Kocham tę serię.
W zeszłym roku ograłem wreszcie czwórkę i Siberian Mayhem i to są dla mnie shootery doskonałe.
Oldschool w stanie czystym - All You Need Is Kill!
Czekam na piątkę!
Nie wiem w jaki sposób SS jest rywalem dla Duke'a, chyba że mowa o postaci przerysowanego gigachada, a nie o grze. Same gry jednak mają (czy tam miały) zupełnie inny styl rozgrywki, gdzie SS stawiał na ogromne przestrzenie i dziesiątki przeciwników jednocześnie.
Co do serii to "Drugie Starcie" top i genialny poziom "Wielka Katedra" ze spadającymi meteorytami i muzyką.
Ale to i tak zawsze była półka, a nawet dwie niżej względem Doom, Quake, Wolfenstein, Half-Life, Duke Nukem.
Niby dzisiejsze boomer shootery zbudowane są na tej samej/podobnej mechanice to jednak znacznie lepiej bawię się przy tych nowym boomer shooterach niż 25 lat temu prze Poważnym Samie.
Wracam co roku aby pokazać potworom gdzie ich miejsce. Właściwie to gram głównie w pierwsze i drugie starcie. Reszta już mnie tak nie jara. Brakuje mi tego dubbingu z tego magazynu Play.
Czekam na tego nowego sama bo wygląda zacnie. Może mi podejdzie.
Seria Poważnego Sama jest bliższa stylem do klasycznych DOOMów a wrzucenie tam kopii Księcia to celowy miks, bo te gry to jedne wielkie skupienie Easter Egg'ów
Mi Sam to zawsze bardziej kojarzył się z Doom lub Quake, a nie z Księciem. Jedynie co mają wspólnego że mają wyjechane na wszystko robiąc sieczkę z każdego wroga, a Sam faktycznie wygląda trochę jak młodszy brat Duke'a.
"Choć Duke Nukem jest postacią kultową, nie ma co ukrywać, że niespecjalnie przystaje do dzisiejszych czasów."
Bzdura. Duke'owi nic nie brakuje. To czasy są popieprzone.
A Serious fajna gierka. Właśnie chodzi mi po głowie, żeby ponownie przejść oba Encountery w tym roku.
Rok temu odświeżyłem Drugie Starcie, które uważam za najlepszą część, dalej dalej kupę frajdy. Mega przyjemna strzelanka, czekam na kolejną część :).
Tak, wiem. Ale Croateam wspomagało ich przy pracy.
Piątka to kwestia czasu, aczkolwiek pewnie poczekamy sobie.
Między pierwszym a drugim starciem rok różnicy.
Między starciami a dwójką 3 lata.
Między dwójką a trójką 6 lat.
Między trójką a czwórką 9 lat.
Od lat leci ciąg arytmetyczny, więc wychodzi, że teraz będzie różnica lat 12, więc w piątkę zagramy w 2032 roku.
Mam nadzieję, że się pomylę.