Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja The Sinking City 2GTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Path of Exile 2 nabrało głębi, lecz na dłuższy czas zostawia graczy z niczym. Korzystanie z jednej z najprzydatniejszych funkcji stało się o niebo łatwiejsze

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
25.06.2026 17:13
1
2
odpowiedz
Buffkiltryb
1
Junior

Tytuł uwłacza godności i rozumowi człowieka

26.06.2026 00:24
Khebeln!
1.1
odpowiedz
Khebeln!
24
Centurion

Buffkiltryb Ten tytul nie ma sensu.

26.06.2026 01:55
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Powermac
28
Centurion

Oczywiście nadal nie wiadomo kiedy gra zostanie wydana?
Dwa lata temu może się trochę ekscytowałem tym killerem Diablo 4.
Dziś już nawet nie pamiętałbym o niej, gdyby nie artykuł.

26.06.2026 07:05
Bezi2598
2.1
2
odpowiedz
Bezi2598
197
Legend

Powermac
Wiadomo, gra zostanie wydana w tym roku krotko po Exileconie

26.06.2026 10:36
2.2
odpowiedz
Funky
11
Legionista

Powermac a co te 2 lata zmieniają? został wydany jakiś bardziej zaawansowany h&s od poe? poza tym wiadomo że kolejna liga to wersja 1.0 i do końca roku mają to wydać.

26.06.2026 15:51
3
odpowiedz
4 odpowiedzi
vayha
30
Centurion

PoE2 pozostawia na razie u mnie niesmak. Gra stała sie aoe shooterem casterem. Jakby każda broń i skile były obszarowymi strzelajacymi czarami. Przyczyną tego jest po prostu slaby movement wiec przeciwwage stanowi rozwiazanie jakim jest strzelanie do przeciwnikow. I tu dochodzimi do rdzenia problemu. Gra nie ma archetypow i broni mele. Nie ma fizycznego starcia z potworami. Nie ma mieczy toporow i dagerow. I teraz jak to rozwiazą twórcy? W poe1 dopiero fizyczne uderzenie na mobie powoduje trigerowanie skila z supportami. W poe2 po prostu walisz w powietrze i to razi przeciwnikow. Jak to wiec rozwiazą? Prawdopodobnie nijak i miecze topory i dagery to beda tak jak teraz rózczki. Bedzie sie strzelac z tych broni. Gdyby mialo dosjsc do starcia fizycznego potrzebny bylby inny movement i inna praca armoru... ale patrzac na to w jakim miejscu jest 0.5 tego nie da sie zrobić bo jezeli mialoby to zadzialac w sensie mele nie mialoby juz betonowych butow tylko jakis szybki blink czy doskok to takie postacie beda OP. Bo cały pomysl PoE2 to slamazarny movement ktorym mamy niby unikac hitow. Wiec mele jest moim zdaniem trudne do implementacji zeby bylo zbalansowane. Bedzie wiec jak reszta szrotu strzelajace z ogromnym aoe. Gra u mnie na razie jest na liscie uninstall.

29.06.2026 10:31
3.1
odpowiedz
Funky
11
Legionista

vayha oczywiście że melee jest trudne do zbalansowania, zresztą to samo było w poe1. nie zmienia to faktu że jest pełno buildów duelistą(cyclone), shadowem(flicker) i marauder(righteous fire) które działają. pomysłem na poe2 jest to że kampania będzie nastawiona na metodyczny combat a wchodząc w mapki zaczniemy czyścić całe ekrany. idealnym przykładem tego jest monk w poe2 który jako melee działa, jest mega przyjemny do grania a do tego jest zwyczajnie mocny. ogólnie gra nie będzie ideałem na 1.0 ale zdecydowanie idzie w dobrym kierunku. trzeba pamiętać o tym że ggg ma teraz olbrzymie doświadczenie w tym co robi i precyzyjnie ustalony kierunek w którym idzie w odróżnieniu do tego jak wyglądało to w poe1. a co najważniejsze to poe2 rozwija się w nieporównywalnie szybszym tempie niż w tym samym okresie rozwijała się poe1.

