Komentarze do wiadomości: Szkolne podejście do czytania sprawia, że coraz mniej dzieci czyta dla przyjemności, ale BookTok odwraca ten trend wśród młodzieży

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
29.04.2026 13:58
1
2
odpowiedz
PCMREpic
54
Generał

No chyba normalne, że w kraju, który zmienił całkowicie kulturę, będzie spadało mocno czytelnictwo właśnie przez nieciekawe lektury. 
Przykład Wielkiej Brytanii, o którym mowa w artykule, to pokazuje. Czemu jakiś muzułmanin, który kilka lat temu przypłynął do WB ma się interesować jakimś Dickensem czy jakąś Austen?
U mojego kuzyna w klasie jest 3 ukraińców - nie przeczytali ani jednej lektury, bo to nie ich obszar kulturowy. O ile można w ogóle mówić, że oni mają jakąś kulturę wyższą. Jak dziecko nie będzie czytało w czasach szkolnych, to potem trudno go przekonać, że warto.

29.04.2026 14:24
Gandohar
1.1
8
Gandohar
34
Centurion

PCMREpic Po poziomie Twojego chamstwa i ignoracji, widzę, że Ty obok żadnej kultury wyższej nawet nie stałeś.

29.04.2026 14:43
1.2
2
PCMREpic
54
Generał

Gandohar Mówi to chłop, który wyzywa ludzi, bo mają inne zdanie od niego :D Wyzywałeś innego użytkownika, że go powaliło, bo wcale to nie jest najpopularniejszą grą. 
Raczej więcej jak naście lat to Ty nie masz, bo żaden dorosły nie pisze "nie zesraj się" jak Ty masz to w zwyczaju. 
Serio, dorosła dobrze rozwinięta osoba może komuś taki komentarz napisać?
Koleś, który płacze w komentarzach, że na portalu o grach jest za dużo artykułów o danej grze, po czym wchodzi w ten artykuł, komentuje, napędzając algorytmy, do zwiększania zainteresowania daną grą.

post wyedytowany przez PCMREpic 2026-04-29 14:56:50
29.04.2026 15:19
1.3
2
gharou
29
Chorąży

PCMREpic Nie wiem, jak sprawy się mają z Ukraińcami w klasie twojego kuzyna. Wiem natomiast, że tobie z kulturą (wyższą, niższą, jakąkolwiek) z całą pewnością nie jest po drodze.

29.04.2026 15:31
👍
1.4
PCMREpic
54
Generał

gharou czyli możemy sobie przybić piątkę, bo dokładnie to samo napisałeś. Identyczną rzecz ;) piona

post wyedytowany przez PCMREpic 2026-04-29 15:32:41
Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl