Komentarze do wiadomości: Total War: Warhammer 3 otrzymał potężną aktualizację 8.0. Jedna frakcja dostała tyle wzmocnień, że gracze mówią o przesadzie

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
22.05.2026 16:13
1
1
odpowiedz
szopen469
106
Konsul

To w total war da się uzyskać jakichkolwiek wasali poza graniem archeonem? Z moich doświadczeń z KAŻDĄ częścią cyklu. Jest przeciwnik nie ma już żadnych jednostek, a ostatnia twierdzą jest oblężona i tak odrzuci propozycje hołdu.
Raz. Jeden raz, na setki godzin gry, udało mi się zwasalizowac wroga(i po 2 turach wypowiedział mi wojnę)

22.05.2026 16:44
1.1
odpowiedz
noneofyourb641626
5
Legionista

szopen469 pamitam że w Rome i medieval total war dalo sie pod warunkiem że otoczysz poczatkowe miasto frakcji swoimi terytoriami i tak jak mowisz - po paru turach i tak wbijali nóż w plecy :D

22.05.2026 17:03
1.2
odpowiedz
szopen469
106
Konsul

noneofyourb641626 szkoda. Mogli by zmienić dyplomację i ekonomię w tej grze. Bo obecnie są tak płytkie jak tylko mogą i nie ma nic innego niż kolejne bitwy.
Niby wiadomo że total war. Ale fajnie jakby wojny można było prowadzić w bardziej zniuansowany sposób

23.05.2026 11:14
Diabeł z Caroc
1.3
odpowiedz
Diabeł z Caroc
14
Pretorianin

szopen469 Grałem Sylvanią wczoraj i byłem w 14. turze top5 na świecie - Drycha i Gorbad za jedną wioskę w barterze zgłosili się do wasalstwa i jeszcze mogłem ich na hajs zrobić, ale szlachetnie zrezygnowałem, więc tak - da się bez trudu zwasalizować frakcje

23.05.2026 12:10
1.4
odpowiedz
szopen469
106
Konsul

Diabeł z Caroc A na jakim poziomie trudności grasz? I jak długo te wasalstwo trwa?
Grałem Sylvanią dość czesto. Bo to moja ulubiona frakcja.
Sam fakt innej frakcji dostaje się Awersje, jak zdobędę silną pozycje to automatycznie wpadam w zagrożenie strategiczne.
Układy z orkami? W życiu się nie uda zebrać dość pozytywnych relacji, choćbym walcem przejechał krasnoludy. Z leśnymi elfami można spróbować czasem na PoN zgarnąć ale też szybko upada.

Ps. Nie wiem czy masz to jakoś naumyślnie i słowo ma wpływać na algorytm. Ale jak chce odpisać na twój komentarz na telefonie to naciśniecie spacji czy backspace powoduje że wkleja się słowo "Caroc" za drugim razem wklejają się dwa za trzecim cztery etc.

23.05.2026 13:24
Diabeł z Caroc
1.5
odpowiedz
Diabeł z Caroc
14
Pretorianin
Image

szopen469 VH/VH. Jak długo trwa nie wiem, bo parenaście tur później już właściwie rozjechałem imperium i dałem sobie spokój z grą, ale chyba póki trzymasz przewagę militarną, to raczej nie podskakuje nikt; w każdym razie po 1000h w WH3 bunty wasali znam wyłącznie z Reddita. Drycha i Gorbad stawiali opór - ona dostała za wasalstwo jakąś wiochę imperium z koszarami, a Gorbad to duże miasto ogrów na południu (nie chciało mi się ekspansji tam prowadzić). Za to jak z miesiąc temu grałem Tyrionem to dwie frakcje jedna po drugiej same mnie poprosiły o wasalstwo, czego nie widziałem nigdy w żadnym TW

23.05.2026 13:39
1.6
odpowiedz
szopen469
106
Konsul

Diabeł z Caroc Poziom niski?
Nigdy nie widziałem żeby mając mniej niż 50relacji chcieli choćby handlować nie mówiąc o jakiejkolwiek innej formie. Przy minus 50 to predzej mogłem liczyć na wojnę mimo przewagi

23.05.2026 14:39
Diabeł z Caroc
1.7
odpowiedz
Diabeł z Caroc
14
Pretorianin

szopen469 nie, pisałem - very hard, very hard :P Ogólnie to czytam regularnie tag redditowy z WH i nie kojarzę, żeby ktoś miał tak duże problemy z wasalizacją, ale WH to dziwne gry. Ostatnio gdy grałem Katariną, to Festus w 6 turze zniszczył Cerkiew, więc nic mnie już nie zdziwi

23.05.2026 16:36
1.8
odpowiedz
szopen469
106
Konsul

Diabeł z Caroc AAA ok, Napisałeś 2 razy VH wiec nie skojarzyłem.

To wciąż dziwne ze na tym samym poziomie trudności ja mając pozytywne relacje nie mogę osiągnąć dyplomacją nic a u ciebie poddadzą się wręcz z miłością. Możliwe ze od mojej ostatniej wizyty na starym kontynencie zmienili mocno dyplomacje, ostatnio grywam krasnoludami chaosu których otoczenie nie sprzyja dyplomacji

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl