Komentarze do wiadomości: Tak zaczynał wielki rywal Duke’a Nukema. Serious Sam: Pierwsze starcie to fundament kultowej serii strzelanek

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
16.05.2026 19:03
Grifter
1
odpowiedz
Grifter
55
Konsul

Kocham tę serię. 
W zeszłym roku ograłem wreszcie czwórkę i Siberian Mayhem i to są dla mnie shootery doskonałe. 
Oldschool w stanie czystym - All You Need Is Kill!
Czekam na piątkę!

16.05.2026 19:30
xKoweKx [stalker.pl]
2
odpowiedz
xKoweKx [stalker.pl]
161
Stalker

Nie wiem w jaki sposób SS jest rywalem dla Duke'a, chyba że mowa o postaci przerysowanego gigachada, a nie o grze. Same gry jednak mają (czy tam miały) zupełnie inny styl rozgrywki, gdzie SS stawiał na ogromne przestrzenie i dziesiątki przeciwników jednocześnie. 

Co do serii to "Drugie Starcie" top i genialny poziom "Wielka Katedra" ze spadającymi meteorytami i muzyką.

16.05.2026 19:41
3
odpowiedz
Darek1785
9
Generał

Ale to i tak zawsze była półka, a nawet dwie niżej względem Doom, Quake, Wolfenstein, Half-Life, Duke Nukem.

16.05.2026 20:05
marduk
4
odpowiedz
marduk
16
Pretorianin

Niby dzisiejsze boomer shootery zbudowane są na tej samej/podobnej mechanice to jednak znacznie lepiej bawię się przy tych nowym boomer shooterach niż 25 lat temu prze Poważnym Samie.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl