Mogli do mnie napisać, ja bym im z pocałowaniem ręki pokatalogował te książki za połowę tej kwoty
Jak można pisać takie brednie w tytule. Katastrofa finansowa dla Amazona bo wydali 2 miliony dolarów?! Firma o wycenie giełdowej 2 500 000 000 000 $ (2,5 biliona dolarów). Puknijcie się w te łby puste.
Tyle, że Amazon generuje zysku ponad 200 baniek dziennie także pewnie za bardzo się tym nie przejęto...
Amazon generuje zysk, bo oszczędza w każdym możliwym miejscu, a nie dlatego że rozwala pieniądze na prawo i lewo...
Co widać po redukcji wydatków m.in. na platformy takie jak TTV, gdzie broni się przed uywaniem AWSu do transkodowania w lepszej rozdzielczości. Swoją drogą akurat to, może być słuszna taktyka, bo jak branża AI sie wysypie z dużej kasy zainwestowanej w to, to moc obliczeniowa stanieje i nie będzie można na AWSie tak dobrze zarabiać, więc kują żelazo póki gorące. Bo za abonamenty i opłaty tego typu branża AI raczej nie będzie się w stanie rozwijać w dalszym ciągu na tą skalę...
W Amazonie na wszystkim oszczedzają obecnie, by pokazać jak największy zysk. Kasują projekty typu New World itp.
Wczoraj “wydałem” 12 milionów dolców na kilka rzeczy dla R&D. Jak się nie zwróci to dopiero będzie katastrofa finansowa, co nie Zbyszek? ;)
btw warto zobaczyć ostatni wynik finansowy amazona zanim się zacznie takie kwiatki pisać;)
Celowy zabieg majacy na celu obnizanie wartosci Anthropic na rzecz swoich rozwiazan. Propaganda i Zniechęcanie
Ja pier....... Prawdziwa katastrofa taka sama moje przytrafiła wczoraj zgubiłem 5zl i k...... nie wiem co zrobić brakuje mi na życie teraz