Komentarze do gry: Surviving Mars: Relaunched

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
14.03.2026 20:42
1
odpowiedz
BongMan
73
Pretorianin
4.0
PC

Słabizna i zwykły skok na kasę.

Sama gra jest świetna, jedna z moich ulubionych i regularnie do niej wracam. Tutaj jestem jednak rozczarowany i czuję się oszukany.

Większość dodatkowej zawartości kompletnie nic nie wnosi.

Polityka - zbędne klikanie i czytanie tekstów, bonusy z polityki mają minimalny wpływ na grę.

Pociągi - totalnie bezużyteczne, zwłaszcza że są wahadłowce.

Rywale - stosunki z nimi nic nie wnoszą. Handel mocno ograniczony, nie możesz złożyć oferty np. rzadkie metale za części maszyn, masz losowe i z góry narzucone oferty typu żywność za cement, czy inny surowiec, którego nigdy nie brakuje. Tajne operacje - możesz komuś wykraść drony albo kolonistów, w ilościach kilka sztuk. Nonsens.

Lądowanie na asteroidach. No można, tylko po co? Jedyna ciekawa rzecz jaką można tam znaleźć to egzotyczne minerały. Przydały mi się dosłownie raz, do ulepszenia paneli słonecznych, aczkolwiek obyłbym się i bez tego. Kolejna niepotrzebna i nic niewnosząca rzecz.

Eksploracja podziemi - nużąca i upierdliwa, a oprócz anomalii (żeby sobie przyśpieszyć badania albo odkryć nowe) nie ma tam nic ciekawego.

Twórcy dodali masę zbędnego gówna, a nie dodali najciekawszej rzeczy w grze - tajemnic. To jest dla mnie totalnie niezrozumiałe, bo w oryginale tajemnic było mało, a urozmaicały każdą rozgrywkę. Na tym powinni się twórcy skupić.

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl