Ciekawi mnie czy dodatek zmieni Wildsy na tyle, że przestaną być kupsztalem. A takich zmian potrzebaby bardzo dużo.
No jestem ciekaw co ten dodatek wprowadzi. Gra aktualnie jest zbyt casualowa, za bardzo uproscili farmienie surowców na bronie i zbroje, walka też bardziej dynamiczna i pozycjonowanie nie jest już tak ważne. Tego raczej nie poprawią, ale może dodadzą jakiś content dla weteranów serii.
Patrzac na urywki... nie zapowiada sie, ze pozbeda sie tej casualizacji. Nadal widac latanie/jezdzenie na mouncie na autopilocie i walka w ktorej pozycja nie ma znaczenia (koles GSem wywalil 3 czy 4 spore ataki na morde rathalosa zanim mobek zareagowal, srsly?). Ah no i oczywiscie, poniewaz gra byla zbyt latwa, dodaja kolejne super ataki w stylu silkbinda czy artsow (booster glove czy cos). Na deser: 15 godzin nowej fabuly (z czego 13 godzin to filmiki, 30 minut na walke z lao shanem i 90min na zatluczenie pozostaluch nowych potworkow), zeby każule mogly poklepac sie po pleckach, stwierdzic ze "skonczyly gre, byl latwa" i moglo pojsc dalej do kolejnej gry do odhaczenia. Jak przez lata MH byly dla mnie peorder/day1purchase tak teraz... poczekam na komentarze od weteranow serii i na znizki.