Nintendo ma ten sam problem co wszystkie największe korporacje typu Sony, Microsoft i który będzie miał Take-Two z GTA VI, a jaki to problem to już mi się nie chce pisać enty raz bo i tak nie rozumiecie, a, że te największe korporacje mogą sobie na to pozwolić to nie ma tygodnia (i to dosłownie) aby nie raczyli was kolejnymi rekordami i fałszywymi optymistycznymi prognozami.
Po prostu gry dla mas w skali światowej to już przeżytek.
Gdyby ktos sie zastanawial dlaczego na konsole Nintendo rozwija sie piractwo, i dlaczego to corpo tak z tym walczy, to macie odpowiedz...
Dlatego jeśli ktoś się zastanawia to warto teraz brać bo cena jest całkiem niezła. Tym bardziej, że dali sporo czasu a nie od początku następnego miesiąca.
Co do grania no to jest wygoda. Jak producent wydaje duże hity na S2 to nie ma aż takiej dużej różnicy graficznie. W każdej chwili można sobie wziąć w rękę a wieczorem się rozsiąść na kanapie :)
Jak dobrze że kupiłem w ten poniedziałek. Jeśli ktoś się zastanawia czy kupić to teraz albo nigdy. Aktualnie Switch 2 kosztuje mniej niż na premierę. Pakiet z Mario Kartem idzie kupić za 1999 zł. Przy odrobinie szczęścia idzie złapać jeszcze jakiś rabat. Spotkałem przemiłą Panią z obsługi którą poprosiłem o wyciągnięcie Switcha 2 z magazynu, ponieważ mam złe doświadczenia z elektroniką prosto z półek sklepowych. Jako że brałem jeszcze do tego Bananze, szkło ochronne i kartę pamięci. To całościowo zapłaciłem o jakieś 100 zł mniej niż powinienem. Niby nic, ale zawsze coś.
Miałem się wstrzymać do kolejnego roku, ale przy takim obrocie spraw już wiem co sobie zafunduję pod pretekstem prezentu urodzinowego :P
Czy wy umiecie czytać? Ceny zostały ZAKTUALIZOWANE (revised), a nie podniesione!!
PS5 i Xbox X/S podrożały więc wątpię, aby Nintendo miało od tego trendu odbiec ;)