Tylko tak przypomnę - Severus Snape był to wysoki mężczyzna o bardzo bladej cerze, ziemistej, niemal woskowej skórze co w połączeniu z czarnymi, przetłuszczonymi włosami, ciemnymi oczami i haczykowatym nosie nadawało mu ponury, wręcz upiorny wygląd...
Tylko tak przypomnę - Severus Snape był to wysoki mężczyzna o bardzo bladej cerze, ziemistej, niemal woskowej skórze co w połączeniu z czarnymi, przetłuszczonymi włosami, ciemnymi oczami i haczykowatym nosie nadawało mu ponury, wręcz upiorny wygląd...
Całkiem fajnie to wygląda. Może trochę takie zbyt "friendly", ale możliwe, że tak jest po prostu zmontowany ten zwiastun.
Pierwsza prosta myśl która mało komu przyjdzie do głowy bo właśnie jest ona zbyt prosta mianowicie po co oni nakręcili remake filmu, a nie nowej wersji książki.
Na co to komu?
Pierwszy sezon = Komnata Tajemnica.
Jednak jak widać, bardzo słabo trzymają się materiału źródlowego.
Casting filmowy byl jednak bardziej epicki i plejada brytyjskich gwiazd tam zagrala.
Tutaj same nonamy. 1:43 juz pomijam.
Nie wygląda to źle, natomiast jest bardzo podobne do pierwszego filmu ze starej serii, czyli "Kamienia Filozoficznego" przez co tym bardziej nie rozumiem po co właściwie to robią. Jest tyle ciekawych serii powieści i książek fantasy, które można by przenieść na mały ekran to oni serwują nam powtórkę z tego co wszyscy już znamy.
Dobrze widziałem, Snape ma dredy, wygląda jeszcze gorzej niż myślałem XD
Jestem fanem filmów harry potter. Aktorzy są w moim wieku i z nimi się wręcz wychowałem na tych filmach. Każdy z nich oglądałem w kinie a gdy wyszedł już oststni to od tamtej pory, co roku oglądam wszystkie filmy, po jednym dziennie. To moja tradycja od 15 lat :) dla mnie to jest już jak serial i nie widzę potrzeby ani sensu robienia nowego. Przy jedynce i dwójce, widać trochę już to słabe CGI, ale później to wygląda jak wysoko budżetwe kino fantasy które absolutnie nie ma się czego wstydzić w 2026. Teraz by pewnie nie potrafili zrobić tego lepiej.
Polecam zaobserwowac kto jest tak naprawde zafiksowany na punkie rasy i koloru skory, i komentuje tylko to pomijajac calkowicie cala reszte trailera (calkiem fajnego i dobrego zreszta. Widac nizszy budzet, ale wychodzi na to ze bedzie to duzo glebsza adaptacja niz filmy), pomijajac ze jest to film dla dzieci i mlodziezy ktore ogolnie maja w takich adaptacjach kolor skory gleboko w pupie, i pomijaja doslownie wszystko tylko nie ta jedna rzecz, ktora jest dla kazdego NORMALNEGO czlowieka niewazna.
Tak jest zreszta za kazdym razem.
Sam trailer calkiem fajny. Wali klimatem. Duzo szczegolow, ktorych w filmach nie bylo (szkola, obcinanie wlosow... swoja droga aktorka robi swietna robote tutaj).
Niestety przy kazdej probie dyskusji trzeba bedzie przesiac posty oszolomow.
EDIT: Po obejrzeniu drugi raz... wydaje mi sie ze zastosowano tu podobny "trik" co w Matrixie (gdzie jest rozny color grading w real life i w Matrix). Sceny w drugiej czesci (Hogwart) maja ciemniejsza, cieplejsza i bardziej "cozy" kolorystyke i oswietlenie. Sceny w real life (a zwlaszcza w Dursleyow i szkola) sa bardziej wyblakle a kolorystyka jest zimniejsza i sterylna.
Fajny zabieg i pokazuje, ze dobrze ogarniaja temat.
Zgadnij.
Zreszta patrzac no to jak wierna jest reszta trailera i z jaka miloscia wydaje sie to zrobione, to jestem pewny ze ten casting jest tylko po to, zeby robaki powylazily z ziemi. Jak lep na muchy.
Jeszcze jak okaze sie ze koles dobrze zagral, to bedzie tylko wisienka na torcie.
Keep up good job lol.
Co do Snape'a, to o ile sam bym wolał inny casting, to cóż, został wybrany już strasznie dawno, trochę się przyzwyczaiłem na tę myśl, też sympatyzuję z aktorem mimo wszystko po tych ostatnich newsach i między innymi reakcji ludzi, w tym na GOLu.

In the Harry Potter books, Severus Snape is consistently described as a thin man with sallow (sickly, yellowish-pale) skin, a large hooked nose, and uneven, yellowing teeth. He has shoulder-length, greasy black hair that frames his face like curtains and cold, dark, "void-like" eyes.
Już pal licho, że zaorali tak świetną postać przez kontrowersyjny wybór aktora, ale na pierwszy rzut myślałem, że to Whoopi Goldberg :DD
A zwiastun bardzo fajny... Mogłaby być adaptacja idealna ;)