29.06.2026 11:01
3.2
odpowiedz
vayha
30
Centurion

Funky Mele z mieczem czy dagerem opiera sie na szybkim movemencie i szybkich atakach czyli fizycznych uderzeniach w poe1. Jeśli tego nie bedzie w poe2, to bedzie trzeba strzelać. Monk aktualnie rozwala cale ekrany castujac jakies kółka oraz niebieskie trójkątne fale na 4 strony swiata. Nie wiem gdzie tam masz jakiś fizyczny combat. Grajac nawet kampanie uzywa sie czarow nazywanych skilami. Różczka wystepuje w roki pałki. Mele nie istnieje w poe2. Natomist mamy juz grande luncher i strzelajacą tarczę. Jak tak dalej pojdzie to w nastepnym paczu dadza wyrzutnie rakiet i czołg.

29.06.2026 13:52
3.3
odpowiedz
Funky
11
Legionista

vayha skille o których mówisz to whirlwind assault(atack melee) i charged staff(spell i buff) i jest to build którym da się jako tako grać dopiero pod koniec kampanii bo złożony jest kilku dodatkowych elementów. oczywiście ma też swoje różne warianty. i tak właśnie w poe wygląda granie melee, nie uważam żeby było w tym cokolwiek złego. nie zmienia to faktu że monk do jakiegoś 14lvl jedynie co może robić to bić kijkiem przeciwników i jest to nawet słodkie ale umarł bym z nudów gdyby tak wyglądał też endgame. a co do tego buildu to wymaga on wejścia na close combat z przeciwnikami bo inaczej zwyczajnie nie zada damage. a same ekrany czyści co najwyżej herald bo bez tych aur na ten moment buildy melee były by zwyczajnie za słabe do grania.

muszę zapytać, jak dużo grałeś w poe? bo widać całkiem spore braki w podstawowej wiedzy na temat tej gry.

30.06.2026 08:56
3.4
odpowiedz
vayha
30
Centurion

Funky Nie jestem mega prosem i gram obecnie raz na rok jakas lige bo jestem dad gejmerem. Wynika to z tego ze poe1 mnie nudzi a poe2 nie daje satysfakcji. Jeszcze dwa lata temu gralem czesciej. Gram od 10 lat. W poe1 wyczyscilem kontent 3 razy. Caly. m.in. Skonczylem to wardenem na frostblejdzie wiec nie na jakims afk buildzie tylko na mele ktory wymaga pozycjonowania i zrobilem tez guida (icequeen - latwo znalezc na forum) pod wardena pod skalowanie phys dmg a nie elementala, co stalo sie metą dla tego buildu poniewaz zauwazylem ze skalowanie phys a nie elental jest efektywniejsze na koncu co po analizach potwierdził Zish, najlepszy content creator dla frostblejda.
Zjechalem tez content Balista z iron commanderem jak jeszcze to byl meme build ze skalowaniem dexa, tym samym co kilka miesiecy pozniej Empyrian zabił moba który byl uwazany w poe1 za niesmiertelnego ze wzgledu na jego regen oraz BAMA buildem na podstawie guida Pr3vego. W poe2 rozjechalem wszystko najpierw Rendzerką na LA a później moim własnym pomysłem ktory swietnie sie wyskalował czyli chayula monkiem z lukiem z konwersją na chaos dmg za pomocą orginal sin. Mimo wiec tego że nie gram na hc, należę do bardzo małej grupy ludzi na swiecie ktorych szacuje sie tylko na 2% ktorzy rozjechali endgame w poe1 i w poe2.
Aktualnie nie ma dla mnie funu w poe2 bo nie ma mele. A jezeli jest to daleko mu do archetypu i mechniki jaką mele powinno miec. To sa magowie z rożdzkami. Czekam wiec na mele i zobaczymy jak to wymyslą bo ja tego nie widze. Aktualnie monk to caster. Zaczelem nim grac ale jak zrozumialem ze w kampanii np efektywne sa strzelajace czary typu Glacial Cascade a uderzanie fizyczne to tylko jakis dodatek przestalem w to grać. Podgladajac guidy najlepszych np Moxsy czy ronarraya i widzac do czego to prowadzi, ideszła mi ochota. Ta gra stała sie aoe casterem czy shooterem, ktory nie daje satysfakcji z fizycznego pierd.... w przeciwnika.

post wyedytowany przez vayha 2026-06-30 09:08:01
Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl