Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Nowością na Prime Video jest kultowe fantasy, które przez lata nie miało sobie równych

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
07.08.2026 14:13
1
1
odpowiedz
Absolem
142
Generał

Świetne anime no i bez miliona odcinków do nadrabiania.

07.08.2026 16:47
Silas1415
2
2
odpowiedz
4 odpowiedzi
Silas1415
34
Konsul

Widziałem głosy, że najprawdpodobniej tłumaczenie ai na poziomie tych z Crunchyrolla, chociaż nie widziałem przykładów poza tym, że nie tłumaczą Stalowy Alchemik (tak jak na ogół się przyjęło), tylko Fullmetalowy Alchemik. No i też warto wspomnieć, że po polsku są 34 odcinki jako 1 sezon, drugi z resztą odcinków jest tylko po niemiecku (w dubbingu i w napisach xD).

post wyedytowany przez Silas1415 2026-08-07 16:48:01
07.08.2026 18:59
Mangas
2.1
3
odpowiedz
Mangas
9
Pretorianin

Silas1415 to był tylko jeden przykład, ogólnie całe tłumaczenie to wysryw z AI. Widać to gołym okiem. A już fakt, że drugi sezon jest tylko po niemiecku mówi wiele...

08.08.2026 00:24
2.2
1
odpowiedz
SkyOnFire
26
Konsul

Silas1415 Przy starszych anime fanowskie tłumaczenia są lata świetlne przed tymi dorabianymi teraz na szybko przez streming, przy nowych teraz wszyscy bez różnicy jadą na AI

08.08.2026 08:28
Mangas
2.3
1
odpowiedz
Mangas
9
Pretorianin

sky0045 Wiesz, ja rozumiem, że takie mamy czasy i z narzędzi AI korzysta każdy i nie mam z tym problemu, bo po to właśnie powstały - żeby z nich korzystać, przy okazji ułatwiając i przyspieszając pracę. Jednak czym innym jest wspomagać się nimi w pracy i zrobić pełną korektę po wypluciu wyników, a zupełnie czym innym bezrefleksyjne użycie tych wyników jako oficjalnego tłumaczenia - tak jak są, bez poprawek. O ile w fansubie coś takiego przejdzie, bo nikt im za to nie płaci, tak platformy streamingowe koszące hajs za dostęp nie mają prawa robić takiego dziadostwa. Płacisz za dostęp, masz dostać jakościowy produkt, a nie szajs z translatora.

08.08.2026 09:05
2.4
odpowiedz
SkyOnFire
26
Konsul

Mangas Jednym z najczęstszych błędów w tłumaczeniu na polski jest mylenie płci tak że wszyscy są facetami, jak ktoś potem tego nie obejrzy i ręcznie poprawi to jest to nie do uniknięcia przez to że w japońskim płeć wynika z kontekstu a nie mowy czy pisma

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl