Po tym co zobaczyłem w zeszłym roku, stwierdzam, że cała ta gala jest po prostu śmieszna i tak naprawdę nie ma znaczenia, skoro Sony samo sobie najczęściej wręcza nagrody.
Fakt faktem jest tam jakiś wątek w którym można zaflasyfikować podgatunek romans
Fakt faktem sam gatunek romans od lat stał się tak schematycznie generyczny wręcz że ubogi naiwny zero jedynkowy cukierkowy bądźmy szczerzy dziecinny że zacząłem go zwyczajnie omijać jeżeli temat przewodni to właśnie ta owa fraza
I niestety bądź stety to jest wina konsumentów ponieważ są zbyt empatyczni na coś mocniejszego
Kiedyś romanse potrafiły przeplatać kontrowersję jak i tematy taboo
Jeżeli Dandadan trafia na drugie miejsce to albo jest już tak tragicznie w tym przedziale że coś szczątkowego zajmuje drugie miejsce albo zwyczajnie konkurencji nie było w tym terminie albo co równie prawdopodobne wygrała rozpoznawalność popularność
Ciężko mi stwierdzić ponieważ każdy z tych scenariuszy jest równomiernie prawdopodobny
Brakuje mi tu jakichś dramatów albo psychologi czegoś głębszego z jakimś ewentualnym przesłaniem czegoś co o czymś więcej opowiada czegoś co nie wygląda jak typowa telenowela czegoś co przyfasoli młotem pneumatycznym niczym chociażby School Days z jego realiami i ukazywaniem prawdy że chemia nie jest zero jedynkowa niczym z perfekcyjnego świata że można się wywalić z rowerka że może to komuś zniszczyć życie jeżeli ktoś traktuje miłość jako same wzloty że ludzie są bywają zwyczajnie dwulicowi nieodpowiedzialni że są dwie strony medalu tego obrazka a nie tylko cukierkowa chemia i naiwność o życiu którego ktoś(w tym przypadku odbiorca) nie rozumie
Że tak jak kobiety kierują się częściej emocjonalnie niż logicznie tak faceci potrafią impulsywnie a czasami tworzy to mieszankę wybuchową o nazwie realia
Ultra niedoceniony tytuł w którym takie chore akcje które przeplatają się w tym tytule to ja widywałem z autopsji w życiu w otoczeniu za nastolatka jako codzienność
Albo brakuje mi tytułów takich jak także prze genialny Clannad itp albo White Album 2 itp
Nawet bywały tytuły w których była zawarta warstwa kazirodztwa jak chociażby Yosuga no Sora
Dzisiaj to już tylko telenowela jedno i to samo dla 12 letnich mentalów
z samego sezonu zima 2025 jest
Class no Daikirai na Joshi
Kuroiwa Medaka ni Watashi no Kawaii ga Tsuujinai
drugi sezon 100 dziewczyn
Kono Kaisha ni Suki na Hito ga Imasu
Honey Lemon Soda
romans w dandadan jest na poziomie tego z solo leveling.
Crunchyroll ma downa po prostu.
Dalej nie rozumiem tytułu anime roku skoro żadno z anime z tego roku nie zostało nominowane, jak chcą uwzględnić produkcje z ubiegłych lat to powinni zrobić po prostu 2 nagrody na jeden rok a nie ominąć fakt że dostaliśmy na początku roku taki pakiet anime mogących walczyć o tytuł