Przecież to są te same pady co do PS5 tylko z kablem USB, którego nie ma jak sie kupuje pada do PS5
Przecież chodzi tylko o rozszeżenie funkcjonalności dual sense na PC poprzez dodanie opcji konfiguracji pada i obsługi haptyki do ich dedykowanej apki .
DS od dawna bez problemu obsługuje większość gier na pc.
No wlasnie, to Sony chce sprzedawac to samo tylko z dopiskiem dla PC. A co z DualSensem ktory juz mam, co smierdzi? Cale Sony...
DS który już masz bez problemu obsłuży większość gier PC.
Też czasami używam bez żadnej dodatkowej apki.
Chociaż na pc wolę pada Xbox.
Wlasnie problem jest taki ze przez ta wieksza czesc gier musze uzywac emulatora xboxa bo DS nie jest wspierany i to mnie mocno wkurza...
Ze starszymi grami faktycznie może być problem ale to nie wina Sony.Wsparcie konkretnych padów zależy od twórców gier.Ja najczęściej na pc używam pada Xbox one.W niektórych starszych tytułach lepiej sprawdza się kablowy od Xbox 360.Sporadycznie tylko Dual Sense.
Pobrałem tą ich wspaniałą aplikację PlayStation Accessories z nadzieją, że może da się na stałe zmniejszyć jasność tych durnych światełek LED na DualSense. Oczywiście nie da się :) Jedyne co można zrobić to zaktualizować oprogramowanie.
Wiem, że można zrobić to na Steam lub przy pomocy innych programów, ale nie zawsze działa to idealnie.
Jak dla mnie to jest to mocny dowód, że to całe gadanie o rezygnacji z wydawania na PC to są bzdury.
A co ma piernik do wiatraka? Za czasów X360 też mało które exy wychodziły na PC z konsoli, a kontroler miał dedykowanego dongla aby używać na PC. Są fani DualSense i chcieliby również używać tego na PC, więc dodatkowy zarobek który wcale nie musi się równać wypuszczaniem gier z PlayStation na PC.