Jak dla mnie typo reklamuje swoje AGI :). Już widzę jak rządy USA, Rosji czy tam Chin dają swój algorytm do weryfikacji żeby dostać certyfikat XD
Był kiedyś taki film dokumentalny...zaraz, zaraz, jak on się nazywał? A, już wiem, Terminator :D
Inteligencja to tylko jeden aspekt, a gdzie cyfrowa empatia, współczucie, bezinteresowność?
Oni wszyscy tak ostrzegają i straszą 🤣 Pożyjemy, zobaczymy, skoro i tak nic więcej nie możemy zrobić jako pojedyncze jednostki 😝
nikt nie wie na pewno, co się wydarzy
No to chyba nie zasłużył na nagrodę, bo ja wiem co się wydarzy -> https://www.youtube.com/watch?v=vMopb1eN2t4
AGI na obecnym etapie jest bardzo daleka od realizacji. Brakuje zbiorów wiedzy z bardzo wielu dziedzin w zbiorach firm zajmujących się AI. Obecne algorytmy oparte na statystyce potrzebują dużych zasobów wiedzy do nauki... Te zasoby w niektórych dziedzinach ta wiedza istnieje w ograniczonym stopniu w internecie...
Ot i dlatego AGI jest dość odległa... W zasadzie AGI wyuczona wszystkiego, to nadal nie AGI. Bo AGI ma miec zdolność tworzenia czegoś ponad to, czego ją nauczyliśmy... A obecne AI, nawet gigantyczne modele opierają się w 100% na statystyce. Taki model może jedynie udawac, że ogarnia coś przez analogię i halucynować o możliwym rozwiązaniu...