Dobra informacja, chociaż bardziej cieszyłbym się z konkretnej daty premiery finałowego sezonu.
Sam chciałbym już mieć to z głowy, i odhaczyć do obejrzanych.
Sam tytuł nie jest czymś wybitnym tak ogólnie, aczkolwiek ten miks motywów z godzilli, wystarczył bym wsiąkł.
Niby mało, bo shonen jak to shonen, ale konstruktywność wystarczyła, i jest to strzał w dziesiątkę, zwłaszcza że te Kaiju i kadry z nimi, ulala robią wrażenie, coś jak te tytany z SNK dawniej.
Gdyby właśnie nie tematyka zawarta w tytule, prawdopodobnie nawet bym tego tytułu nie dostrzegł.
I tak sobie myślę, że jeśli już twórcy "załatwili" widzów takim cliffhangerem, to chociaż finał powinien pojawić się szybko, a tu cisza.
Jednak miło obejrzeć wtedy, niekoniecznie będąc miłośnikiem, coś jak przy Madoka, można nie przepadać nawet za gatunkiem mahou shoujo, aczkolwiek tytuł komuś prawdopodobnie podejdzie, zawartym kontentem, czy nawet futurystycznymi kadrami.
Ja to miałem o tyle śmiesznie że w tym samym czasie leciałem ten sezon Kaijou, a zaraz po nim DanDaDan S2, a tam parodiowanie Kaiju, myślałem że opluje monitor z śmiechu. XD