Komentarze do opinii: Szybko, wściekle i nostalgicznie. Najlepsze samochodówki dawniej i dziś - mój osobisty ranking, z którym nie musicie się zgadzać

Forum Gry Sportowe
Dodaj komentarz
17.05.2026 12:39
cycu2003
1
odpowiedz
cycu2003
261
Legend

Większość tych starszych grałem i też mi się podobało. Prym wiódł oczywiście Colin 2. Tyle godzin przewaliłem a pierwsze słyszę o fireballach :P 
Z miejskich serii to standardowo Most Wanted.

post wyedytowany przez cycu2003 2026-05-17 12:49:17
17.05.2026 13:01
BigBadSnake
1.1
BigBadSnake
83
Pretorianin

GRYOnline.plRedakcja

cycu2003 a tak, trzeba było kodzik wpisać, już nie pamiętam, jak to się robiło, ale zabawa, zwłaszcza z kimś w multi była wtedy nieziemska ;D

17.05.2026 12:45
ZjemCie18
2
odpowiedz
ZjemCie18
13
Chorąży

Need for Speed Underground 2 i Most Wanted to dla mnie istne perełki.

17.05.2026 13:43
3
odpowiedz
NekoRei
3
Centurion

Ciągle gram w starsze samochodówki. Nawet teraz ogrywam dirta 2. Mój ulubiony typ ścigałek to takie "fantasy" samochodowe tzn. Gry w których nadal czujemy, że jedziemy autem i nie jest to na maksa odrealnione, z faktyczną fizyką i czuciem samochodu, ale gdzie jednocześnie to wszystko jest takie podkoloryzowane. Auta bardziej lub mniej czy mają się drogi niż na prawdę, trochę szybciej się rozpędzają, możemy wejść w zakręt przy większej prędkości. Uwielbiam takie gry. Dlatego nienawidzę nowszych nfs gdzie prawie w każdym jest mechanika driftu gdzie jest on odpalany jako "tryb driftu" a nie, że opony tracą faktycznie trakcje. Do tego nie tracimy wgl prędkości i lecimy bokiem całą grę. Sorry, ale to mnie wybija totalnie z gry. Na to jest miejsce w crash team Racing a nie przy realistycznie wyglądających modelach samochodów. Moje ulubione gry to zdecydowanie:Nfs underground 1, 2, most wanted, carbon
Dirt 2, 3, rally, rally 2.0
Forza horizon 4
Gran turismo sport i 7 (nie grałem w starsze)
Project cars 1, 2
Grid 1
Toca 3

Oststio też sobie gram w bardziej realistyczne gry jak beamNG, assetto corsa, assetto corsa rally.

Samochodówki to świetne gry. Jak ogolnie całe życie siedzę w rpg, grach akcji, taktyczne gry to zawsze, ale to zawsze muszę mieć zainstalowaną ścigałke. Żaden inny gatunek gry nie daje mi tej fizyczności i połączenia z grą, uczucia bycia na krawędzi. Co jest śmieszne bo kurde sterujemy samochodem a nie człowiekiem, ale z jakiegoś powodu to właśnie ścigałki dają mi to poczucie kontroli, tego styku opon z światem przedstawionym XD to, że każdy zakręt można pojechać trochę inaczej, lepiej. To są tak proste gry do pogrania a jednocześnie zawsze da się grać lepiej. Progresja skilla jest super.

Forum Forum Gry Sportowe
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl