Gry lipca 2026Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 roku
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: „Pokazuje jak złe stały się dialogi Ubisoftu”. Fani Assassin's Creed sądzą, że Black Flag Resynced ujawnia skąd biorą się problemy serii

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
15.07.2026 16:21
OldManLucifer
1
odpowiedz
OldManLucifer
5
Legionista

Ogrywam pierwszy raz te część i jestem ciekawy czy też zauważę taką "różnice w jakości" :D

15.07.2026 16:30
2
odpowiedz
lis22
100
Generał

Gra to nie książka ani film, fabuła, dialogi to tylko pretekst dla gameplayu i czystej akcji, chyba Nikt nie gra w AC dla dialogów?
Jestem osobą słabowidzącą, widzę tylko jednym okiem w 50%, więc jeśli gra nie ma dubbingu to dialogi i tak czytam piąte przez dziesiąte, dla mnie liczy się sam gameplay.

15.07.2026 16:56
duxdaro
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
duxdaro
78
Konsul

Próbowałem grać w Shadows, ale im dalej, ty więcej rzeczy mnie tam wkur... Od fabuły, przez postacie, cutscenki, parkour, skradanie, do nawet animacji stealth killi. Dałem se spokój i 4/10 za grafikę. Ale potem odpaliłem AC Unity. I nagle SZOK. Cutscenki oraz postacie i voice acting wyglądają o kilka klas wyżej niż w Shadows. Parkour też działa jak trzeba, a nie to sztywne coś co uprawia ta pseudo ninja... A i graficznie bardzo dobrze się Unity zestarzało. Czego nie można powiedzieć o samym Ubi, jak widać po Resynced...

15.07.2026 17:10
3.1
odpowiedz
Darek1785
10
Generał

duxdaro

Jeszcze te 10-15 lat temu gry produkowali ludzie którzy sami zawsze byli graczami, a od pewnego czasu tak się to zmieniło, że nad grami pracują zwykli korporacyjnymi pracownicy, a oni nie potrafią w gry.

15.07.2026 17:20
3.2
odpowiedz
lis22
100
Generał

duxdaro Seria AC nigdy nie stała fabułą, z wyjątkiem AC II, AC III, AC Unity i AC Origins, to nie fabuła jest tu najważniejsza, tylko realia historyczne, parkur, swoboda i wolność, walka, itp. Ja jednak zapamiętałem kilka misji, np. tą z ceremonią parzenia herbaty albo tą z duchem zamordowanego mnicha, którego widzą tylko Naoe i Yasuke, bardzo fajne są retrospekcje obu bohaterów, podoba mi się też to, że Yasuke jako obcokrajowiec może inaczej patrzeć na Japonię i na Japończyków a Oni z kolei mogą inaczej postrzegać Czarnoskórego samuraja.
Postacie w Shadows są ok, Naoe to dla mnie najlepszy skrytobójca w całej serii, gdyż posiada najlepszy system skradania i poruszania się. Bardzo dobrze, że rozdzielili asasyna i wojownika na Naoe i Yasuke, gdyż np. taki Eivor w AC Valhalla był jednocześnie świetnym wojownikiem, wikingiem, jak i zwinnym asasynem, co było kuriozalne i komiczne. Bohaterowie nie są też tak bucowaci i niesympatyczni, jak Ezio, Edward czy już w ogóle, Desmond. Parkur, skradanie się, ogólnie, sposób i lekkość poruszania się Naoe bardzo mi się spodobały - w Ghost of Yotei poruszałem się głównie konno, gdyż chodzenie na piechotę jest tam mało intuicyjne a skok praktycznie nie istnieje, w Shadows chodzę tylko "z buta", tak bardzo podoba mi się sposób poruszania się Naoe.
Skradanie jest najlepsze w całej serii ( przypomnę, że w zachwalanym Black Flag pierwotnie nie dało się nawet kucnąć poza krzakami i było tylko gwizdnięcie do zwabienia wroga ), jest tu kucanie, czołganie się, pływanie w wodzie, gaszenie źródeł światła i niszczenie elementów otoczenia, np. zimą, oraz zwisanie z sufitu niczym Batman, czego chcieć więcej? To NIGDY nie była skradanka, tylko gra akcji, w jedynce zabijało się cel i uciekało się, żeby się schować ale grałem 18 lat temu i mogę nie pamiętać wszystkiego.
Przede wszystkim w tej grze bardzo fajnie się przebywa, chodzi po nim, podziwia i odkrywa, odwiedza punkty widokowe - świat nie jest plaski i pusty jak w grze od Sony, jest szczegółowy, wertykalny, skondensowany ale jest też wiele pustych obszarów, gdzie można podziwiać piękno przyrody Japonii.
Do tego gra jest pozbawiona elementów Fantasy, takiej Valhalli jeszcze nie ukończyłem bo wymagane jest zaliczenie misji w Asgardzie, które są dla mnie nudne, tutaj skupiono się tylko na historycznym aspekcie, bez bogów i innych fantazyjnych stworzeń.
Ja jednak przechodząc do nowego Black Flaga poczułem lekki dyskomfort - brakuje mi umiejętności specjalnych podczas walki, przez co sama walka jest monotonna: blok - kontra - powtórz, i tak w kółko. Brakuje mi też lekkości w poruszaniu się Naoe, Edward jest dla mnie niezgrabny i ociężały.

15.07.2026 17:07
4
odpowiedz
1 odpowiedź
Darek1785
10
Generał

Przecież to zawsze był rynsztok jeżeli chodzi o tą serię, a właściwie to wszystko inne co wydala Ubisoft można określić dnem pod względem fabuły, dialogów i postaci.
Natomiast wydawać dzisiaj coś takiego to wstyd.
Gry Ubisoft to gry dla takich dzieciaków które grają w jakiegoś LOL-a, Minecrafta, Counter-Strike tylko nie potrafią grać w tryb wieloosobowy więc mają gry Ubisoftu dla jednego gracza i wbijają tam platynki lub inne śmieszne osiągnięcia marnując czas robiąc przez całą grę jedno i to samo mając już dostęp do wszystkiego na samym starcie bez postępu i poczucia progresu.

post wyedytowany przez Darek1785 2026-07-15 17:07:46
15.07.2026 17:23
4.1
odpowiedz
lis22
100
Generał

Darek1785 Takie "dzieciaki" w ogóle nie grają w gry single player, tylko w multi z kolegami, pytałem kiedyś na przystanku młodzieży w jakie gry single player grają bo dyskutowali akurat o grach a jeden z nich na to: co to jest single player?
Ja mam prawie 48 lat i w gry z serii AC gram od 2008 roku, czyli od premiery pierwszej części na PC, więc to nie tak, że starsi gracze nie grają w gry Ubi.

15.07.2026 17:31
5
odpowiedz
Jerry_D
84
Senator

Podaliby konkretne przykłady starych i nowych, żeby sobie człowiek porównał, bo tam pobieżnie przejrzałem wątek, ale żadnych konkretów nie widziałem. Bo tak szczerze, to ja z Asasynami kontakt mam ograniczony i z pamięci różnicy między starymi, a nowymi nie zauważę (tyle co pamiętam, to że w oryginalnym Black Flag nigdy żadnych dialogów/scenek nie pomijałem, a w origins jakieś poboczne się zdarzyło, bo klepali japami, żeby klepać, ale wartości w tym nie było).

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl