Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja The Sinking City 2GTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Nowa kontrowersyjna sztuczna inteligencja w Microsoft Teams będzie słuchać twoich spotkań i odpowiadać, zanim zapytasz

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
02.07.2026 13:00
Sadistic Son
1
1
odpowiedz
Sadistic Son
117
Imperator

Korzystam z tego na służbowym Teamsie już dobre kilka miesięcy. Nawet się spisuje - robi minutki, podsumowanie całego meetingu, przy dlugich spotkaniach podrzuca podsumowanie co kilkanaście minut. Rozpoznaje głosy co kto powiedział. Można takie podsumowanie wyeksportować sobie do np One Note, będą tam wychwycone akcje z ownerem i datami.
Przydatne, ale nie niezastąpione.

02.07.2026 13:04
2
odpowiedz
robertoV
28
Generał

A ja chciałbym mieć takiego asystenta w samochodzie co zachowuje się jak prawdziwy asystent ale pewnie jeszcze poczekamy.

02.07.2026 13:13
Drackula
3
odpowiedz
4 odpowiedzi
Drackula
249
Bloody Rider

Codziennie mam minimum 5 godzin spotkań. AI w Teams oszczędza mi masę czasu, który normalnie musiałbym przeznaczyć na opracowanie podsumowań i zadań dla zespołów. Używam codziennie od 18 miesięcy i cały czas widać ulepszenia i poprawę jakości.

02.07.2026 17:58
pieterkov
3.1
odpowiedz
pieterkov
171
Senator

Drackula a jaka to branża? Czy też masz wrażenie, że połowę tych spotkań można by skrócić lub zlikwidować i nic by to nie zmieniło? Myślę, że problemem nie jest optymalizacja spotkań, tylko sam fakt ich organizowania do każdej pierdoły którą można opisać mailem w 3 zdaniach. Hitem są spotkania gdzie tłumaczy się w trakcie to co zostało już opisane w instrukcji i wszyscy pytają po 5 razy o to samo zamiast po prostu poświęcić 15 minut i przeczytać i zrobić z instrukcją. Blech.

post wyedytowany przez pieterkov 2026-07-02 17:59:26
03.07.2026 02:45
Drackula
😉
3.2
1
odpowiedz
Drackula
249
Bloody Rider

No masz rację , organizuję spotkania dla każdej pierdoly. Przykładowa lista pierdol którymi się zajmuje:
- regularne spotkania z VPs aby zsynchronizować strategie dla R&D , omowic raporty finansowe etc
- spotkania kluczowymi klientami dotyczące rozwoju nowych produktów dla nich
- spotkania z dostawcami usług
- spotkania z PLMami aby omówić postęp rozwoju nowych produktów, kosztorysy etc
- tygodniowe spotkania dotyczące postępów rozwoju konkretnego produktu z grupą inżynierów odpowiedzialnych za R&D, supply chain, ops , process eng itp
- codzienne spotkania z team leaderami aby zsynchronizować postęp prototypów na linii produkcyjnej i ustalić priorytety dla 24/7 zmian. - itd itp

a o branżę pytasz? Półprzewodniki. Mamy oddziały na każdym kontynencie więc te spotkania dla powyższych pierdol mam też często w dzikich godzinach

takze dzięki AI mogę skupić się na dyskusji i zrozumieniu problemu czy konkretnego zagadnienia zamiast robienia notatek oraz redagowania sprawozdań itp

juz pomijam fakt że dziś AI lepiej rozumie okropne wersje angielskiego w wykonaniu Chińczyków i innych nie angielskich nacji niż ja, gdzie często z uwagi na akcent i słabą wymowę gubię sens wypowiedzi.

03.07.2026 04:20
3.3
odpowiedz
Duoldel_NPC
9
Pretorianin

Drackula Kurcze to to AI jest dla Ciebie stworzone. Tylko jeszcze napisz czy nie boisz się, że to nie tylko Twój asystent, a to o czym rozmawiacie wycieka? Wiesz kwestia bezpieczeństwa narododwego USA może wymagać przekazywania im smaczków i podstumowań z Twoich spotkań. Nie takie niemoralne działania mają na swoim koncie.

post wyedytowany przez Duoldel_NPC 2026-07-03 04:21:19
03.07.2026 08:52
Drackula
3.4
odpowiedz
Drackula
249
Bloody Rider

Ale czego mam się obawiać? Przecież na takich spotkaniach nie rozmawiam o tym że Xiaoyan to niezła dupa i chętnie bym się nią zajął ani o tym że John znów nacpany do pracy przyszedł. Kwestie prawne są regulowane, ochrona tejemnic firmy na miejscu a AI nie może uczyć się na naszych zasobach.
zreszta firma jest amerykańska i podlega ichnim regulacjom.

02.07.2026 16:33
Drackula
3.1
2
odpowiedz
Drackula
249
Bloody Rider

Ty machasz łopatą więc ten “komunikator “ jest ci zbędny

02.07.2026 15:12
5
odpowiedz
Jerry_D
85
Senator

Szczęśliwie w Signalu jeszcze nie siedzi agent Smith, który cały czas słucha, a jak się go "włączy" to także się odzywa. 😉 Do 75 osób w połączeniu wideo. Teams może i ma więcej (nie wiem, nie sprawdzałem), ale i tak trudno mi sobie wyobrazić jakikolwiek porządek dyskusji w większych grupach.

02.07.2026 23:38
WolfDale
😎
6
odpowiedz
1 odpowiedź
WolfDale
109
~sv_cheats 1

A potem AI pisze do konkurencyjnej firmy że może sprzedać tajemnice konkurencji, wystarczy przelew na odpowiednią kwotę po przesłaniu małego demka do weryfikacji.

03.07.2026 00:40
6.1
odpowiedz
pawel1812
83
Generał

WolfDale Jak wykorzystają dane do uczenia, to nawet przelewu nie trzeba, wystarczy odpowiednio zapytać...

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl