Sam zwiastun mnie raczej nie bardzo zainteresował, ale na scenę wyszedł twórca Assassin's Creed i teraz delikatnie zainteresowany jestem.
Na Steamie jest Demo, ale ono jeszcze bardziej nie zachęca do tej gry... Ewidentnie Twórcy nie potrafią w dema... Zamiast wrzucić jakies ciekawe elementy gameplayu, to jest chodzenie i klikanie tego co gra każe, w miejscach które trzeba ustalić.
Co prawda gra każe zainwestować w pada, a ja grałem na klawie i myszce, to dla mnie, jak ktoś ma wrzucać tak zrobione demo, to chyba lepiej by go nie wrzucał...
Wrzucanie dema ma sens, ale nie jak gra jest w takim stanie. Graficznie jest git, chociaż nierówno, ale brak mechanik bardzo boli... Takie mechaniki szło by dodać... O dziwo historia wydaje się być spójna, mimo, że to troche abstrakcyjny świat.... Ale chwalenie się tym aspektem w demie bez gameplayu ma mało sensu.
Czy tylko ja na początku myślałem, że to zapowiedź Assassin's Creed Hexe? :)
Od Assassina to ten zwiastun odstaje i to na każdym polu i wygląda trochę tak, jakby chcieli zrobić konkurencje dla Xexe, tylko nieudolnie ;)
"Asasyny" mają ostatnio pecha. Przed "Shadows" dostaliśmy "Czuszimę", a teraz przed "Hexe" jest "Amsterdam". Podobno konkurencja służy jakości. ;)
Ograłem demo (prolog) i jestem zaintrygowany. Pewnie animacje, sposób ustawienia kamery, jakość niektórych modeli (twarzy) itp. - to wszystko do poprawy. Ale prowadzenie narracji, sterowanie kotem, pomysł na rozgrywkę, klimat - jak najbardziej na plus. Przydałby się pewnie nieco większy budżet, ale to może być ciekawa produkcja. Dodaję do listy życzeń.
A wiecie iż ta gra już raz powstawała z 15 lat temu i wydawcą miało być THQ i klepało je THQ Montreal.
Dziwne. Dla mnie to AC hexe. Tylko pewnie bali się to ujawniać. Kobieta jako główny bohater, czary, kot, mroczna fabuła, czas akcji gry - to wszystko się zgadza co miało mieć Hexe. Jedynie miejsce ciut się różni, Hexe ma być na teren Niemiec, a tu Amsterdam. Nie znam historii, może w 17 wieku w jakiś sposób to były ziemie Niemiec - prawdopodobnie tak.