15h na cztery rożne przejścia. Pierwsze ukończenie w lekko ponad 3 godziny.
Absolutnie przepiękna gra, mocno chwytająca za serce.
Śliczna muzyka, która jak pozostałe elementy gry - stale potrafi zaskakiwać.
Przepiękna grafika - niesamowicie ładne rysunki świetnie uchwytujące brutalność, piękno, zagubienie i wiele innych namacalnych emocji.
Niesamowita praca dwóch aktorów głosowych - nadają każdej "postaci" całkowitej unikalności.
Żadnych zastrzeżeń do fabuły - prowadza jest bardzo dobrze, świetna narracja. Poszczególne wątki potrafią rozkwitnąć w prawdziwe emocjonalne arcydzieło. Niektóre z zakończeń wyciskały ze mnie łzy.
Prawdziwy, emocjonalny rollercoaster. Osobiście nie byłem w stanie
spoiler start
uśmiercić Księżniczki w rozdziałach innych niż pierwszy, gdzie miejscami nie ma innego wyboru. Wszystkie powłoki które doprowadziłem przez te cztery podejścia, doprowadziłem pokojowo, bez ranienia ich. Gra oferuje sporo zawartości która jest ujawniana po uśmiercaniu Księżniczki, ale emocjonalnie gra na mnie zadziałała zbyt mocno i nie byłem w stanie się do tego zmusić
spoiler stop
Gra która zostanie w mojej głowie na zawsze. Jedyne do czego mogę się przyczepić to sam finał i wpływ naszych wyborów na jego przebieg
spoiler start
, a właściwie jego brak. Szkoda że nie ma znaczenia jakie powłoki doprowadzamy, ani w jaki sposób.
spoiler stop
. Finał sam w sobie jest prowadzony bardzo dobrze, ale przez ten brak, nie bylem w stanie wystawić grze oceny pełnej dziesiątki.