"Król rajdów" - pierwsze skojarzenie jak tylko zobaczyłem, że podobno dzisiaj premiera. Dawno nie byłem podjarany jakąś premierą gry, choć spodziewam się batów za obsługę kontrollerów i być może za jakiś brak rozsądnego podejścia do poziomu trudności i przesadny realizm. Jeśli połączą realizm z np. dobrym cofaniem błędów jak w Forza Horizon może z tego wyjść hit ogólnoświatowy, a nie tylko gra dla hardcorowców.
Trochę szkoda że na cały tekst nie ma ani wzmianki o wydajności i obsłudze VR. Dla mnie, jak i wielu innych, jest to priorytet w simracingowych tytułach
"dobre wrażenie robi tu nie tylko grafika, ale i wydajność. Mój sprzęt (Core i7-9700F, 32 GB RAM, Radeon RX 9070 XT) utrzymuje stabilne 60 klatek na sekundę, gdy gram w 4K z ustawieniami „ultra”, wspomagając się jedynie opcją FSR3 ze skalowaniem rozdzielczości do 75% (bez widocznej utraty klarowności obrazu; bez tego, przy wartości 100%, płynność animacji waha się w przedziale 50-60 klatek)"
To musi być jakiś żart
Jak czytam komentarze na steam to gra nie obsługuje praktycznie żadnej popularnej kierownicy. Po co wydawać w takim stanie "symulacyjną" grę rajdową ?
Jak z obsługą zestawu Logitech G920 z shifterem ?