Temu to jak raz na miesiąc nie pęknie dupa o Gabena i Valve to chyba by nie wytrzymał xD
Żałosny gość. Niech się weźmie za ten swój bieda-stragan. Jest tam już w ogóle koszyk albo recenzje graczy?
I dlatego Steam góruje nad Epicem do tego stopnia, że ludzie wolą tam kupować gry, niż brać darmówki u Tima.
Epicki Tim się spłakał, bo sam swojego podwórka (albo może raczej burdelu) nie potrafi ogarnąć xD
Ten cały EGS to taki śmietnik, że aż ciężko to opisać :P Nie wiem, jak można stworzyć tak nijaki, biedny sklep i tak bardzo zepsuć jego działanie.
I niech Tim zmieni okulary, bo u żadnego miliardera jeszcze nie widziałem diamentowych zębów i choć wiem, że mógł użyć przenośni w tej wypowiedzi, to jednak zabawnie to wygląda, kiedy mówi to kłamliwy łysolek, który twierdził, że 12% w jego sklepie spowoduje, że gry będą tańsze xD
Ten koleś jest trolem, manipulantem, czy po prostu debilem?
Owszem, Gaben ma jacht. Nigdy się z tym nie krył. Zainwestował grube pieniądze w potężny jacht... NAUKOWY. Do celów badawczych. Mało kto wie, że Gaben poza udziałem w Valve ma też drugą firmę, Starfish Neuroscience, która zajmuje się stworzeniem technologii podobnej do Neuralink. W przeciwieństwie do Tima, Gaben nie bryluje w mediach bredząc od rzeczy, tylko działa na rzecz rozwoju nauki i technologii, przy okazji z pewnością spełniając marzenia. A Tim ma jedynie ogłupiającą grę dla niezbyt rozgarniętych umysłowo, oraz coraz bardziej dziadowski silnik. Gdzie te czasy, kiedy Epic słynął ze świetnej serii Unreal Tournament, której to z resztą nazwę zawdzięcza ten jego badziewny silnik? Wtedy Epic to była firma i symbol jakości.
Ale jedno jest niezmienne w każdej transakcji: gracze i twórcy wygrywają, mając więcej opcji i lepsze oferty.
Faktycznie, ta już kilkuletnia krucjata złotoustego Tima sprawiła że ceny gier ciągle tylko spadają, w końcu prowizja jest znacznie niższa. A nie, czekaj...
Szef EGS powinien jednak skupić się bardziej na własnym podwórku, własnych kieszeniach i własnych pieniądzach, a nie cudzych.
Niech sobie też przypomni jaka była postawa jego firmy odnośnie grania na PC w czasach gdy Steam rozpoczynał swoją działalność. Fajnie jest przyleźć na gotowe.
Co za mentalność.
Klękacie Narody, oto nadszedł ten, którego zwać będą mesjaszem gamingu, bowiem serce jego wypełnia miłość do graczy.
I strzeżcie się grubego demona, z którym walczy, gdyż jego jedynym sensem istnienia jest wyssanie waszych portfeli. A znamię jego 30%.
(Rozdział 1, wers 2 z Apokalipsy gamingu)
Szef EGS powinien jednak skupić się bardziej na własnym podwórku, własnych kieszeniach i własnych pieniądzach, a nie cudzych.
Niech sobie też przypomni jaka była postawa jego firmy odnośnie grania na PC w czasach gdy Steam rozpoczynał swoją działalność. Fajnie jest przyleźć na gotowe.
Co za mentalność.
Klękacie Narody, oto nadszedł ten, którego zwać będą mesjaszem gamingu, bowiem serce jego wypełnia miłość do graczy.
I strzeżcie się grubego demona, z którym walczy, gdyż jego jedynym sensem istnienia jest wyssanie waszych portfeli. A znamię jego 30%.
(Rozdział 1, wers 2 z Apokalipsy gamingu)
Temu to jak raz na miesiąc nie pęknie dupa o Gabena i Valve to chyba by nie wytrzymał xD
Żałosny gość. Niech się weźmie za ten swój bieda-stragan. Jest tam już w ogóle koszyk albo recenzje graczy?
Epicki Tim się spłakał, bo sam swojego podwórka (albo może raczej burdelu) nie potrafi ogarnąć xD
Ten cały EGS to taki śmietnik, że aż ciężko to opisać :P Nie wiem, jak można stworzyć tak nijaki, biedny sklep i tak bardzo zepsuć jego działanie.
I niech Tim zmieni okulary, bo u żadnego miliardera jeszcze nie widziałem diamentowych zębów i choć wiem, że mógł użyć przenośni w tej wypowiedzi, to jednak zabawnie to wygląda, kiedy mówi to kłamliwy łysolek, który twierdził, że 12% w jego sklepie spowoduje, że gry będą tańsze xD
MajorROB, oczywiście xD Dalej opowiadaj te bajeczki :P A gry wydawane czasowo na EGS są tańsze niż gdy potem wychodzą na Steam, tak? xD Dodatkowo gdyby twoje wypociny były prawdą, to nie byłoby różnic cen niektórych gier względem tych na Steam, ale najlepsze jest to, że ogólnie na platformie Valve wiele gier jest dostępne w niższych cenach właśnie z powodu różnych bundle itp. Ale skoro jesteś taki pewien, że faktycznie "polityka steam" nie pozwala na to, aby gry były tańsze w innych sklepach, to daj mi ten zapis z ich regulaminu a nie wymysły z internetu.
heyajit, śmieszny jesteś, chłopaczku. Niby komu się podlizuję? Szczam na EGS, bo jest kiepski, Steam ma wady, ale znacznie mniej niż EGS, więc wolę platformę Valve, ale nie widzę nigdzie podlizywania się, jednak możesz tego nie ogarniać swoim IQ niższym niż styczniowa temperatura na zewnątrz. Weź ogarnij własną piaskownicę i głowę przy okazji, bo widać, że masz tam niezły bałagan, skoro innym przypisujesz swoje wady xD
Nie wiem, jak można stworzyć tak nijaki, biedny sklep i tak bardzo zepsuć jego działanie.
Używałeś kiedyś EA App aka Origin? Tam nawet części kupionych gier nie odpalisz przez błędy sklepu.
Ale jedno jest niezmienne w każdej transakcji: gracze i twórcy wygrywają, mając więcej opcji i lepsze oferty.
I dlatego Epic płaci twórcom gier za wyłączność (np. czasową) na Epicu...
Hipokryzja lvl master. xD
I dlatego Steam góruje nad Epicem do tego stopnia, że ludzie wolą tam kupować gry, niż brać darmówki u Tima.
Jeśli kiedyś Epic odpicuje swoją platformę i doda więcej ficzerów które dorównają tym ze Steama to pomyślę.
Ten launcher Epica od lat się prawie nie zmienia. Niech spierd@lają razem z EAapp, UbiConnect i Battle.netem.
Biedne launchery do uruchamiania gierek, nic więcej
Faktycznie, ta już kilkuletnia krucjata złotoustego Tima sprawiła że ceny gier ciągle tylko spadają, w końcu prowizja jest znacznie niższa. A nie, czekaj...
Powiedział ten co prawie ma monopol na rynku silników graficznych. No i oczywiście on tam sam sobie nie kupuje drogich rzeczy.
Ten koleś jest trolem, manipulantem, czy po prostu debilem?
Owszem, Gaben ma jacht. Nigdy się z tym nie krył. Zainwestował grube pieniądze w potężny jacht... NAUKOWY. Do celów badawczych. Mało kto wie, że Gaben poza udziałem w Valve ma też drugą firmę, Starfish Neuroscience, która zajmuje się stworzeniem technologii podobnej do Neuralink. W przeciwieństwie do Tima, Gaben nie bryluje w mediach bredząc od rzeczy, tylko działa na rzecz rozwoju nauki i technologii, przy okazji z pewnością spełniając marzenia. A Tim ma jedynie ogłupiającą grę dla niezbyt rozgarniętych umysłowo, oraz coraz bardziej dziadowski silnik. Gdzie te czasy, kiedy Epic słynął ze świetnej serii Unreal Tournament, której to z resztą nazwę zawdzięcza ten jego badziewny silnik? Wtedy Epic to była firma i symbol jakości.
To już? Pierwszy kwietnia? I taki mróz?
No, dzbanowi z Epica z jego zwalonym UE5 na pewno zależy na graczach bardziej niż Valve...
Co za prymitywny bait... Halyna, gotuj bigos!
Gaben wydaje pieniądze na załatwianie swojemu synowi fotela w Długodystansowych Mistrzostwach Świata https://x.com/AMR_Official/status/1998030074256531483 a nawet na zadbanie o to, żeby silnik V12 w prototypie Valkyrie LMH odpowiednio brzmiał https://www.reddit.com/r/wec/comments/1hey5j8/comment/m27sfqq/?context=3
Mimo tak rozproszonej uwagi jego Steam i tak ładuje resztę konkurencji we wszystkie otwory pod względem możliwości. Tim, zamiast tyle paplać na wszystkie tematy, lepiej niech przekieruje hajs z rozdawania gier na zespół programistów, żeby launcher Epika DOGONIŁ możliwościami Steama.
Nie mam nic do sklepu Epic i kupuję tam gry, ale wypowiedź Sweeney'a o Gabenie jest po prostu głupia.
Tymek powinien zatkać dupę i zamiast płakać o "monopol" zrobić lepszy sklep niż valve. Wystarczy by mniej zużywał pamięci i miał lepsze funkcje. Darmowe gry nic nie znaczą jeśli sklep jest okropny w obsłudze z rakowymi rozwiązaniami. Nie mam tam konta i nigdy nie wziąłem żadnej gry za darmo. Za to steam ciągle rośnie.
"Rozumiem, że Epic w całości sfinansowało Alana Wake’a 2, ale ta altruistyczna retoryka na rzecz deweloperów nie brzmi dobrze, gdy Remedy najwyraźniej popadło w kryzys finansowy, ponieważ nie mogło wykorzystać Steama do sprzedaży AW2, ponosząc potencjalnie setki milionów strat w przychodach – napisał Douse."
Czy gość ma coś ze łbem? O jakich potencjalnych stratach mowa, skoro AW2 potencjalnie mógł wcale nie powstać, gdyby nie finansowanie z Epic Games?
Czemu nie napisze nic takiego o valve? No tak, bo valve nie finansuje produkcji (nie własnych) gier.
Żeby nie było, tak czy siak wolę steama, jeśli chodzi o bibliotekę gier.
Mam bioshock remastered na epicu za darmo a mimo to kupiłem na Steamie Czemu? Bo było spolszczenie do tej gry na Steam
Epic to słaba platforma i tyle, musiałbym kompletnie oszalac żeby kupić tam grę xD
Próbowałem korzystać z Epica, naprawdę, ale ten sklep-launcher mnie po prostu wkurw...
Fakt, do steama po prostu człowiek przywykł, oswoił się z nim. Jednak nawet kupowanie gier na epicu zniechęca. Steam - kup grę - płatność - dziękuję.
A Epic za każdym razem kazał mi weryfikować czy ja to ja, przestawiać jakieś durne małpki, kotki do wzoru itd. a na koniec i tak wywalić errora. Pomijam fakt braku wielu funkcji które dla mnie są istotne np. Workshop na steam.
Nie wiem kto głupszy, Tim czy ten cały Douse.
Sklepy Apple i Google spędziły dekadę na dewaluacji gier i aplikacji do tego stopnia, że obecnie praktycznie niemożliwe jest sprzedawanie w nich gier premium.
Co za bezczelny typ. Za to zdanie bym mu napluł prosto w ryj. Dla niego gra premium to gra która chce od gracza wyciągnąć setki a nawet tysiące dolarów? Przecież te wszystkie śmieszne mobilne gry miałyby milionową sprzedaż gdyby miały opcję "kup" zamiast "kup 100, 1000, milion kryształów". Człowiek widzi reklamę gry która wygląda zachęcająco, potem przewija do opinii a tam cała litania na temat tego jak w tę grę nie da się grać bez ciągłego płacenia bo dzienny limit energii pozwala tylko na 20 minut zabawy. Niektóre z tych gier potem są przerabiane na "one time pay", trafiają na Steama i wtedy często okazuje się że po usunięciu grindu i p2w gra mało co oferuje, a po 10 godzinach jest już ukończona.
A to nieprawda? Przykładowo ile lat gejben sugeruje kurs złotówki na poziomie +25%? Jakby dbał o klientów to by rewidował tak podstawową rzecz jak tabelę walut
Gdyby Epic nie wymuszał exów to wszystko by było ok. Juz pal licho braki w funkcjach sklepu. Steam tez nie od razu był tak rozbudowany, troche inwestycji i te funkcje sie pojawią a gier sporo rozdali co tez sie ceni. Zbierałem od nich gry od subnautica czyli chyba od poczatku a i kilka nawet kupiłem. ( Kiedys mieli kupony i najnizsze ceny na rynku) i mam ich tam wiecej niz na steamie (ponad 500)
Sweeny nie rozumie ze czas juz konczyc wojne na exy, nawet na konsolach zapanował pokój. Dzisiaj mozesz zagrac w Forze na playstation i Heldivers na xboxie a coraz wiecej na pc. Oczywiście jeszcze nie wszystko jest dostepne wszedzie (watpie by stare gry wydawali na innych platforamch niestety) ale kierunek został obrany - dostępność i wybór.
Tymczasem Epic dalej brnie w slepa uliczke. Brak alan wake 2 na steamie na pewno odbił sie na sprzedazy - co wiecej dalej tej gry tam nie ma mimo ze troche czasu od premiery mineło. Teraz Lords of the fallen 2 rowniez bedzie exem na epicu. Dodajac gry do wishlisty po TGA myślałem ze Lotf2 jeszcze daleko przed nami i strony na steamie nie zrobili. Dopiero nie dawno mi przyszło do głowy ze przeciez Epic prowadzi swoja wojenke ze steamem i faktycznie to jest przyczyna...