Komentarze do wiadomości: „To zabija moje zainteresowanie Rodem smoka”. Wielu fanów reaguje na zwiastun 3. sezonu bez większego entuzjazmu

Forum inne
Dodaj komentarz
29.04.2026 10:46
1
2
odpowiedz
toyminator
98
Senator

Problem jest to, że gamonie rozciągają wątki do granic. To wydarzenie powinno mieć maks 2 sezony. 3 sezon powinien być ostatni, w przypadku mocnego rozwinięcia wątków. A i to jest za dużo. Taniec smoków miał jakieś 250 stron...

29.04.2026 10:55
Gimemoa
2
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Gimemoa
18
Pretorianin

To dotyczy nie tylko tego serialu. To aż śmieszne ile czasu potrzeba obecnie na produkcję jakichkolwiek seriali. Czekamy średnio po dwa lata na największe seriale, gdzie te mają po 6 do 8 odcinków (i czasem odcinki trwają niecałą godzinę). Ogromne budżety, ogromna ilość czasu na ich tworzenie, ogromne ekipy. I czaicie, że zrobienie 8 odcinków serialu zajmuje im tyle, co kiedyś Bay tworzył cały film Transformers (części od 1 do 3 wychodził co dwa lata)? I to w serialu często używa się wielokrotnie tej samej lokacji, są po prostu rozmowy itd., a scen akcji mało. A cały film wypełniony akcją i efektami specjalnymi które do dziś wyglądają świetnie, czego o serialu czasem nie można powiedzieć. Tego po prostu nie da się wytłumaczyć niczym więcej jak nieudolnością studiów tworzących te seriale. I mówię tu o wszystkich - Amazon, Disney, HBO itd.

29.04.2026 12:56
2.1
toyminator
98
Senator

No ale trudno żeby były co roku. Gra o tron była wyjątkowa, bo kręcili wszystko prawie bez przerwy. Dwa lata na sezon to wcale nie tak dużo. Chociaż z drugiej strony, jak serial wyszedł np w marcu tego roku, to zdjęcia do następnego powinny się właściwie kończyć, i pół roku na efekty itp itd. Więc co roku sezon jest do zrobienia. Bo że w Marcu wyszedł sezon, to nie znaczy że dopiero zaczęli kręcić..chociaż ostatnio tak jest coraz częściej. Ale te 2 lata to nie jest aż tak dużo. Niektóre sezony wychodzą 3-czy nawet 5 lat po pierwszym, i człowiek zapomina o czym ten serial był ;D Szczególnie jeśli chodzi o anime

29.04.2026 12:13
3
odpowiedz
Oleeinar
30
Legionista

Oo smród z kroka <3

29.04.2026 12:56
Crazy_Bambino
4
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Crazy_Bambino
51
Pretorianin

Nie wiem jak to jest że sezony seriali wychodzą teraz co dwa, trzy lata a jakością nie odbiegają od tych co miały co roczne premiery kilka lat temu, a nawet są słabsze np. drugi sezon rodu smoka można by zmieścić w dwóch może trzech odcinkach i serial by tylko na tym zyskał.

29.04.2026 12:59
4.1
toyminator
98
Senator

Crazy_Bambino Powstaje tyle seriali, lepszych i gorszych, to miejsca na kręcenie jest zarezerwowane czasami. Kwestia czasu aktorów, czy reżyser jest wolny. Ale chyba najwięcej czasu zajmuje pisanie scenariuszy. Przecież do niektórych filmów, scenariusze piszą lata, żeby je potem do kosza wywalić. Smieszne szczególnie wtedy, jak mają gotowe książki.

29.04.2026 13:15
Ojboli
5
odpowiedz
Ojboli
165
Generał

Muszę przyznać że ten rok jest soczysty jeśli chodzi o filmy i seriale na które czekam. Oby tylko jakość i poziom trzymały..

30.04.2026 13:31
6
2
odpowiedz
user71255718bd
8
Legionista

Ostatnio złapałem się na tym, że nie tylko nie pamiętałem, co się wcześniej działo w serialu, który otrzymał nowy sezon - ja nawet nie miałem pewności, czy w ogóle oglądałem poprzedni sezon, czy może przerwałem na jeszcze wcześniejszym.

Forum Forum inne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl