Można? Można! I po co było wciskać ten kit. Pięknie obalili teorię 200GB gier AAA które "muszą" tyle mieć.
Podziwiam, że wydali hajs na kompresję gry, który nie wnosi dla nich nic, bo ludzie i tak w to grają, a pobieranie obciąża tylko serwery steam, a nie ich.
Przecież oni sami wciskali ten kit, a teraz się tłumaczą na steam skąd mieli dane z tyłka, Nixxes musiał partaczy uratować lol
Ja dalej nie rozumiem jak w tej grze dziala matchmaking. Myslalem ze wchodze na planete i dolaczaja gracze a czesto biegam sam. Nie wiem co zle robie.
Ale to jest po prostu mniejszy instalator do pobrania, który po instalacji zainstaluje nam 134 GB gry, czy cała gra będzie ważyć tyle co ten instalator?
edit> ok sprawdziłem sam i faktycznie cała gra waży 22 gb co mnie skutecznie zachęciło do zostawienia gry na dysku. Fajnie jakby więcej deweloperów skupiała się na kompresji miejsca na dysku swoich gier, dla mnie ma to znaczenie.
Tylko teraz pytanie ile będą trwały aktualizacje. Nie pamiętam już dokładnie ale miałem jakąś grę która nawet przy małym patchu strasznie długo się aktualizowała (już po pobraniu danych), zapewne właśnie musiała dekompresować i kompresować zawartość. Mam nadzieję że nie będzie tu tak samo.
Czyli co, wywalili obowiazkowe sciaganie plikow dla innych jezykow niz ten, w ktorym chcemy grac?:P