pewnie jak w TW:WH. Grasz Space marines, wybierasz lorda (lub perki) dla twojego zakonu i lecisz. Klepanie sie lojalistow z lojalistami to nic nowego, zdarzalo sie w lore, wiec na pewno zostanie. Boje sie troche tego "stworz wlasny zakon" bo faktycznie zalatuje stellarisem.
O cie chu*u złoty ta ja bede musial urlop wziac zeby ograć ?? jaram sie jak Walaszek na hajs z reklam w blok ekipie ????
Jestem ciekawy jak formuła TW sprawdzi się w kosmicznych klimatach. Gier WH40K nigdy za wiele.
Znowu bitwy w terenie zurbanizowanym wyglądają beznadziejnie. Czy naprawdę nie mogą zatrudnić kogoś, kto potrafi zaprojektować forty, miasta itp. Od lat wszędzie ściany i kilka różnic poziomów terenowych dla mnie to debilizm, ciągle ten sam schemat aż się grać odechciewa.
Meh jak nie odgrzewane kotlety w stylu robienie total warów ciagle albo o starozytności albo o średniowieczu to kolejny warhamerowy total war...
NUDA!
Czemu nie zrobią total wara w okresie epoki wiktoriańskiej przecież to idealna epoka pod gre tego typu zamaist tego odgrzewane kotlety nuda.
Racja! Za duzo total warow w wydaniu sci-fi! Ile mozna! Cale zero wydali do tej pory - az do porzygu tego jest!