Gra jest świetna... Do pewnego momentu. Po 2-3 sezonach można rzec, ze widzieliśmy juz wszystko. Bardzo szkoda, ze jest tak mała różnorodność w budynkach ( są bardzo podobne i poza domami, które mogą być również z kamienia oraz ocieplane ) to w zasadzie reszta budynków jest dosłownie "na jedno kopyto", poza zmianą ścian na kamienne i strzechy na dachówkę. W grze jest glina, czemu nie dostaliśmy pieca do cegieł i tekstur z tym powiązanych? Magazyn 1 tieru, a 3 rozni sien jedynie pojemnością i wytrzymałością, az szkoda, ze nie ma chociaz innych leoszych materiałów 2 -3gatunki drzew do ścinania - tylko jeden rodzaj desek, kłód itp. Mamy z początku miedź, zaraz cynę a przez to brąz i za chwilę żelazo, no i to tyle. Aż sie prosiło o dodanie kolejnych "tierów". Mamy co robić w grze przez 30-40h. Później to powielanie tego samego, tych samych budynków i dokładanie ludzi do polowania, rąbania, wytwarzania, hodowania i uprawiania. Z hodowanie i rolnictwem będąc obiektywnie szczery można sie dłużej zabawić przez różnorodność zwierząt, ale reszta czynności bywa aż do bólu odtworcza. Trochę ponarzekałam jak na grę z 96% pozytywami, ale po prostu wymieniłem kilka dość istotnych wad/braków, które nie są i nie byłyby jakimś mega wyzwaniem do poprawy. Gra jest super, a początek wciąga jak bagno, kiedy dopiero zaczynamy, później niestety pojawiają się te wady.
Gra super bardzo mi się podobała tylko mam jeden problem co do tej gry na xbox one gra ma Polski dubbing gdzie jest jak śpiewa zespół w karczmie to aż ciarki pospłacać idą, a na pc tego nie ma wielka szkoda.
Gra drętwa. To pokazuje jak gracze spadli na dno. Ile jest lepszych gier podibnego typu.
> Miej w nazwie gry słowo Medieval
> W grze nie istnieje chrześcijaństwo ani Kościół, nie ma kościołów, świątyń, kaplic, duchownych czy kapłanów, w ogóle brak jakichkolwiek form religii lub kultów, z których słynęło średniowiecze xD
Polecam znudzonym Bellwright. Jak tylko ogarną optymalizacje i gra wyjdzie z EA to będzie petarda...
Yup, nie mogę się doczekać, aż będę mógł grać, bo narazie po updejcie nie da się grać na moim dość wiekowym pc(ale bez przesady)
Natomiast MD.. po 30 godzinach już widzieliśmy wszystko poza pojedynczymi peirdolkami. Wszystko na jedno kopyto, nie da się nawet postawić mebli w domu ani obracsc upraw. Próbowałem z tym walczyć, ale mi napisali w stylu jak śmiem w ogóle zegos zadać, przecież oni za darmo dają update!
Nie to, żeby w pół zrobioną grę nagle nazwali 1.0... nie mówiąc o odcinaniu kuponów w stylu 20 złotych za pięć kraczkow. A jak spytałem o ciekawsze budynki (widzieliście gdzieś drugie piętro? Czy w średniowieczu nie było? XD) czy rzeczone meble lub fakt że jeden ciul gdzie postawimy wioskę, zawsze będzie tyle samo zbieranych surowców itd, odpisali mi że tak ma być że limitacje silnika (ta, chyba programowania) i w ogóle to dziwny jestem.
Więc ta.