Komentarze do opinii: Realizm, kontrowersyjna technologia i Gwiezdne wojny bez Jedi. Czy Łotr 1 był najodważniejszym filmem Disneya w świecie Star Wars?

Forum inne
Dodaj komentarz
08.03.2026 16:01
Grifter
1
2
odpowiedz
Grifter
54
Konsul

Jestem akurat po seansie Andora i powtórce Rogue One i... zgadzam się z każdym zdaniem! Najlepsze "świetlówki". Może dlatego, że "świetlówek" tutaj nie ma.

08.03.2026 17:15
😉
3
odpowiedz
NightGeisha
9
Generał

Mnie obchodzi na ten przykład.

08.03.2026 22:08
Marky
4
1
odpowiedz
Marky
34
Generał

Tak. I to obok Andora i Mandalorianina przykład, że można zrobić Gwiezdne Wojny bez Jedi i Sithów i mogą być to udane Gwiezdne Wojny.

08.03.2026 23:56
5
odpowiedz
2 odpowiedzi
Felipesku
80
Konsul
Wideo

No ta CGI gębą to tak źle wygląda że aż straszy, to w Terminatorze 2 z 1992 pozamieniali a dwie dekaty później już nie dali rady?.... Moim zdaniem poszli na łatwizne i dokladnie tak było bo dało się to zrobić klatka po klatce i wyglądałoby tak jak potrzeba... Sam robię takie rzeczy, robiłem dla Amerykańców klatka po klatce pewne rekonstrukcje do materiałów na zlecenie no nie ważne ja uważam że bym to ogarnął za dobrą kasę bez żadnej nowoczesnej technologii 8 by wyglądało dosłownie tak jak sfilmowana prawdziwa postać.

https://youtu.be/yuAa-BM5das

Poza tym film bardzo mi sie podobał.

post wyedytowany przez Felipesku 2026-03-09 00:03:04
09.03.2026 00:43
5.1
1
stud3nciq
90
Pretorianin

Felipesku 

Tyle, że w Terminatorze 2 mieli do dyspozycji żywego Arnolda którego można było nakręcić pod identycznym kątem i oświetleniem. Natomiast Peter Cushing niestety już od dawna spoczywał na cmentarzu i trzeba było modelować ręcznie. Widać że się starali, ale wyszło to marnie, sceny z jego ujęciem to podręcznikowy przykład efektu "doliny niesamowitości", podobnie jak odmłodzona Leila. No ale nie mieli deepfejków jak dzisiaj.

09.03.2026 08:59
5.2
Felipesku
80
Konsul

stud3nciq

To się bierze ze zdjec jego gebe i nagrywa sceny pod takimi kątami żeby mozna było nałożyć a nie taka amatorkę sie odpierdala. Ja na to patrzeć nienmoge to amator w Blenderze by stworzył lepszą mordę.

09.03.2026 00:15
WolfDale
😜
6
odpowiedz
WolfDale
96
~sv_cheats 1

Gałgan Jeden

09.03.2026 14:30
7
odpowiedz
vayha
26
Centurion

Andor miał poziom. To był serial na miare naszych czasow. O ile pierwszys sezon stal w rozkroku o tyle drugi zostal juz potraktowany powaznie. Przy tej powadze Rogue One nie ma sensu. Nie wiadomo dlaczego Andor miałby słuchać i wykonywać polecenia jakieś dziewczynki która niewiadomo skąd staje się jakimś ekspertem od ruchu oporu. Ręce opadają. Nie można porównywać Andora do Rogue One bo tu nie ma spójności. Chronologicznie nie da się tego oglądać bo próbowałem zrobić to w ten sposób. Nie można z poważnego szpiegowskiego serialu zrobić politycznej kupy dla dzieci na samym końcu.

09.03.2026 16:51
8
odpowiedz
twojp467112
0
Chorąży

Nie nie był najodważniejszym bo kreffff się nie lała strumieniami ani żadnej nagiej kobiety nie było czy sex sceny , więc o czym wy tu do nas

10.03.2026 09:33
9
odpowiedz
jako8436703776
2
Chorąży

Moim zdaniem świetna Ahsoka

12.03.2026 10:30
Janczes
10
odpowiedz
Janczes
212
You'll never walk alone

zdecydowanie najlepszy film Gwiezdnych wojen od czasu sprzedazy przez Lucasfilm.
Sceny walki na tej planecie były naprawde mocno dynamiczne i dobrze zrealizowane. Przyjemnie sie ogladalo.
no i ta scena z Vaderem jak wszystkich wycina <3

13.03.2026 13:42
11
odpowiedz
Jaśńicki
11
Legionista

Nie Łotr 1 a "Złodziejaszek jeden", jak mowi moj tata!

Forum Forum inne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl