Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja The Sinking City 2GTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: „Nikt nie wie na pewno, co się wydarzy”. Laureat Nagrody Nobla ostrzega przed ryzykiem utraty kontroli nad AI

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
17.07.2026 10:46
PanDaneX
1
3
odpowiedz
PanDaneX
23
Generał

Jak dla mnie typo reklamuje swoje AGI :). Już widzę jak rządy USA, Rosji czy tam Chin dają swój algorytm do weryfikacji żeby dostać certyfikat XD

17.07.2026 12:33
rextrex
2
1
odpowiedz
1 odpowiedź
rextrex
20
Centurion

Był kiedyś taki film dokumentalny...zaraz, zaraz, jak on się nazywał? A, już wiem, Terminator :D

18.07.2026 13:50
2.1
odpowiedz
LiarHunter
4
Legionista

rextrex Jak ty się nie wstydzisz spojrzeć w lustro? Nie uciekniesz mi. Chciałem dać ci spokój ale teraz zobaczymy jaki prawdomówny jesteś. Blokowanie mnie i takie nic ci nie da. Przegiąłeś pałę w jednym z komentarzy.

17.07.2026 13:22
Cyrawn
3
odpowiedz
Cyrawn
28
Pretorianin

Inteligencja to tylko jeden aspekt, a gdzie cyfrowa empatia, współczucie, bezinteresowność?

17.07.2026 17:35
4
odpowiedz
JakisChlop
22
Centurion

Oni wszyscy tak ostrzegają i straszą 🤣 Pożyjemy, zobaczymy, skoro i tak nic więcej nie możemy zrobić jako pojedyncze jednostki 😝

17.07.2026 23:40
WolfDale
😜
5
odpowiedz
WolfDale
109
~sv_cheats 1
Wideo

nikt nie wie na pewno, co się wydarzy

No to chyba nie zasłużył na nagrodę, bo ja wiem co się wydarzy -> https://www.youtube.com/watch?v=vMopb1eN2t4

18.07.2026 02:30
6
odpowiedz
pawel1812
83
Generał

AGI na obecnym etapie jest bardzo daleka od realizacji. Brakuje zbiorów wiedzy z bardzo wielu dziedzin w zbiorach firm zajmujących się AI. Obecne algorytmy oparte na statystyce potrzebują dużych zasobów wiedzy do nauki... Te zasoby w niektórych dziedzinach ta wiedza istnieje w ograniczonym stopniu w internecie...
Ot i dlatego AGI jest dość odległa... W zasadzie AGI wyuczona wszystkiego, to nadal nie AGI. Bo AGI ma miec zdolność tworzenia czegoś ponad to, czego ją nauczyliśmy... A obecne AI, nawet gigantyczne modele opierają się w 100% na statystyce. Taki model może jedynie udawac, że ogarnia coś przez analogię i halucynować o możliwym rozwiązaniu...

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl