To jest doprawdy żenujące, ze takie studio nie może jednocześnie wydać gry na wszystkie platformy.
W przypadku tego tytulu to tak. Gdybym nie mial ps5 to cholernie by mnie bolalo, ze nie moge grac w gta vi na premiere. No i jeszcze czekac 2 lata. Dodatkowo pewnie miec zaspoilerowane wszystko o tej grze. Bo nie czarujmy sie , ale o grze bedzie milion artykulow o kazdej pierdole. Nawet jak otworzysz lodowke to tam bedzie GTA VI. Niestety, ale zmuszaja do kupna konsoli dla tej gry. Wielu ludzi to zrobi tylko dla tej gry. Dodatkowo jak wyjdzie na pc to sporo ludzi znowu zakupi jak to bylo z gta 4 i gta 5.
Wersja na PC-ty wyjdzie zaraz po konsolach nie dłużej niż 3-9 miesięcy.
Mam przeczucie że premiera PC wyjdzie z premierą na PS6 już w podobnym okresie
To jest doprawdy żenujące, ze takie studio nie może jednocześnie wydać gry na wszystkie platformy.
Coś mi się wydaje że oni coś wiedzą o nowych konsolach które mogą wyjść więc być może zmiana premiery jest tym spowodowana by mogło wyjść na nową generację i tą obecną która teraz jest :)) więc chcą jeszcze przeczekać i dopieszczać produkt ile się będzie dało.
Choć trochę dziwne że mając tylu pracowników, sprzęt, możliwości i pieniądze, "niemogą poradzić sobie " z gierką.
W innej branży taka opieszałość i lawirowanie by nie przeszło. Też i w branży IT nie związanej z grami też by coś takiego nie przeszło.
No i znowu sprzedadza 2 razy ta sama gre. Bedzie wydanie na te konsole co sa teraz. Potem oglosza wersje pc i rownoczesnie wyjscie wersji lepszej graficznej na nowe konsole. No i oczywiscie przez x lat GTA Online i ciagniecie kasy z sprzedazy shark cards czy jak to sie bedzie nazywalo. Potem po paru latach rozdawnicto za darmo, aby sie ludzie zlapali na Online i placili. No i za 10+ lat moze kolejna odslona. Sporo z nas juz jej nie dozyje. Taki life.
Dla mnie to mogą i wydać w 2030 (ale pewnie wydadzą wcześniej, bo kasa z Online musi się zgadzać), bo mam wyjebane w tę grę
Jak się za dobrze rozbujają z tym odwlekaniem premiery PC to prędzej się zagra w nowego Cyberpunka aniżeli w GTA6, dla ,mnie nie ma to znaczenia bo aż tak na grę nie czekam ale są tacy co czekają i czytając artykuł na pewno się wkurzają.
Szczerze to oni sprzedadzą tę grę 3 razy. Teraz na konsolę, potem na kolejną generację konsol i na PC. Kasa nasi się zgadzać :)
499zł podstawka. Dostęp do online 249zł, ale tylko po zakupie podstawki. Dajcie znać Rockstarowi, że i tak się sprzeda
Tak szczerze to powiem, że jestem na 80% pewien, że gra nie wyjdzie na PC. Dlaczego? Otóż oni nie chcą powtórki z oszustwami w GTA Online.
haha, dobre, jakoś nie widzę, by zrezygnowali z tak ogromnej kasy z gta online :).
Oczekiwania ludzi dotyczące VI są tak ogromne, że nie zdziwię się, jeśli masa ludzi będzie czuła się zawiedziona widząc, że dostaną po prostu GTA V z lepszą grafiką i mechaniką rodem z RDR2. I podejrzewam, że tak właśnie będzie xD
Czy ja wiem? Vice City i San Andreas to najlepsze części serii. Choć piątka to dobra gra, GTA to już nie ta sama marka co kiedyś. Życzę żeby się udało.
Przecież San Andreas wyszło 2 lata po premierze Vice City. Ludzie nawet nie zdążyli się dobrze nagrać i już wyszła kolejna część, więc nie zdążyli mieć nawet jakichś wielkich oczekiwań. Na dodatek gra dostała usprawnienia znacząco wpływające na rozgrywkę - pływanie, przeskakiwanie przez przeszkody, wspinanie się itp. Do tego wręcz ogrom nowych broni, pojazdów i wielki obszar z terenami pozamiejskimi.
Na GTA VI trzeba będzie czekać 14 lat i niczego przełomowego tam nie będzie, bo nie wymyślą koła na nowo.
Dwa lata to wystarczająco dużo czasu, żeby ukończyć grę w 100% i to parę razy. Pamiętaj, że wtedy nie było trybu online. Ten ostatni jakoś mnie nie zainteresował. Piątkę przeszedłem kilka razy, ostatni raz pewnie ponad pięć lat temu. W GTA VI też zagram ale zapowiedzi i obietnice twórców ani mnie ziębią ani grzeją. Zobaczymy jak będzie po premierze.
Via Tenor
Mam wrażenie, że oni robią to specjalnie, żeby to tak jak GTA 5 sprzedać 3 razy. Chcą wydać jak najpóźniej, żeby było blisko konsoli nowej generacji PS6 i nowego XBOXa. Wypuszczą okrojoną wersję na stare, ludzie będą mieli sraczkę, bo GJE TE A SZEŹDŹ więc to kupią potem wydadzą na next geny być może z nową zawartością itd. ludzie znowu kupią, a potem na PC i zarobią 3 razy na co niektórych.