Czyżby marketing W4 ruszał? Coś ostatnio dużo artykułów na temat CDPR...
Może nowy trailer na Game Awards w grudniu 2025 i premiera 2027?
Raczej nie, PC Gamer podłapał staroć, a GOL skopiował za nimi. Wywiad, z którego pochodzi to info, został pierwotnie opublikowany w maju, na innych stronach znajdziesz wiele wpisów na ten temat.
Od 11 listopada czyli przez pięć dni pojawiły się takie teksty tutaj:
- „Nikt nie wierzył, że to możliwe”. Szef CD Projektu o tym, jak trudno było sprzedać pomysł na Wiedźmina 3
- Szef CD Projektu bał się, że gracze nie zrozumieją Wiedźmina 3. Wtedy nadeszła niespodziewana pomoc
- Mało brakowało, by Wiedźmin 3 nie oferował jednego z najtrudniejszych wyborów. CD Projekt dodał go prawie na samym końcu
- Przed premierą Wiedźmina 3 CD Projekt Red obawiał się rywalizacji zwłaszcza z jedną grą. „Po prostu nas zmiażdżą”
Serio?
Praktycznie codziennie piszecie jakieś durne artykuły o W3. Na prawdę nic innego się w branży nie dzieje i zostaje Wam pisanie w kółko o dziesięcioletniej grze?
Już pomijając fakt, że Arkham Knight na premierę był tak fatalnie zoptymalizowany, że problem z Cyberpunkiem 2077 przy tym to był pikuś.
Był źle zoptymalizowany tylko na PC, na konsolach gra działała dobrze i sprzedawała się znakomicie. Natomiast Cyberpunk 2077 miał problemy na każdej platformie.
Batman był bardzo dobrze zoptymalizowany. Problem polegał na tym, że ludzie odpalali ten tytuł na kilkuletnich ziemniakach licząc, że będzie śmigał tak dobrze jak poprzednia odsłona. Po lamencie z gry wycięto masę ficzerów aby lud był zadowolony i aby gra w końcu mogła działać na PotatoPC.
Arkham Knight i Sajberpank raczej podobny poziom na premierę miały.
Nie wymyślaj nic nie ścinało, grałem na premierę i gra latała bez problemu w 60 klatkach. Do tego wszystkiego nagrywałem rozgrywkę, w czasach kiedy karty graficzne nie miały dedykowanych czipów do tego przeznaczonych. Jeśli Batman ścina Ci w obecnych czasach to masz coś nie halo ze sprzętem. I na premierę wersja PC nie różniła się od wersji na konsole. Dopiero po lamencie wycięto i obcięto masę technik.
To ty wymyślasz. Na premierę wersji PC brakowało efektów graficznych i potem były one przywracane. Wszystkie media o tym wtedy pisały: https://www.gry-online.pl/newsroom/batman-arkham-knight-na-pc-z-gorszymi-teksturami-i-bez-efektow-dostepnych-na-konsolach/z7169be Port na PC to była zwykła fuszerka, gdyby było inaczej to by go nie wycofywali ze sprzedaży. No i oczywiście, ze ścinało i ścina dalej, bo nigdy tego do końca nie naprawili. Czytałem o tym 10 lat temu i to chyba było coś ze streamingiem assetów.
Wyjaśnijmy sobie jedno. Ja nie czytałem o tym co media pisały na temat Batmana AK, tylko w niego grałem i swoją opinię opieram na tym co widziałem na ekranie. U mnie gra działała bez zarzutu. Obiły mi się o uszy informacje o "Poważnych problemach", z których się śmiałem grając w grę. Ty natomiast rzucasz linkami jak by to była prawdziwa prawda udowadniając, że w cale na premierę nie grałeś w Batmana AK. Tylko powielasz opinię ludzi, którzy odpalali w tamtym czasie grę na PotatoPC. To że sprzedaż gry została chwilowo wstrzymana to tylko dlatego, żeby usunąć z gry elementy, które powodowały problemy na słabym sprzęcie. Chociażby zmniejszono efekt dymu wydobywający się z pod kół pojazdu. Więc jak chcesz dyskutować na temat jakieś gry to najpierw w nią zagraj.
Czy rozstrój żołądka, zwany potocznie sraczką, której uległ zastępca kierownika do spraw cateringu na osiem minut przed premierą, będzie tematem następnego newsa?