Jeśli miałbym się na tę chwilę czegoś czepić to mimika twarzy i czasami dubbing. Zwłaszcza aktor grający Coena czasami słabo wypada. Jeśli chodzi o klimat gry, muzykę i grafikę to jest dobrze. Ogólnie jak oglądałem ten gameplay to miałem wrażenie jakbym oglądał Wiedźmina 3, tylko że gramy wampirem. Czekam, ale też jakoś super się nie jaram.
Jedna z najbardziej wyczekiwanych premier przeze mnie, i zapewne sporą część graczy.
Gra prezentuje się... w porządku, ale na razie nie budzi jakiegoś zachwytu. Walka wygląda dobrze. Jestem lekko zainteresowany. Wiem, że to wczesna wersja, ale liczę na poprawki w kilku obszarach:
a) środowisko: gdy idzie o architekturę i projekt miasteczka, to na razie wszystko wygląda dość przeciętnie (potrzeba więcej "narracji środowiskowej", szczegółów, obiektów na ulicach, różnorodności podłoża, nieregularności w budowlach itp.);
b) dialogi: o ile struktura zadań wydaje się być w porządku, o tyle same dialogi nie brzmią zbyt dobrze (czasami są infantyle, a przede wszystkim - dosyć "generyczne" i nudnawe); to na pewno nie jest poziom pisarstwa znany chociażby z "Wiedźminów";
c) animacja postaci: ruchy są zbyt "szarpane" (co widać np. w sekwencji ze strażnikami, którzy trzymają pochodnie), a mimika twarzy - "sztywna";
d) interfejs: przydałoby się coś nieco bardziej "stylowego", "wampirycznego".