Niech w ogóle walną 300% ceny i będę siedział na laptopie przez 20 lat zamiast 5.
A PS5 będzie używane przez 15 lat (jak ten ciekły metal mi nie spali konsoli).
Nikt się nie spodziewał że z biegiem lat wzrośnie zapotrzebowanie na elektronikę i dopiero teraz budują nowe fabryki.
Planowanie produkcji LVL infinite, i teraz mamy bulić chore ceny, bo banda krawaciarzy nie domyśliła się przez 20 lat że będzie wzrost zainteresowania elektroniką użytkową.
Mi tak nie rośnie wypłata, bym sobie pozwalał na zakup sztucznie drogiej elektroniki.
Życzę tym producentom jak najgorzej, niech najlepiej w ogóle przestaną produkować cokolwiek dla konsumentów, to twórcy gier zostaną zmuszeni do optymalizacji gier by działały nawet na 10 letnich laptopach z grafiką GTX 1650.
Planowałem tak za rok-dwa kupić całą nową jednostkę opartą na AMD, ale sorry, za 2 lata jak mają walić podwyżkami to nie będę płacił za sprzęt warty wczoraj-dzisiaj 8000 zł, dwukrotnie więcej bo panuje zmowa cenowa i wymówki "bo bardziej się opłaca robić dla AI".
Ciekawy jestem jak ludzie będą korzystać z tego AI jak sprzęt tak drożeje że praktycznie nikt tego nie będzie używał?
Kto tak będzie płacił za to AI jak wszędzie prawie za darmo xd Te koszta im się nie zwrócą.
No to jest chore - dysk SSD Sandisk 1 TB - z półtora roku temu kosztował 320 zł? A dziś patrzę 789 zł xDDD
Dysk HDD talerzowy - 1 TB 2 lata temu 259 zł? a dziś 349 zł xD Tak, tak na pewno AI biorą dyski HDD talerzowe.
Technologia powinna tanieć, a nie drożeć!
Pracodawców nie interesuje że mnie nie stać już na elektronikę....